Şerbetli tatlılar Türk mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda her tatlının bir şerbet usulü vardır. Bu da şerbet tatlıya sıcak mı, soğuk mu dökülür sorusunu beraberinde getirir. Bu konuya bir açıklık getirmek ve en hafifinden bir şerbet tarifi vermek istedik. İşte, şerbet yapımının detayları…
#Şerbet Yapımının Püf NoktalarıHamur tatlılarının olmazsa olmazlarındandır şerbet. Temeli su, şeker ve limon suyu olsa da yapılışında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Özellikle şerbetin şekerlenmemesi ve tatlıyı çok fazla yumuşatmaması için bu püf noktalarına dikkat edilmelidir. İşte tüm incelikleriyle şerbet yapımı…
#Şerbet Nasıl YapılırTrileçe, Balkan mutfağının en sevilen tatlıları arasında üst sıralarda yerini alıyor. Son yıllarda ülkemizde de en çok aranan lezzetlerden biri haline geldi. Oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı olan trileçe nasıl yapılır? İşte evde trileçe yapmanın püf noktaları…
#Trileçe Nasıl YapılırKonya mutfağının yöresel lezzetlerinden sac arası ve höşmerim tatlıları, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şerbetli tatlı sevenlerin favorisi olan sac arası ve Konya usulü höşmerim, pek çok restoranda yemek sonrası tercih edilirken, özellikle kadınların da evlerde en çok yaptığı tatlılar arasında gösteriliyor.
#Höşmerim