Dyson Limited Şirketi, günümüzde ismini çok sayıda ülkeye duyurmayı başarmış olan şirketlerden bir tanesidir. Dyson şirketi İngiltere merkezlidir. Dyson markasının kim tarafından ve nerede kurulduğunu, tarihçesini, hangi ülkeye ait olduğunu, ne zaman kurulduğunu sizler için derledik.
#Dyson Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Türk savunma sanayisinin ihraç ettiği ürün ve hizmetlere "siber güvenlik eğitimi" de eklendi. Kazakistan'da kamu ve özel sektör yöneticilerine siber güvenlik eğitimi veren STM, bu alanda ilk ihracatını gerçekleştirdi. Türkiye'deki Siber Füzyon Merkezi'nin benzerinin bu ülkede kurulması ve siber güvenlik yarışmalarıyla iş birliğinin genişletilmesi amaçlanıyor.
#STMTEMSA’nın geliştirdiği Türkiye’nin ilk Akıllı Otobüsü Avenue IBUS, STM ile birlikte geliştirilen büyük veri teknolojisi odaklı V2SMART platformunun ilk ürünü Fleetics ile daha da akıllandı. IBUS “Fikirden Girişimciliğe Yolculuk için Hazır mısınız?” Projesi kapsamında deneyimlenmesi amacıyla Kocaeli Üniversitesi Teknopark’a teslim edildi.
#Avenue IBUSAvrupa Komisyonu, Avrupa Siber Güvenlik Organizasyonu –ECSO- ile birlikte kurulacak Kamu-Özel Ortaklık Girişimi anlaşmasını Strassbourg'da imzaladı. Avrupa'nın siber saldırılara karşı daha iyi önlemler almak ve müdahale etmesini sağlamak amacıyla Türkiye’den STM’nin kurucu üyeler arasında yer aldığı organizasyon olan ECSO ile Avrupa Komisyonu’nun ortak kuracağı bu yeni girişim, gerek ülke bazında gerekse özel şirketler bazında siber saldırılara karşı ortak strateji oluşturup, yeni araştırma ve inovasyon çalışmalarını destekleyerek önlerinin açılmasını hedefliyor.
#Avrupa KomisyonuSiber güvenlik alanında iç tehditler, siber saldırıların en önemlisi olmaya devam edecek, mobil teknolojilere, POS ve ödeme sistemlerine, alt yapı hizmetlerine saldırılarda ise artış gözlemlenecek. Türkiye'nin en çok maruz kaldığı siber saldırı çeşitleri, fidye yazılımları, kurumsal aldatmacayla yapılan oltalama saldırıları, kredi kartı dolandırıcılıkları, DDoS saldırıları ve mobil saldırılar şeklinde sıralanıyor
#Piyon FırtınasıHuawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, Şubat ayından bu yana gerçekleştirilen “Ar-Ge Buluşması” programları kapsamında, 24 Nisan’da Ankara’da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Huawei Öğrenci Geliştirici Programı (HSD) Ankara Üniversitesi ve Mamak Belediyesi Mamak Füzyon’un ev sahipliğinde hayata geçirilen etkinliğe, yaklaşık 350 öğrenci katıldı. Öğrenciler buluşma kapsamında, 5G ve yapay zeka alanlarındaki teknik sunumlardan faydalanırken, staj ve kariyer imkanları hakkında da şirket yetkililerinden bilgi aldılar.
#HuaweiTUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “TUSAŞ olarak yılda yaklaşık 1 milyar dolar Ar-Ge’ye para harcıyoruz. Önümüzdeki 10 yıl boyunca artarak devam edecek. Yılda bin mühendis işe alıyoruz, 3 bin 600 mühendisimiz var. 10 bin mühendise gidiyoruz” dedi.
#Temel Kotil