Ritim Bozukluğu haberleri sayfasında Ritim Bozukluğu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 763 Ritim Bozukluğu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ciddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Haytoğlu, pandemi dönemiyle birlikte son zamanlarda polikliniklere yüksek düzeyde D vitamini alan çocukların gelmeye başladığına dikkati çekti. Doç. Dr. Haytoğlu "Çocuğunuza iyi bir şey yapalım derken onları bu vitamin toksisitesiyle karşı karşıya bırakabiliyorsunuz. D vitaminini fazla alan çocukta toksik doza ulaştığında vücutta kalsiyum birikmeye başlıyor. Bu kalsiyumun yüksek seyretmesi de çocukta ritim bozukluğuna kadar yol açabiliyor" dedi.
#Doç. Dr. Zeliha HaytoğluÇocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Celal Akdeniz, doğuştan kalp hastası olan kişilerin son yıllarda geliştirilen tedavilerle rahatça spor yapabileceğini belirtti. Prof. Dr. Akdeniz, “Eskiden açık kalp cerrahisi gerektiren birçok doğumsal kalp hastalığı, artık anjio ile tamamen düzeltilebiliyor” dedi.
#ÇocukKIRKLARELİ’de geçirdiği kalp krizi sonucu ölen üniversite öğrencisi Ahmet Şefik Çeşmecioğlu (25), memleketi Bolu'da son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir ritim bozukluğu nedeniyle tedavi gören Çeşmecioğlu'nun dün cep telefonuyla internette kalp krizi ile ilgili araştırma yaptığı tespit edildi.
#Kalp Kriziİstanbul’da 65 yaşındaki İsmail Genç, uzun yıllardır kalp yetmezliği tedavisi görüyordu. Ölümcül ritim bozukluğu olan Genç, için son çare olarak kalp nakline karar verildi. 3 çocuk 3 de torun sahibi olan hasta İsmail Genç şanslıydı. Nakil listesine başvurduktan çok kısa bir süre sonra uygun kalp bulundu.
#Kalp NakliSiirt’te, tedavi olmak için gittiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde muayene sırasında kalp krizi geçiren Lezgin Ulusal (52), Dahiliye Uzmanı Dr. Yakup Boyraz’ın sedye üzerinde yaptığı kalp masajı ile hayata tutundu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
#Kalp KriziRus muhalif lider Aleksey Navalniy'nin cezaevinde zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, Navalniy'nin sağlık durumu aniden kötüleşirken öldürülmesi için sinir gazı Novichok'un kullanıldığı düşünüldü. Cezaevi sağlık personelinin olayla ilgili belgeleri değiştirdiği de iddialar arasında yer aldı.
#RusyaCiddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuCiddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuAvrupa Şampiyonu milli sporcu Dilara Bozan (27), İstanbul Kağıthane Zuhal Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Spordaki başarısının altında da güçlü bir azim öyküsü yatıyor. Bu zamana kadar uluslararası turnuvalarda 3 altın, 6 gümüş, 15 bronz madalya ile 2020 Tokyo Olimpiyat’larında 5’inciliği kazanan Bozan, Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası Kadınlar Bireysel Kata kategorisinde şampiyon olarak 1 altın madalya daha kazandı.
#Dilara Bozan"Uzun yaşayacağız da ne olacak? 40 yaşından sonra her şey yokuş aşağı" diye düşünenlerdenseniz, John Starbrook'la mutlaka tanışmalısınız. 93 yaşında olan Starbrook, haftanın 6 günü egzersiz yapıyor, en fazla dayanıklılık isteyen sporlardan biri olan sutopunda torunu yaşındakileri bile alt ediyor. Peki Starbrook'un sırrı ne?
#Uzun ÖmürAtriyal fibrilasyon, düzensiz ve genellikle hızlı kalp ritmine neden olan tehlikeli bir hastalık. Çok sayıda kişi, hastalığından habersiz yaşadığı için ‘sessiz katil’ olarak adlandırılan atriyal fibrilasyon, son yıllarda gücünü artırdı. Danimarka’da yapılan yeni bir araştırmaya göre hastalığın her üç yetişkinden birini tehdit ettiği ortaya çıktı. Peki atriyal fibrilasyon neden hızla artmaya başladı? Türkiye’de görülme sıklığı nedir? Belirtileri neler? Doç. Dr. Özge Özden Kayhan, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkESKİŞEHİR Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur, Türk sinemasının ünlü oyuncularından Nuri Alço’nun tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü belirterek, "Şu aşamada hayati tehlikesi görünmüyor. Bugün ziyaret ettiğimde gülüyor, konuşuyor, morali çok iyiydi" dedi.
