Mersin'in Silifke İlçesi'nde yılın ilk hasadı yapılan erik, İstanbul’daki manavlarda tüketiciye ulaşmaya başladı. Bayrampaşa Meyve Sebze Hal’inde 60 gramlık paketlerde yaklaşık 20-25 liraya alıcı bulan eriklerin manav fiyatı 35 lirayı buluyor. Ancak kilo ile satış yok. 60 gramlık paketler kilo hesabına vurulduğunda eriğin fiyatı manavda 583 liraya kadar ulaşıyor. Mersin'de eriğin kilosu 300 TL'den satışa sunulmuştu. Böylece eriğin fiyatında İstanbul ile Mersin arasında yüzde 94,3 fark oluştu.
#Erik- Silifke ilçesinde bahçede normalden 5 ay önce yetişen erik, kilogramı 300 liradan İstanbul'a gönderildi - Üretici Koçak: "Fiyatı nedeniyle hamile kadınlar tarafından gramla alınacağını tahmin ediyoruz. Bir kilogram can eriğini yaklaşık 2 çeyrek altın fiyatına gönderiyoruz. İstanbul'da bu fiyat daha da artacaktır"
Silifke'de örtü altına alınan erik bahçesinde ilk hasat yapıldı. Ürün kilosu 70 liradan satıldı. İlçeye bağlı Keben köyünde 20 yıldır çiftçilik yapan Faruk Doğan'a ait 1 dönümlük serada hasadı yapılan 400 kilo erik, 100'er gramlık kaselere konularak kilosu 70 liradan İstanbul ve Ankara'ya gönderildi.
Yurt genelinde erik üretiminin 5'te birinin karşılandığı Mersin'in Silifke ilçesinde üreticiler, Türkiye'deki ilk “Erik Üreticileri Birliğini” kurduklarını bildirdiler. Birlik, sembolik miktarda kalan erik ihracatını “Göksu Vadisi” ya da “Değirmendere” markası altında artırmayı planlıyor.