Uluslararası kuruluşların, eğitim stratejilerine yön vermek üzere dünya çapında karşılaştırmalar yaparak eğitim politikalarını belirleme çabaları, eğitimin evrensel bir yönünü ifade ediyor. Son 20 yıl içinde dünya genelinde yapılan çeşitli eğitim araştırmaları, ülkelerin eğitim programlarını revize etmelerine, eksiklikleri gidermelerine ve uluslararası eğitim sahnesinde kendi pozisyonlarını belirlemelerine yardımcı oluyor.
#Konuk YazarPISA 2022 sonuçlarını Hürriyet Gazetesi için değerlendiren OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin matematik ve fen alanlarında PISA tarafından şimdiye kadar ölçülen en yüksek sonuçları aldığını belirtti. Schleicher, “Türkiye matematikte cinsiyet uçurumunu kapatmayı başardı. Türkiye’de kız ve erkek öğrenciler matematikte ortalama olarak benzer düzeyde performans gösterdi” dedi.
#PISAOECD tarafından açıklanan “Eğitim teknolojiyle yarışı kaybediyor mu? Yapay zekanın matematik ve okuma alanındaki ilerlemesi” isimli rapora göre 2026 yılına gelindiğinde ChatGPT gibi yapay zekalar, 15 yaşındaki öğrencilerin katıldığı testlerin tamamında başarı sağlayabilecek.
#OECDOECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, OECD ülkeleri arasında, eğitimde fırsat eşitliği, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve mesleki eğitimin güçlenmesinden oluşan üç alanda birden aynı anda katma değer yaratabilen ülke sayısının yok denecek kadar az olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin örneklerinden öğrenilecek çok şey var” dedi.
#Andreas Schleicher2020 yılında bu yana dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla birlikte gündemden düşmüş olsa da koronayla ilgili devam eden araştırmalar virüsün tehlikesini gözler önüne seriyor. Koronanın nörolojik hastalıklara neden olduğu biliniyordu. Ancak son olarak Danimarkalı bilim insanlarının yaklaşık 1 milyon hasta üzerinde yaptığı uzun süreli inceleme virüsün gelecekte doğrudan Alzheimer veya Parkinson riskini artırdığını ortaya koydu. Aynı şekilde virüse yakalananlarda beyin kanaması riski de artıyor.
#Koronavirüs SalgınAlmanya’da Öğretmenler Birliği, okulların kapanma ihtimaline karşı çocuklara evde ders verebilmek için acil eylem planı hazırlanmasını istedi. ABD’de Omikron varyantının özellikle çocuklar arasında hızla yayılmasına dikkati çeken Öğretmenler Birliği, okulların kapanma ihtimalinin göz önünde bulundurulmasını istedi.
#Almanya Öğretmenler BirliğiAlmanya’da 15 yaş grubundaki öğrenciler okuma ve anlama konusunda, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkeler arasında ortalamanın gerisinde kaldı. Alman öğrencilerin, sadece yüzde 45’i okudukları metindeki yorum ve somut bilgiyi ayırt edebildi. OECD ortalaması ise yüzde 47 oldu.
#Alman Öğrenciler Ortalamanın GerisindeEğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 6 Mart’ta 8’nci kez yapılacak. Zirvenin bu yılki ana teması ise eğitimde dijitalleşme çerçevesinde bilgi toplumundan süper akıllı topluma geçiş olarak da ifade edilen Toplum 5.0 olacak. ETZ, pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl katılımcılarını zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla çevrimiçi ortamda buluşturacak.
#EtzUluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin son on yılda sadece eğitime daha fazla öğrenci kaydetmekle kalmadığını, aynı zamanda bu öğrencilerin öğrenme neticelerini de artırmakta iyi bir ilerleme kaydettiğini belirterek, “Bu yüzden Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda daha fazla gelişme göstereceğini umuyorum” dedi.
#EğitimEkonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) Direktörü Andreas Schleicher, pandemi sonrası eğitim stratejileri hakkında bilgi verirken, Türkiye’nin bu süreçte pek çok ülkeye göre yeterli dijital, teknolojik altyapı ve donanımla avantajlı bir sürece sahip olduğunu söyledi.
#Bahçeşehir ÜniversitesiEkonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) yeni raporu, son 20 yılda iş dünyasındaki büyük değişimlerin, genç nüfusun gittikçe daralan kariyer beklentilerinde oldukça az etkili olduğunu ortaya koydu.
