Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak: "Havaların soğuması hem avlanan balık miktarında hem de satışlarda artışa neden oldu. Deniz suyu sıcaklığı azalınca balıklar yüzey kısımlara doğru çıkıyor" açıklamasında bulundu.
#Balık Satışları1 Eylül'de başlayan balık avı sezonunda bol miktarda avladıkları palamutla yüzleri gülen balıkçılar gözünü hamsiye çevirdi.Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak: "Palamut avcılığı istediğimiz düzeylerde olmasa da olumlu seyrediyor. Bundan sonra gözümüz hamside olacak." açıklamalarında bulundu.
#BalıkçılarBatı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli balıkçı limanına sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesinde her gün büyük umutlarla denize açılan balıkçılar, av yasağının kalmasının üzerinden geçen yaklaşık 5 aydır umduğu balığı avlayamadı. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, "Denizde bir tuhaflık var. Biz de çözemedik" dedi. Karadeniz'de bu sezon balık avında yaşanan düşüş, fiyatlara olumsuz yansımaya devam ediyor.
#DenizYoğun kar yağışı sonrası haftanın ilk gününde sabahın erken saatlerinde İstanbul Bayrampaşa Meyve - Sebze Hali’ndeyiz. Hale meyve - sebze gelmesi konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Ancak ürünü vatandaşa ulaştıracak olan perakendeciler yoğun kar nedeniyle halin yolunu unutmuş. Halde fiyatlar artmasa da yeni ürün alamayan pazarcılar satış noktalarında fiyatları artırdı.
#İstanbul Bayrampaşa Meyve - Sebze HaliSİNOP- Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve Sinop Üniversitesi (SÜ) Su Ürünleri Fakültesi ile İl Tarım Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Trabzon Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nde üretilen 10 bin kalkan yavrusu düzenlenen törenle denize bırakıldı.
Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından balık fiyatları yükselişe geçti. Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Bayrak, "Av yasağı sebebiyle balık fiyatları yükselişe geçti. Yasağın biteceği tarihe kadar da fiyatların böyle devam edeceğini öngörüyoruz" dedi.
#Balık- Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Bayrak:- "Hamsinin geleceği açısından bir şekilde kota uygulamasına geçilmeli. Çünkü bol olduğu zaman çok avlanıyor, büyük çoğunluğu da balık unu fabrikalarına gönderiliyor"- "Ava kota koysak ve zamana yaysak hem balıkçı daha fazla kazanacak hem vatandaş daha ucuza hamsi tüketecek"