MasterChef şekerpare tarifi irmikli ve irmiksiz seçenekleriyle yarışmacılar tarafından hazırlanırken, izleyicilerden de ilgi gördü. Tatlı hazırlıklarında olanlar kıyır kıyır şekerpare malzemeleri ve yapımı araştırmalarına hız kazandırdı. Peki, pastane usulü şekerpare tatlısı nasıl yapılır? İşte, ağızda dağılan şekerpare yapımı...
#ŞekerpareÇayın yanına kıyır kıyır ve ağızda dağılan kıvamıyla şekerpare hazırlamaya ne dersiniz? Üzerinin haşhaş kaplamasıyla da tadına doyum olmuyor. Ancak şekerparenin şerbetini dökerken püf noktasına dikkat etmelisiniz. Peki haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? Şekerpare tarifi, malzeme listesi ve püf noktalarını sizin için derledik.
#Haşhaşlı Şekerpare Nasıl YapılırBaklava, bayram tatlısı denilince akla gelen ilk lezzet. Bu yıl Corona virüsü önlemleri kapsamında bayramı ev ortamında geçirecek olan pek çok kişi bayram tatlısını da evlerinde yapacak. Yapımının zahmeti gözünüzü korkutmasın, püf noktalarına dikkat ederek cevizli, fıstıklı veya sade baklavayı kendiniz yapabilir, aynı evi paylaştığınız aile üyeleriniz veya arkadaşlarınızı şaşırtarak virüs nedeniyle buruk geçen bayramı şenlendirebilirsiniz. Baklava yapımında en önemli noktalardan biriyse şerbeti. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür?
#Baklava Şerbeti Nasıl Olur?Ramazan Bayramı'na sayılı gün kala baklava tarifi ve püf noktalarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Baklava yapımında en çok merak edilen konuların basında ise şerbeti geliyor. Kuralına uygun olmayan bir şerbet baklavanızın yavan veya fazla hamur olmasına neden olabilir. Peki, baklava şerbeti nasıl olur? Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Ramazan pidesi ardından bayramların vazgeçilmezi baklavayı da kendi elleriyle hazırlamak için püf noktaları derledik.
#Baklavanın Şerbeti