Yaz demek, bolluk bereket demek, tazecik mis kokulu renk renk sebze meyve demek. Özellikle de bol miktarda domates ve biber demek. Yazın sonları yaklaştığında bu renk ve lezzetleri kışa da yanımızda götürmek için kolları sıvayıp kış hazırlıklarına başlıyoruz. Tarhana, erişte derken olmazsa olmaz salça yapımı da kesinlikle atlanmamalı. Bu içeriğimizde sizin için domates salçası ve biber salçası için yapım aşamalarını, püf noktalarını ve saklama tüyolarını bir araya getirdik. Küflenmeyen, bozulmayan nefis salçalar için haydi sıvayalım kolları…
#Domates Salçası Nasıl YapılırSalça özellikle tencere yemeklerimizin vazgeçilmezi. Hatta zeytinyağı ile bir araya geldiğinde harika bir kahvaltılık haline geliyor. Günümüzde marketlerde çeşit çeşit salçalar bulmak mümkün. Ancak evde yapılan salçanın lezzetinin ve kıvamının yerini hiçbir şey tutmuyor. Özellikle domateslerin bol, sulu ve lezzetli olduğu yaz aylarında birçok kişi kışa hazırlık niteliğinde salça yapıyor. Peki salça yapmanın püf noktaları nelerdir. Rengiyle, kıvamıyla, lezzetiyle herkesin kıskanacağı salçalar yapmak isteyenler için önemli püf noktaları derledik. İşte nefis salçaların sırları…
#Domates Salçası Nasıl YapılırBirbirinden farklı yemek tarihleri doğru uygulandığında lezzetli yemekler ortaya çıkacaktır. Bütün tavuk pişirmek ise daima merak edilmektedir. Bütün tavuk nasıl pişirilir? Bütün tavuk fırında poşette nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#TavukTürkiye’de gezmediğim il kalmamıştır herhalde…Adıyaman diğer adıyla Komegene Krallığı’nı ve Nemrut harabelerini gezdiğimde buranın dünyanın en ilginç yerlerinden biri olduğunu gözlerimle gördüm. Nemrut Dağı’nın yüksekliği 2134 metre. Dağın tepesine çıktığınızda güneşin doğuşunu ve batışını ayrı ayrı selamlayan dev heykeller, görenleri şaşkına uğratıyor.
#Bursa