#Nuri AlçoYerel seçimler için aday listeleri verildi, ancak 3 Mart’a kadar itiraz ve değişiklikler için zaman var. Bu sürede de pazarlıklar hızlandı. CHP Lideri Özel, geçen seçimden borcu olduğunu söylediği Akşener’den Balıkesir adayını çekmesini istedi. Bu çağrıya İYİ Parti’den jet yanıt geldi: “Milletten başka kimseye borcumuz yok.”
#CHPCumhuriyet Halk Partisi'nden Edirne'den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen, genel başkan Özgür Özel'in Ankara'ya çağırarak sahnede elini kaldırdığı Şükrü Ciravoğlu, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.
#CHPDünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya genelinde sigara kullanım oranı azalıyor. Ancak Türk Toraks Derneği ülkemizde artış olduğunu söylüyor. Üstelik uzmanlar öğrenciler arasında da yaygınlaşan elektronik sigara ve türevlerinin tütünden daha zararlı olduğunu belirtiyor.
#Hazan Aköz IşıkKalp pillerinin kalbin ritim ve iletim sistemi bozukluklarını düzeltmek amacıyla vücuda yerleştirilen elektronik aletler olduğunu belirten Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Harun Evrengül, temel olarak üç grupta toplanabildiklerini söyledi. “Geçici kalp pilleri”nin kalp ritmindeki geçici yavaşlamaların veya elektriksel sistem sorunlarının tedavisinde kullanılan cihazlar olduğunu ifade eden Evrengül, kalp ritmindeki bozukluk düzelince çıkartıldiklerini söyledi. “Kalıcı kalp pilleri ise kalp ritmindeki kalıcı uyarı çıkartma ve iletme problemlerinin tedavisinde kullanılan cihazlardır” diyen Evrengül, vücutta sürekli olarak kaldıklarını bildirdi. Evrengül, üçüncü grupta da “implante edilebilen kardiyoverter-defibrilatörler”in (ICD) bulunduğunu ifade etti.
#1İngiltere’de soğuk su terapisi nedeniyle bir kişinin kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği iddiası son yıllarda oldukça popüler olan bu uygulamanın risklerini tekrar gündeme getirdi. Soğuk su terapisinin sağlık üzerinde kanıtlanmış bir faydası var mı? Ani soğuk vücudumuzda nasıl bir etki yaratıyor? Kalbi nasıl etkiliyor? İddia edildiği gibi ani ölümlere neden olabilir mi? İşte 11 soruda soğuk su terapisi dosyası…
#SağlıkFelç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
#FelçKüresel ısınmanın etkilerinin özellikle son yıllarda ciddi şekilde hissedilmeye başlanmasının ardından son günlerde aşırı sıcaklar rekor üzerine rekor kırıyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mesut Sipahi aşırı sıcak havaların, obezite hastalarını daha fazla etkilediğini belirterek obezitenin kontrol altına alınması ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söyledi.
#1Türk halk müziği ve Türk sineması bir ustasını kaybetti... Kuşaklar boyu milyonların kalbine taht kuran Nuri Sesigüzel 86 yaşında hayata veda etti. 14 yaşında eline aldığı sazını bir daha hiç bırakmayan Sesigüzel, özellikle 70’li yıllardaki şarkılı türkülü filmlerin de aranılan jönlerindendi...
#Nuri Sesigüzelİş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkRamazan’da bazı yanlış davranışlar kalbin üzerine binen yükü artırdığından istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Peki kalp ve damar hastalığı olup oruç tutmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, kardiyovasküler açıdan risk altında olan ancak doktorları tarafından kontrollü şekilde oruç tutmasına izin verilen hastaların mutlaka dikkat etmeleri gereken 5 noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#RamazanKALP çarpıntısının, kişinin kalp atışını hissetmesi olarak tanımlandığını kaydeden Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Uğur Hepçivici, her çarpıntı şikayetinin kalple ilgili bir problem olduğunu göstermediğini vurguladı. Birçok sebepten dolayı çarpıntı hissedebileceğini ifade eden Hepçivici, “Kalp, irade dışında çalışan bir organdır. Kendi çalışma şekli vardır. Dakikada 60—100 arasında uyarı üreterek kasılmasını ve kanın vücutta dolaşmasını sağlar. Çarpıntı durumlarında genelde nabız hızlanır. Bu hızlanma bazen normal ritimde olur. Koşma, heyecanlanma durumlarında nabzın hızlandığı gibi olur. Bazen de bir ritim bozukluğu olur ve kalp o şekilde hızlanır. Bazen hiçbir şey olmadan stres, anksiyete, panik atak, kansızlık, yüksek kafein tüketimi, tiroit hormonlarında dengesizlik, egzersiz gibi faktörler de nabzın hızlanmasına sebep olabilir” dedi.
#1