Yapılandırma başvurusu ne zaman bitecek sorusunun yanıtı son gelişmelerle takip ediliyor. SGK yapılandırma başvurusu için süreç devam ediyor. Başvurular SGK İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezinden yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. SGK prim borcu yapılandırmasında bazı detaylar da merak konusu oldu. Peki Sosyal güvenlik borç yapılandırması ne zaman sona eriyor? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı prim borcu ödemeleri nasıl olacak? Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. İşte ayrıntılar...
#SGK Borç YapılandırmaSGK 7440 yapılandırma başvurusu, E-Devlet ve E-İşveren ekranından kolayca yapılabilecek. SGK borç asıllarına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı silinerek yerine Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak çok daha avantajlı koşullarla yeniden faiz hesaplanacak. Hesaplanan tutar peşin ya da taksitler halinde ödenebilecek. İşte SGK 7440 yapılandırma başvurusu hakkında detaylı bilgiler
#SgkVergi affı kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlar yapılandırma başvurularını Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden yapabilecek. 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinirken daha yüksek borçlara ise 48 ay yapılandırma imkanı sağlanacak. Vatandaşlar, yapılandırmanın hangi borçları kapsadığını ve diğer detayları merak ediyor. Borç yapılandırması 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsıyor. 31 Mayıs’a kadar yapılandırma için müracaat edilebilecek. Peki 2023 Vergi borçları silindi mi, hangi borçlar silindi? İşte detaylar
#Vergi Borçları Silindi MiBorç yapılandırma (Vergi affı) yasalaştı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından Vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları yapılandırma başvuru süreci de başlayacak. Kamu alacaklarına yapılandırma getirilmesini öngören 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Resmi Gazete’de yayınlanarak yasalaşması ile 31 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere ait borçlar kapsama dahil olacak. Vergi borç yapılandırmasıyla birlikte 2 bin TL altındaki borçların tamamı silinirken, 2 bin TL ve üzeri borçlar için ise 48 aya kadar taksitle yapılandırma imkanı sağlandı. Peki GİB borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır, son gün ne zaman?
#Yapılandırma BaşvurusuAnkara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, son dönemde maliyet artışlarını gerekçe gösteren bazı üretici firmaların imzalanmış sözleşmelere riayet etmediğini belirterek, "Verilmiş sözleri yerine getirmeyerek satış yapanlar, toptancıları ve dağıtıcıları zor durumda bırakıyor ve piyasa ekonomisinin işleyişini sekteye uğratıyor." ifadelerini kullandı.
#Ankara Ticaret Odası (ATO)Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, Türk otomotiv sanayisinin bir aracın yüzde 80'ini üretebilir durumda olduğunu ancak dönüşüme ayak uydurulmaması durumunda bu oranın yüzde 15'e kadar düşebileceğini belirterek, "Dolayısıyla TOGG projesi hepimiz için tam bir boy aynası. Sadece rekabetçilik anlamında değil, bir elektrikli araçta neyi yapıp, neyi yapamadığımızı görüyoruz." dedi.
#TOGGSosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 7326 sayılı kanun kapsamında 1 milyon 190 bin kişinin toplam 61 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım 2021’e kadar yapılabilecek.
#Borç YapılandırmaE-devlet üzerinden gerçekleştirilecek yeni hizmet kullanıma açıldı. Emeklilik, sigorta, iş arama gibi birçok hizmet aynı yerden yapılabilecek. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet'teki 'Çalışma Hayatım' hizmeti hakkında açıklamalarda bulundu.
#E-DevletVergi borcu yapılandırması son başvuru tarihi mükelleflerin gündeminde yer alıyor. Başta vergi borçları olmak üzere bazı borçlarda yapılandırma imkânı veren vergi borcu yapılandırmaları ile Vergi dairelerine, gümrük müdürlüklerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK), belediyelere ve alacaklar yapılandırılan idarelere ödeme imkanı sunuldu. 31 Ağustos 2021 tarihinde bitmesi beklenen ancak başvuru süresi uzatılan Vergi borcu yapılandırma başvurularında son günler yaklaştı. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman bitecek ve hangi borçları kapsayacak? İşte, 2021 yeniden yapılandırma son başvuru tarihi.
