Boğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirŞehirde yaşamanın en büyük artılarından biri kültür ve sanat etkinliklerini yakından takip edebilmek. İyi yemeğin peşinde şehrin sokaklarını turlayanların sayısı da giderek çoğalıyor. Hazır Michelin Rehberi’ne giren 53 restoranımız varken biz de bu iki tutkuyu birleştirdik. Şehrin en iyi restoranlarında güzel bir yemek deneyiminin ardından gidebileceğiniz sanat galerilerinin, müzelerin, tarihi yerlerin izini sürdük.
#Michelin RehberiSoğukta yağlandıkça lezzetlenen balıklar, deniz mahsullü mezeler... Birbirinden güzel balıkçıları jürimize sorduk. Bazısı manzarasıyla, bazısı fiyat-lezzet dengesiyle, bazısı da kendine özgü pişirme teknikleriyle öne çıkıyor...
#GazetehaberleriRumelihisarı, İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasında başlı başına bir merkez. Son yıllarda öyle bir çekim noktası haline geldi ki, önümüzdeki yaz buraya da bir Reina açılırsa kimse şaşmamalı. Sabahın erken saatlerinde balık tutanların hücum ettiği Hisar, 08.00’de kahvaltı için gelenlerle doluyor ve ondan sonra bir daha gecenin geç saatlerine kadar kalabalık hiç eksilmiyor.
Daha önce bu sayfada en iyi balıkçıları, manzarası veya servisi en iyi mekanları seçtiğimizde, İstanbul Boğazı boyunca dizili restoranlardan pek çoğu listemize girmişti. Çünkü bu bölge, şehrin en iddialı adreslerini barındırıyor. Bu kez "Şöyle gidip Boğaz’da keyifli bir yemek yesek" diyen okuyucularımıza rahber olacak bir en iyi 10 oluşturalım istedik.
<b>BEŞİKTAŞ </B>Belediye Başkanı Sn. <B>Namoğlu </B>ile ilgili yazınızı okudum. <B>Çağdaş Levent Derneği </B>adı altında kurmuş olduğumuz ve ağırlıklı olarak <B>Levent</B> semtini korumaya çalışan kuruluşumuzun da en büyük sorunu fütursuzca imar katliamı yapan <B>Namoğlu</B>...