Sigara haberleri sayfasında Sigara hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 45222 Sigara haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sigara, günümüzde yaygın olarak tütünün kağıda sarılmasıyla yapılarak kullanılan bu içeceğin M.S ve 18. yüzyılda Avrupa'ya İspanya yoluyla Amerika Kıtası'ndan geldiği sanılmaktadır. İlk yıllarda tütün yaprağına daha sonra da ince kağıda sarılarak içilmeye başlanmıştır. Bizet'nin operası Carmen 1830'ların İspanya'sını anlatır ve oyunun kahramanı Carmen başlarda bir sigara fabrikası işçisidir. Fransa'da ilk sigara fabrikası Fransız devlet tekel şirketi tarafından 1845'de kurulmuştur.
Kanser, dünyada en yaygın görülen sağlık sorunlarından biri. Ancak uzmanlara göre basit yaşam tarzı değişiklikleriyle riski azaltmak mümkün. Sigara ve alkolden uzak durmak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, erken belirtileri dikkate alma bunlardan birkaçı...
#KANSERAntalya'nın Muratpaşa ilçesinde 'sigaram yok' cevabı üzerine darbedilerek çantası gasbedilen paramedik Hamit Aras'ın olaydan saniyeler öncesine ait güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Öte yandan olay yerinden kaçan 4 saldırgandan adli kontrolle serbest bırakılan İsmail S. ve Gökhan A.'nın birkaç dakika sonra Hamit Aras'ın durumunu kontrol etmek için geri döndüğü de görüntülere yansırken, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedikleri öğrenildi. Genç yaşta oğlunu kaybeden acılı annenin Hamit Aras'ın mezarı başında yaktığı ağıt ve "Tek çocuğumdu, ben ona kıyamazdım" sözleri yürekleri dağladı.
#AntalyaUniversity College London'daki (UCL) araştırmacılar, ortalama olarak tek bir sigaranın bir kişinin ömründen yaklaşık 20 dakika aldığı, yani tipik bir 20’li sigara paketinin bir kişinin ömrünü günde yaklaşık yedi saat kısaltabileceği sonucuna vardı
#SigaraKayseri’de Öznur Ö., 3 yaşındaki oğlu Y.T.'ye sigara içirip ölmesi için ilaç verdiği iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada, 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanma' suçundan 1 yıl 11 ay, 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan da 5 ay olmak üzere toplam 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
#KayseriHAFTA sonu sigarayı bırakma günüydü. Sigara içmenin ne kadar zararlı olduğu ancak 1950’li, 1960’lı yıllarda başlayan araştırmalar ve birikmekte olan hastane ve ölüm istatistiklerinin sonuçları bakılarak belli olmuştur.
#SigaraCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı. Emine Erdoğan, sigaranın sadece bireysel sağlığı değil, toplumun ve doğanın geleceğini de tehdit ettiğini belirtti.
#Emine ErdoğanŞöyle derin bir nefes almak, yediklerinizin tadına varmak, hastalık riskinden uzaklaşmak istemez misiniz? Eğer tütün ürünleri kullanıyorsanız bugünü yeni bir hayata adım atmak için değerlendirebilirsiniz. Uzmanlar değişimin 20 dakika sonra başlayacağını söylüyor.
#Burçin ÖztınazAnkara’da Adnan Yılmazel, 2017 yılında KOAH nedeniyle hayatını kaybetti. Adnan Yılmazel’in kızı avukat Senem Yılmazel, babasının ölümüne yol açan hastalıkta, 50 yıldır içtiği sigaranın etkili olduğu iddiasıyla, sigara firması hakkında Ankara 11’inci Tüketici Mahkemesi’nde manevi tazminat davası açtı.
#KOAHİngiltere'deki araştırmacılar, 18 kişi üzerinde test edilen akıllı saat uygulamasının sigarayı bırakma konusunda yardımcı olabileceğini iddia etti. Uygulamanın hareketleri takip ettiğini belirten araştırmacılar, uygulamanın gönderdiği işaret ve mesajlar ile farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.
#İngiltereEskişehir’de bir sokak düğününde sigara içtiği görüntüleri sosyal medyada paylaşılan 3 yaşındaki erkek çocuğun annesi S.B., gözaltına alındı. Çocuğun babası Özcan B. ise kendilerinin sigara kullanmadığını söylerken, 'Olay buraya nasıl geldi anlamadık. Kendimiz bile aile içinde sigara kullanan insanlar değiliz. Polis memurlarına dedim ki ‘Bana nikotin testi yapabilirsiniz, ben sigara kullanmıyorum. Eline sigarayı biz vermedik’. Bu çocuğun aklı bir şeye ermiyor, boş bulunup eline almış.' dedi.
