Sabun cevizi; doğal bir deterjan görevi gören, Hindistan ve Nepal’de ağaçlarda yetişen bir meyvedir. Meyveleri toplandıktan sonra güneşe serilerek kurutulur sonrasında yüzde yüz doğal, çevre dostu, doğada çözülebilir bir deterjan olarak kullanılır. Peki sabun cevizi nasıl kullanılır?
#Sabun CeviziSon dönemlerin en ilgi çekici ve aynı zamanda sağlıklı ürünler içerisinde kastil sabunu geliyor. Aslında birçok fayda ile beraber özellikle cilt üzerinde önemli etkiler sunduğunu dile getirmek mümkün. Peki, kastil sabunu nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Doğal kastil sabununun cilde ve vücuda faydaları üzerine merak edilen bilgileri derledik.
#Doğal Kastil SabunuGünümüzde birbirinden farklı cilt sorunları ortaya çıkabilir. Ciltte meydana gelen bu sorunların önlenmesi için de doğru ürün kullanımına ihtiyaç vardır. Özellikle egzama çoğu kişide görülebilir. Egzama sabunu olarak ne kullanılır ve nasıl kullanılır? Egzamaya iyi gelen doğal sabunlar nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Egzama SabunuAğaçlar, bir bitki türü olup bitkiler içerisinde en büyük gövdeye sahip olanıdır. Oksijen ve hava temizlemesi ile sevilen ağaçlar, aynı zamanda birçok faydalı meyve ve yaprak da sunar bizlere. Sabun ağacının da faydaları pek çoktur. Bu yüzden merak edilen ve internette sıkça araştırılan bu ağaç türünü sizler için derledik.
Meyan kökü, eski çağlardan beri özellik alternatif tıpta çok sık karşımıza çıkan bir bitki. Peki bu bitki ne işe yarar? Sağlığımıza ne gibi faydaları vardır? En önemlisi de meyan kökü nasıl kullanılır? Merak edilenleri anlatıyoruz.
#Meyan KöküDoğası zengin, halkı yoksul Zanzibar’ın şehirlerinde, evleri kerpiçten, çatıları samandan yapılmış köylerinde önceki hafta Kurban Bayramı coşkusu yaşanıyordu. Rengarenk ipeklilere bürünmüş türbanlı kadınlar, en yeni elbiseleriyle çocuklar ve erkeklerle doluydu otoyollar. Diğer köylerdeki yakınlarını görmek için kilometrelerce yürüyor, akşam köy meydanlarında konserler, panayırlar kurarak eğleniyorlardı. Medreselerde sabahın 7’sinden gece yarısına kadar Kuran okunuyordu. Gökyüzü ve sahiller ise dolunayın hükmü altındaydı. Deniz her fırsatta mercan kayalıklarınca oluşturulan sığlıkların arkasına, sahilden yaklaşık bir kilometre gerilere kaçıyordu. Zanzibarlılar bayramın, turistler dolunay ve sahilin tadını çıkarıyordu.