#Ekonomik İşbirliği Ve Kalkınma ÖrgütüPISA patronu olarak bilinen OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’nin PISA 2018’deki karnesini değerlendirdi. Hürriyet’e konuşan Schleicher, öğretmene yatırımın ve eğitim kalitesinin arttığını, bunun da Türkiye’yi üst sıralara taşıdığını söyledi. 2023 Eğitim Vizyonu’nu olumlu bulan direktör, “Sınav sistemi değişmezse 2023 vizyonu olmaz”dedi.
#GazetehaberleriAnkara Eğitim Platformu tarafından MEB Şura Salonu’nda’21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ düzenlendi. Etkinliğe, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, PISA Direktörü Andreas Schleicher ve çok sayıda öğretmen katıldı. Schleicher, “Türkiye’de 2018’de öğrenciler öğrenme sonuçları alanında gerçekten iyi sonuçlar elde etti” dedi.
#PisaMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile PISA Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Ankara Eğitim Platformu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenecek ‘21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ kapsamında 1300 öğretmene eğitimin geleceği hakkında bilgi verecek.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile PISA Eğitim Direktörü Andreas Schleicher, Ankara Eğitim Platformu tarafından 19 Aralık’ta düzenlenecek ‘21. Yüzyıl Becerileri ve Tasarım Beceri Atölyeleri Konferansı’ kapsamında 1300 öğretmene eğitimin geleceği hakkında bilgi verecek.
#Milli Eğitim BakanıEğitim döneminde bu yıl okulların ne zaman tatil olacağı öğrenciler ve veliler tarafından internette cevap arayan sorular arasında yer alıyor. MEB tarafından belirlenen takvime göre bu yıl yeni eğitim sistemi ile birlikte yarı yıl tatilinin süresi de kısaldı. Peki Okullar ne zaman tatil olacak?
#Okullar Ne Zaman Tatil Olacak?2019 2020 eğitim öğretim dönemi devam ederken, kasım ara tatiline yönelik araştırmalar da hız kazandı. Hem veliler hem de öğrenciler son günlerde kasım tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Özellikle veliler tatil programına göre planlarına şekil verecekler. Milli Eğitim Bakanlığı bu hususta eğitim öğretim dönemi tatil planını erişime açtı. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Kasım ara tatili ne zaman olacak?
#Kaç Gün Tatil Yapılacak‘PISA Patronu’ olarak bilinen ve Hürriyet’in sorularını yanıtlayan OECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, Türkiye’de eğitimin geleceğinden umutlu. “Eğitimin daha iyiye gideceğinden çok eminim. Sistemin kapasitesi çok yüksek. Hedefler için kaynaklar yeterli” diye konuşuyor. Schleicher, daha iyi olmak için eğitim vizyonunun ısrarla takip edilmesi, öğrencilerin üzerindeki sınav baskısının azaltılmasını öneriyor.
#OECDOECD Eğitim ve Beceriler Başkanlığı Direktörü Andreas Schleicher, ‘Bir Dünya Okulu: 21’inci Yüzyılın Okul Sistemi Nasıl Kurgulanmalı’ adlı kitabının tanıtım toplantısında eğitimci ve öğrencilerle buluştu. Schleicher, başka ülkelerden kopyala-yapıştır eğitim sistemlerinin çalışmayacağını söyledi.
#Uluslararası Öğrenci Değerlendirme ProgramıPISA Direktörü Andreas Schleicher, ‘Bir Dünya Okulu: 21’inci Yüzyılın Okul Sistemi Nasıl Kurgulanmalı’ kitabının tanıtımı için İstanbul’a geldi. Araştırmaların ders süresi azaldıkça performansın arttığını ortaya koyduğunu hatırlatan Schleicher, eğitimde hala doğru bilinen birçok yanlış algı olduğunu belirtti.
#Andreas SchleicherOECD’nin yayınladığı ‘Erken Çocukluk Eğitimine Yardımcı Olmak’ raporuna göre, kaliteli bir okul öncesi eğitiminin yolu öğretmene özerklik, teknolojiyle uyumlu müfredatlar ve çocuğu merkeze alan bir eğitim anlayışından geçiyor. Raporda öğrenciye ne yapacağını söyleyen didaktik bir eğitim anlayışının çocukların sosyal ve duygusal becerilerini engelleyebildiği vurgulanıyor.
#Gazetehaberleri