#ESKİŞEHİRSesin daha tiz, ince ve kadınsı bir tona ulaşmasını sağlayan ameliyatlar, “ses inceltme” ya da “ses feminizasyon” ameliyatı olarak adlandırılmaktadır. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Erhan Demirhan, bu ameliyatların kalıcı etkiler sağladığını belirterek, “Bu ameliyatlar sayesinde kişinin fiziksel görünümüne ve cinsiyetine uygun bir ses tonuna ulaşması hedeflenir. Ses inceltme ameliyatları ile hastaların sosyal ortamlarda sesleri nedeniyle yaşadıkları sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkmaktadır” dedi.
#1Son dönemde artan kalp krizi vakaları, halk arasında Covid-19 aşılarının olası etkileri konusunda endişelere yol açmıştır. Ancak uzmanlar, bu endişelerin bilimsel temelden yoksun olduğunu ve asıl risk faktörünün Covid-19 enfeksiyonu olduğunu vurgulamaktadır.
#1Son yıllarda sağlıksız yaşam alışkanlıklarının da etkisiyle dünya genelinde görülme sıklığı hızla artan kalp hastalıkları ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alıyor. Ülkemizde kalp ve damar hastalıklarının, tüm ölümlerin yüzde 33’ünü oluşturduğunu, üstelik artık çocuk yaşlarda da sık karşılaşıldığını belirten Doç. Dr. Gürkan, kalp sağlığı için ihmale gelmez 7 öneride bulundu.
#Kalp HastalıklarıEskiden baş boyun kanserli hastaların yaklaşık yüzde 15’inin HPV ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, şu anda bu oranın Avrupa ve ABD’de yüzde 85’e kadar çıkmış olduğunu belirtti. Uzmanlar, HPV’den korunmanın en önemli yolunun ise aşı olduğunu söyledi.
#HPVDiş kaybı yaşayanlar günümüzde implant tedavisi yaptırarak çiğneme fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebiliyor fakat en kritik konulardan biri tedavi sonrası bakım süreci olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu açıdan, implant ya da gülüş estetiği tedavisi yaptıracakların bu konularda bilgilendirilmesi daha da önem kazanıyor. İmplant ve gülüş estetiği yaptıracakların en çok merak ettiği soruları Fatih Cedent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Diş Hekimi Köksal Özer’e sorduk. İşte merak edilenler...
#Sponsorlu İçerikSırrı Süreyya Önder’in aort damarında meydana gelen yırtılma, kalp damar hastalıkları konusunu gündeme getirdi. Önder’in bir sene önce anjio işlemlerini gerçekleştiren doktoru Prof. Dr. Bilal Boztosun CNN TÜRK'te önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Boztosun, 'Süreyya beyin bir yıl önceki bt-anjio baktığımızda kalp damarlarında tedaviye ihtiyaç olacak durum yoktu. Aort damarı 4.6 idi. Tansiyonu yükseltmemesi gerekiyordu, stres gerginlik yapmaması, kilo vermesi gerekiyordu. Bunları yapmadığınızda ani stres gerginlikte aort damarı yırtılıp istenmeyen durumlar meydana geliyor.' dedi.
#Sırrı Süreyya ÖnderBilim dergisi Nature’da yayınlanan ve Galler’de 280 binden fazla kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, zona aşısı olan yaşlı bireylerde demans riskinin, olmayanlara göre yüzde 20 daha düşük olduğu ortaya çıktı.
#ZonaKanal D’nin sevilen dizisi “İnci Taneleri”nin Aleyna’sı olarak hayatımıza girdi, kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kimisi güzelliğine, kimisi de dizideki rolüne övgüler yağdırdı. Gözde Gürkan’la hem “İnci Taneleri” serüvenini hem de güzellik sırlarını konuştuk. Oyuncu, birkaç yıl önce bulduğu babasıyla nasıl tanıştığını da anlattı.
#İnci TaneleriEğer mide bulantısı, ateş ve kas ağrıları gibi şikayetleriniz varsa, vücudunuzun bir enfeksiyonla savaştığını varsayabilirsiniz. Ancak uzmanlar bu belirtilerin ani aritmi ölüm sendromuna (SADS) işaret edebileceğini söylüyor.
#Ani Aritmi Ölüm SendromuTBMM Kartalkaya Yangını Araştırma Komisyonu, Grand Kartal Otel Yangını Bilirkişileri Heyeti’ni dinledi. Uzmanların anlattıkları, ihmaller zincirini ortaya koydu: “Alarm çalsaydı, ‘altın zaman’ dediğimiz yedi-sekiz dakikada yangından haberleri olsaydı kesinlikle kurtulurlardı.”
#KartalkayaSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden tıp fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Yiğit Gençbay'ın adıyla açılan Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi'nin (SHM) açılış töreninde, "Yiğit, isminden de anlaşılabileceği gibi büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Biz sağlıkçılar kendinden çok başkasına hizmet eden, insanlığa adanmış insanlarız" dedi.
#SağlıkSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybeden tıp fakültesi son sınıf öğrencisi intörn doktor Yiğit Gençbay'ın adıyla açılan Gölbaşı Yiğit Gençbay Sağlıklı Hayat Merkezi'nin (SHM) açılış töreninde, "Yiğit, isminden de anlaşılabileceği gibi büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Biz sağlıkçılar kendinden çok başkasına hizmet eden, insanlığa adanmış insanlarız" dedi.
