Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine sosyal medyada bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından 'yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık' ya da 'Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor' ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdurlardan Başak Beyaz, 'Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti, evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Araştırma fırsatım olmadı ve bir hata yaptım.' sözleri ile yaşadığı süreci anlattı.
#Sosyal MedyaSon dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine sosyal medyada bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından 'yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık' ya da 'Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor' ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdurlardan Başak Beyaz, 'Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti, evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Araştırma fırsatım olmadı ve bir hata yaptım.' sözleri ile yaşadığı süreci anlattı.
#İSTANBULRusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş komşu ülkelerde de birçok krize yol açıyor ve özellikle Rusya’nın komşusu Baltık ülkeleri topraklarında gerçekleşebilecek saldırılar ve hatta işgal endişesi yüzünden zor günler geçiriyor. Bunun son örneği ise Litvanya’da yaşandı ve ülkeyi felç eden tehditler bir anda dünya basınında gündem oldu…
#LitvanyaÇinli bilgisayar korsanları bir yazılım açığından faydalanarak dünya üzerindeki internete bağlanan tüm cihazları hedef almaya başladı. Uzmanlar, hemen hemen herkes için tehdit oluşturan durumun uzun yıllardır görülen en büyük internet açığı olduğunu belirtiyor.
#Yazılım AçığıSosyal medya platformu Instagram’ı kullanarak sahte destek hesabı üzerinden kullanıcılara link gönderilmesi ile ele geçirilen hesapların sayısı gittikçe artıyor. Linke tıklayanların hesapları o an çalınırken, coin şirketine yatırım yapıldığı ve bu yatırımı 4’e, 5’e hatta 10’a katladıklarını gösteren dekontlar da paylaşılarak kişinin takipçilerine de ulaşılıyor.
#Sosyal MedyaTürk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal, Türk Telekom’un en cesur yıllarını yaşadığını söyledi. 2020 yılında 6.7 milyar lira olan yatırım miktarını 2021 yılında en az 8 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Önal, “Hem kazanıyor hem büyüyor hem de yatırım yapıyoruz” diye konuştu. Önal, OECD içinde Türkiye’nin internetinin düşük görünmesinin nedenlerinden birinin, içinde insan olmayan evlerin de raporlamaya dahil olması olduğunu belirtti.
#GazetehaberleriGittikçe zenginleşiyor, zenginleştikçe daha tehlikeli bir hale geliyorlar. Uzmanlar, "Bir şekilde her şirketin başına gelecek, bugün değilse yarın" diye konuşuyor. İşte Türkiye ve dünyada son yılların en büyük tehlikesi ve buna karşı yapılması gerekenler...
#Fidye YazılımıHayatımızı kolaylaştıran dijital dünya, bizi yeni ve ciddi risklerle tanıştırdı: Siber riskler... Pandemi ile birlikte dijitalleşmenin ulaştığı boyut ile birlikte bu riskler artık cebimizde, evimizde, iş yerimizde. Önümüzdeki yıl dijital risklerin küresel zararının 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
#AksigortaTürk Telekom’un ‘Siber Güvenlik Haftası’ kapsamında gerçekleştirdiği çevrimiçi Zirve’de, her geçen gün önemi daha da artan siber güvenlik çözümleri masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, “Siber güvenlik alanına önemli ölçüde yatırım yapıyor, yeni çıkan güvenlik ürün ve servislerini, dünya ile eş zamanlı olarak müşterilerimize sunuyoruz” dedi.
#Türk TelekomBoğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Siber Güvenlik Merkezi’nin Siber Güvenlik alanında yer aldığı ‘’RECYPHER Rethinking Cybersecurity in Pakistan: Human factors’ Essential Role’’ (Pakistan’da Siber Güvenliği Yeniden Düşünmek: İnsan Faktörünün Temel Rolü)’’ başlıklı projesi Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri arasında kabul aldı. 1000’i aşkın proje arasından seçilerek desteklenmeye hak kazanan çalışmanın ortakları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra, Almanya’dan Saarland Üniversitesi, Pakistan Ulusal Siber Güvenlik Merkezi ve bağlı üniversiteler yer alıyor. Proje kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nde Aralık 2016’da faaliyetlerine başlayan BÜSİBER Siber Güvenlik Merkezi Projesi model alınarak Pakistan’daki dört üniversitede benzer merkezler kurulacak.
#Boğaziçi Üniversitesiİngiltere'de yayımlanan Observer gazetesi, İngiltere hükümet temsilcilerinin Çin teknoloji şirketi Huawei ile yaptığı özel görüşmede, İngiltere'nin 5G altyapı telekom ağından Huawei'yi çıkarma kararında ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen aşırı baskıdan kaynaklı "jeopolitik" nedenlerin de rol oynadığını söylediğini yazdı.
#Donald TrumpRus hacker grubu APT29’un, İngiltere’de yapılan koronavirüs (Covid-19) aşı çalışmalarına ilişkin bilgileri ele geçirmeye çalıştığı iddia edildi. İngiliz medyasının "son dakika" olarak duyurduğu haberinde, The Dukes ve Cozy Bear olarak da bilinen APT29 adındaki Rus istihbaratıyla ilişkili olduğuna inanılan Rus hacker grubunun, İngiltere’deki koronavirüs aşı çalışmalarına ilişkin bilgileri ele geçirmeye çalışıyor. İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) söz konusu siber saldırıların doğrudan Rus istihbaratıyla ilişkili olduğunu öne sürdü.
#RusyaInnovera tarafından 6.’sı düzenlenecek olan Shield, bu yıl koronavirüs sebebiyle VShield adıyla sanal ortama taşındı. “Yeni Bir Dünyaya Uyanmak” temasıyla 15 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek konferans, 45’ten fazla oturum ile 70’ten fazla konuşmacıya ev sahipliği yapacak.
#Güvenlik