Sonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarHavalar ısınmaya başladı derken baharda hastalıklar kapınızı çalabilir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için dengeli beslenmek ve antioksidan besin öğelerini her gün düzenli almak gerekir. Her renk, her çeşit besini tüketmenin önemini vurgulayan Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel bahara sağlıklı girmeyi sağlayacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek 10 besin hakkında bilgi verdi.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerBeslenme alışkanlıkları, karaciğer sağlığını doğrudan etkiliyor. Yağlı gıdaların yanı sıra, şekerli ve tuzlu yiyecekler de karaciğer sağlığına zarar veriyor. Lif oranı yüksek olan yiyeceklerin karaciğerin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olabileceğini belirten uzmanlar, paketli atıştırmalıkların zararları konusunda uyarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, karaciğer sağlığını olumlu ve olumsuz etkileyen gıdalar hakkında önemli bilgiler verdi.
#Enginarın FaydalarıDoğa üretken bir fabrika gibi. Vücuttaki yağların yakılmasını kolaylaştıran birçok bitki keşfedildi. Bedene girdiğinde yağ, yakan mekanizmaları harekete geçiren bu bitkiler aşırı kilolara şifa oluyor. Bunlar arasında mate yaprağı, biberiye ve ısırgan gibi şifalı otların yanı sıra kereviz gibi bitkilerin tohumları da yer alıyor.
#Volkan Kurt