İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 39 ilçe için olası depremde risk tahminleri kitapçığı hazırladı. Kitapçık İstanbul ilçeleri deprem riski hakkında detaylı bilgiler veriyor. 2019 yılında hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı ilçelerdeki deprem risk durumu ve nüfus bilgileri İBB tarafından paylaşıldı. Kendilerine güvenli bir yerleşim yeri arayışına giren İstanbul sakinleri, Şile deprem riski hakkında bilgi almak için araştırmalara devam ediyorlar. Peki, Şile depreme dayanıklı mı, deprem bölgesi mi, fay hattı var mı? İşte, İBB İstanbul Şile deprem risk haritası...
#Şile Deprem Risk Haritasıİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 39 ilçe için olası depremde risk tahminleri kitapçığı hazırladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2019 yılında hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı ilçelerdeki deprem risk durumu ve nüfus bilgileri hakkında bilgi veriyor. Bu ilçeler arasında en çok merak edilenlerden biri de Şile deprem risk haritası oldu. Peki, Şile deprem bölgesi mi, fay hattı geçiyor mu? İBB İstanbul Şile deprem riski raporu sorgulama bilgileri...
#Şile Depremİstanbul’da çürük binaların yenilenmesi, dönüşümün finansmanı ve olası bir deprem sonrası ulaşım, tahliye, haberleşme, barınma, gıda, güvenlik gibi hayati konularda yapılması gerekenleri uzmanlara sorduk.
#Olası İstanbul DepremiBeklenen İstanbul depreme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören'in zemini kötü. Anadolu yakası genel olarak sağlam" diye konuştu.
#Prof. Dr. Şükrü ErsoyBeklenen İstanbul depreme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Zeytinburnu, Esenler, Bağcılar, Fatih, Beylikdüzü, Bakırköy, Güngören'in zemini kötü. Anadolu yakası genel olarak sağlam" diye konuştu.
#İstanbulSoyağacı ve mirasın ardından Türkiye’nin yenilenen deprem haritası da elektronik ortama aktarıldı. Oturduğu semtin deprem riskini öğrenmek isteyen vatandaşlar, “https://tdth.afad.gov.tr” adresinden koordinat ve adres bilgilerini girerek sorgulama yapabilecek. Ancak sabah saatleri olmasına rağmen vatandaşın yoğun ilgisinden dolayı ilgili internet sayfası zaman zaman açılmıyor ya da harita açılsa da deprem bilgileri haritaya tam olarak yansımıyor.
#DEPREMSon iki yıldır Türkiye ekonomisindeki toplam büyümenin de motoru olan konut inşaat sektörü, depreme karşı en güvenli konutları üretmeye çalışıyor. İnşaat firmaları birbirinden güzel projelerini, deprem güvenliğini ön plana çıkararak pazara sunuyor.