Adana'nın milli yemeği olan şırdan bölgede kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana'da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirilmektedir. Peki, şırdan nedir? Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır?
#Şırdan Nedir?Adana’nın yöresel lezzeti şırdan ya da şırdan dolması son dönemde popülerliği gittikçe artan yemeklerden. Özellikle sakatat sevenlerin vazgeçemediği yemeklerden olan şırdan, sosyal medyada da çok sık karşımıza çıkmaya başladı. Bu nedenle evde şırdan yapmak isteyen ve “Şırdan nasıl yapılır?” diye arama motorlarına danışanların sayısı da günden güne artıyor. Siz de şırdan nedir, hayvanın neresinden elde edilir merak ediyorsanız ya da evde şırdan yapmak ve gönül rahatlığıyla yemek istiyorsanız içeriğimizde aradıklarınızı bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar…
#Şırdan