Şıhıl Mahşi (Şeyh-ül Mahşi), bir çeşit kabak dolması yemeği. Bildiğimiz kabak dolmasından farkı ise kabakların oyulmasının ardından kızartılmasıdır. Dolmaların Şahı anlamına gelen bu nefis tarif, kıymalı iç harcı ile lezzet dolu. Fırından alınca üzerine eklenen sos ve yoğurtla da tadına doyum olmuyor. Şıhıl mahşi tarifi ve yapımını sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Şıhıl Mahşi TarifiGaziantep Türkiye’nin Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan bir ilidir. Şehir sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Ayrıca tarihi açıdan da Türkiye’nin yaşana en eski ili olarak bilinmektedir. Gaziantep denince, baklava, fıstık ve kale akla gelmektedir. Gezilecek pek çok yeri ve tadılacak pek çok lezzeti vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antep YemekleriGenellikle Kilis mutfağına özgü bir yemek olan şıhıl mahşi doğu bölgelerimizde de sıklıkla tüketiliyor. Kabak dolmasına benzer bir tarif olarak görülse de hafif kızarmış tadı ve fırında pişirilmesi şıhıl mahşi tarinini özel kılıyor. Peki, şıhıl mahşi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kilis şıhıl mahşi tarifi...
#Şıhıl Mahşi Tarifi (Kilis)