#Kemal Memişoğluİstanbul Kağıthane’de 3 kişi apartmanın giriş katında oturan komşusunun evine taşlarla saldırdı. Cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıyan kavgada saldırıya uğrayan kişi, polis çağırınca taraflar tekme tokat birbirine girdi. Polis kavgaya karışan tarafları gözaltına aldı. Evine taşla saldıranlardan şikayetçi olan Sinan Alhan, "Öncesinde bir iki kez daha tartışmıştık. Sonunda dün geldiler kapımıza dayandılar, ben misafirlerimi içeriye alırken cam kapı ve pencereleri taşladılar." dedi. Birbirlerinden şikayetçi olan tarafların emniyetten serbest kaldığı öğrenildi.
#İstanbulBeslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Acar, kanser riskinin sağlıklı beslenme ve doğru yaşam tarzıyla yüzde 30-40 oranında azaltılabileceğine dikkat çekerek, “Sağlıklı ve dengeli beslenmek, ideal vücut ağırlığını korumak, düzenli fiziksel aktivite yapmak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, kanser riskini azaltmanın en etkili yollarındandır. Doğru besin tercihleri yapmak, pişirme yöntemlerine dikkat etmek, işlenmiş ve zararlı gıdalardan uzak durmak; kanser riskini azaltmada oldukça önemlidir” dedi, kanserden korunmak için dikkat etmemiz gereken 10 önemi kuralı anlattı.
#KanserBaharla birlikte alerjileri tetikleyen polenler havada uçuşmaya başladı. Türkiye’de yeraltı dünyasının endemik hazineleri ortaya çıktı. Avrupa’daysa gündem karışık. İrlanda’dan AB’ye yeşil geleceğe sadık kalma çağrısı yapılıyor: “Geri adım atılmamalı.”
#Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği BakanlığıKanser, dünyada en yaygın görülen sağlık sorunlarından biri. Ancak uzmanlara göre basit yaşam tarzı değişiklikleriyle riski azaltmak mümkün. Sigara ve alkolden uzak durmak, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, erken belirtileri dikkate alma bunlardan birkaçı...
#KANSER“Kuzey’in oğlu” Volkan Konak dün memleketi Trabzon’un Maçka ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bu erken ve ani ölüm hiç şüphesiz ailesini olduğu kadar biz hayranlarını da derinden sarstı. Çok üzücü olsa da bu ani ölümle birlikte gündeme getirmek istediğim bir soru var. Hürriyet muhabirlerinin yakınlarından aldığı bilgiye göre, ünlü şarkıcı sağlığını oldukça önemsiyor, düzenli check-up yaptırıyordu. Doktoru gerek görmediği halde, yıllar önce, yüzde 10 tıkalı olan kalp damarına stent taktıran sanatçı, ramazan ayı öncesinde de check-up’tan geçmiş ve yakın çevresine “Turp gibiyim” demişti. Peki yakın zamanda check-up’tan geçtiyse rahatsızlığı neden fark edilmedi? Büyük hastanelerden tutun da en küçük sağlık merkezlerine kadar neredeyse her yerde yapılan ve hatta bir telefonla bile binlerce liraya, kolayca satılan check-up’lar kocaman bir aldatmaca mı yoksa?
#Check-UpTIBBİ anlamda ani ölümden söz edildiğinde biz hekimler “herhangi bir sağlık şikâyetiyle -bu göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi gibi şikâyetler olabilir- ölüm arasında geçen sürenin 1 saatten daha az olduğu ‘beklenmedik’ ölümleri” anlarız. Peki bu ölümler son yıllarda arttı mı, sıklaştı mı ve de önlenebilirler mi? İsterseniz gelin bu önemli ve can sıkıcı meseleye biraz daha geniş bir pencereden bakmaya çalışalım.
#Kemal SunalÇok genç denecek bir yaşta, 58’inde yaşamını yitirdi Kuzeyin Oğlu Volkan Konak. O çok sevdiği sahnede hem de. Geçtiğimiz ekim ayında benzer şekilde, sahnede yaşamını yitiren Metin Arolat gibi. Arolat, kalp krizi geçirip bu dünyadan göçtüğünde 52 yaşındaydı. Avrupa Yakası dizisinde, Kubilay karakteriyle tanınan tiyatrocu Vural Çelik de evinde, kalp krizi nedeniyle 51 yaşında hayatını kaybetmişti. Konak’ın kesin ölüm nedeni henüz açıklanmadı ancak onun da kalp krizi geçirmiş olma ihtimali yüksek. Ve yine diğer ‘erken’ ve ‘ani’ ölümler sonrasında olduğu gibi aynı lakırdı dolanmakta: “COVID aşıları sebep oldu” Öyle mi gerçekten? Ani ve erken ölümlerin altında aşılar mı var?
#Volkan Konak