#Vergi BorcuBorç yapılandırma başvuru tarihleri, vergi borcu bulunan mükelleflerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Vergi dairelerine, gümrük müdürlüklerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK), belediyelere ve alacakları yapılandırılan vergi borcu yapılandırma başvuru ve ödeme tarihlerinde değişiklik yapıldı. 31 Ağustos 2021 tarihinde bitmesi beklenen başvurular bir süre daha devam edecek. Sel ve yangından etkilenen yerlerdeki borçlular mücbir sebep haline rastlayan taksitlerini mücbir sebep hali bitince ödeyecek. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman bitecek? İşte, ayrıntılar.
#Vergi Borcu Yapılandırma BaşvurusuVergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında SGK'ye 600 bin borçlu yapılandırma başvurusunda bulundu.SGK Başkanı İsmail Yılmaz "Borcu olan vatandaşlarımıza, yapılandırmanın son müracaat tarihinin 31 Ağustos olduğunu hatırlatıyor ve sağlanan avantajlardan yararlanmalarını öneriyoruz" dedi.
#YapılandırmaVergi borcu yapılandırma başvuruları için son günlere girildi. 30 Eylül’e kadar bu ödemelerini yapabilecek olan vatandaşlar, ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödeme yapmaları durumunda yüzde 10 indirimden yararlanabilecekler. Vergi barışı olarak da adlandırılan vergi borcu yapılandırma başvuruları e devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi üzerinden gerçekleşecek. Yapılandırma başvurusundan MTV, SGK Prim Borcu, Trafik Para Cezaları, Öğrenim Kredisi borcu olanlar yararlanacak. Peki, Vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman bitecek? İşte, detaylar.
#Vergi BorcuVergi borcu yapılandırma başvuruları için son günlere girildi. 30 Eylül’e kadar bu ödemelerini yapabilecek olan vatandaşlar, ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödeme yapmaları durumunda yüzde 10 indirimden yararlanabilecekler. Vergi barışı olarak da adlandırılan vergi borcu yapılandırma başvuruları e devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi üzerinden gerçekleşecek. Yapılandırma başvurusundan MTV, SGK Prim Borcu, Trafik Para Cezaları, Öğrenim Kredisi borcu olanlar yararlanacak. Peki, Vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman bitecek? İşte, detaylar.
#Vergi BorcuVergi borcu yapılandırma başvuruları için son günlere girildi. 30 Eylül’e kadar bu ödemelerini yapabilecek olan vatandaşlar, ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödeme yapmaları durumunda yüzde 10 indirimden yararlanabilecekler. Vergi barışı olarak da adlandırılan vergi borcu yapılandırma başvuruları e devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sitesi üzerinden gerçekleşecek. Yapılandırma başvurusundan MTV, SGK Prim Borcu, Trafik Para Cezaları, Öğrenim Kredisi borcu olanlar yararlanacak. Peki, Vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman bitecek? İşte, detaylar.
#Vergi Borcu Yapılandırma Ne Zaman BitecekVergi borcu yapılandırma başvurusu için araştırmalar devam ediyor. TBMM'den geçmesiyle birlikte Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanarak başlanacak olan yapılandırma süreci, internet üzerinden ve daireler aracılığıyla gerçekleşebilecek. Bağ-Kur ve SGK prim borçları, KYK kredi ödemeleri, MTV borçları, trafik cezaları gibi pek çok kalem yapılandırma süreci içerisinde yer alacak. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, yapılandırma başvurusu hakkında bazı bilgiler.
#Vergi Borcu YapılandırmaVergi borcu yapılandırma başvurusu son gelişmeler ile gündeme geldi. Vergi borcu yapılandırma süreci için adımlar atıldı. Teklifin 6 maddesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yapılandırılacak tutarların, teklifte öngörülen süre ve şekilde ödenmemesi halinde vade tarihinde değişiklik yapılmayacak. Geçtiğimiz aylarda da gerçekleşen yapılandırma süreci, pandemi dolayısıyla oluşan olumsuzlukları giderebilmek için yeniden gerçekleşecek. Yapılandırmada öğrenim kredisi olarak bilinen KYK borçları, MTV borçları, trafik cezaları, SGK prim borçları gibi pek çok kalem yer alacak. Peki, vergi borcu yapılandırma ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, yapılandırma başvurusu hakkında bazı bilgiler.
#Vergi BorcuSosyal Güvenlik Kurumu (SGK), genel sağlık sigortası borçlarını otomatik yapılandırdı. Borcu olanlar 30 Nisan tarihine kadar borcunun tamamını öderlerse, borca ilişkin ceza ve zam silinecek, sadece ana prim borcu ödenecek. İsteyenler borcunu taksitler halinde de ödeyebilecek.
#SGKVergi borcu yapılandırma başvurusu, 1 Şubat tarihinde mesai bitimi ile tamamlandı. 7 milyon 349 bin mükellefin yaptığı başvurular ile 105 milyar 712 milyon lira alacak yapılandırıldı. KYK, SGK, MTV gibi borçları kapsayan vergi borcunu yapılandıranlar, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresinden ya da e-devlet üzerinden vergi borcu ödeme ekranı ile taksit ödemelerini gerçekleştirecek. Peşin ödemeyi tercih edenlerin ise ilk ödemeyi en geç 1 Mart'a kadar yapması gerekiyor. İşte, vergi borcu ödeme ekranı ve ayrıntılar.
#Vergi Borcu Ödeme EkranıSosyal yardım ödemeleri devam ediyor ve 1000 TL pandemi başvuruları sürüyor. 3. Faz başvuruların devam ettiği sosyal yardımlarda başvuru ve sonuç sorgulama ekranları hakkında vatandaşların merak ettiği ve cevabını aradığı sorular bulunuyor. Başvuruların E-Devlet'ten T.C Kimlik numarası ile yapıldığı süreçte sonuç sorgulama ve başvuru ekranları E-Devlet aracılığı ile sorgulanabiliyor.. Bilindiğini üzere 3. faz dönemi dinamik bir dönem olarak açıklanmış ve 4. faz yerine başvuruların 3. faz döneminden devam edeceği duyurulmuştu. İşte E-Devlet sosyal yardım sorgulama ve başvuru ekranları.
#Pandemi YardımıYapılandırma borcu ödeme işlemi için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021'e kadar uzatıldı. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma işlemi İnteraktif Vergi Dairesi'nin (www.ivd.gib.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacak. 7 gün 24 saat online gerçekleşen yapılandırma borcu ödeme başvurusunu tamamlayan mükellefler, 6-9-12 ya da 18 taksitle borcunu ödeyebilecek. Peşin ödemelerde ise faiz silme olanağı sağlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma ve ödeme nasıl yapılır? İşte, e-Devlet yapılandırma ekranı ve ayrıntılar.
#Vergi Borcu YapılandırmaYapılandırma borcu ödeme işlemi için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021'e kadar uzatıldı. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma işlemi İnteraktif Vergi Dairesi'nin (www.ivd.gib.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacak. 7 gün 24 saat online gerçekleşen yapılandırma borcu ödeme başvurusunu tamamlayan mükellefler, 6-9-12 ya da 18 taksitle borcunu ödeyebilecek. Peşin ödemelerde ise faiz silme olanağı sağlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma ve ödeme nasıl yapılır? İşte, e-Devlet yapılandırma ekranı ve ayrıntılar.
#Vergi Borcu YapılandırmaVergi borcu yapılandırma başvurusu yeni yılın ilk günlerinde gündemde yer almayı sürdürüyor. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan vergi borcu yapılandırma başvurusu e devlet ve GİB.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. 18 ay vade ve tek taksitte faizsiz ödeme imkanı sunulan veri borcu yapılandırmasının süresi yılbaşından önce Resmi Gazete'de yayımlanarak uzatıldı. Hem 31 Aralık tarihinde sona erecek başvuru süresi hem de Ocak sonu olan ilk taksit ödemeleri bir ay daha devam edecek. İşte, SGK, KYK, trafik borcu yapılandırma tarihiyle ilgili bilgiler.
#Vergi Borcu Yapılandırma Başvuru