Dubai yapay yağmur sonrası resmen sular altında kaldı. Bulut tohumlama yöntemi olarak bilinen yapay yağmur Dubai şehrinde hayatı durma noktasına getirdi. Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) vuran şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ulusal Meteoroloji Merkezine göre son 24 saatte kayıtların tutulduğu 1949'dan bu yana en yüksek yağış miktarı görüldü. Ülkenin kuzeyinde yer alan Ras Al Khaimah Emirliği'nde 70'li yaşlarındaki bir kişi, aracının sel sularına kapılması sonucu hayatını kaybetti. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri olan Dubai sağanak yağış ve sel etkisi altında kaldı. Dünyanın en sıcak bölgelerinden birisi olan BAE’de yer alan Dubai’de yapay yağmur yağdırma teknolojisi kullanıldığı ifade ediliyor. Kontrolden çıkan yapay yağmur ile doğal yağmurun birleştiği ve bu sebeple de doğal afete dönüştüğü konuşulurken kentte okullar tatil edildi. Peki, Yapay yağmur nedir, nasıl oluşur? İşte Dubai yapay yağmur yöntemi ile ilgili detaylar!
#Dubaiİklim krizi gelecek, geliyor derken artık kaybedecek zamanımız kalmadı. Uzmanlar, krizden en fazla etkilenecek bölgenin Akdeniz Havzası olduğunu, Türkiye'nin de liste başlarında yer aldığını söylüyor. Peki gelecekte nasıl bir ülkede yaşayacağız? İşte uzmanların yorumlarıyla iklim krizinin başımıza açacağı dertler...
#İklim KriziBilim insanları yıllardır iklim krizine dikkat çekiyor. Bunun sonucu ise kıyamet gibi görünen bir gelecek. Son yıllarda ise uzmanların dikkat çektiği konular öngörüden çıkıp gerçek olmaya başladı. Öyle ki bilim insanlarına göre Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan iki şehir insanın yaşayamayacağı sınıra ulaşmış durumda... Peki hangi ülkeler ayakta kalacak? Türkiye iklim krizinden nasıl etkilenecek?
#Hava DurumuBir restoran zinciriniz olduğunu düşünün. Oğlunuzun fikri ile işinizi büyütüp risk mi alırdınız yoksa kaliteyi korumak için mevcut halinizde kalmayı mı tercih ederdiniz? Gelin yorumlarınızı bizimle paylaşın Harvard Business Review Türkiye Haziran sayısında yerinizi alın!
#HBRİstanbul Ticaret Odası ve RAK Serbest Ticaret Bölgesi tarafından gerçekleştirilen seminerde, Orta Doğu pazarına girmek isteyen girişimcilere, uluslararası şirketlere ve gelişmekte olan piyasalara Ras Al Khaimah Serbest Ticaret Bölgesi (RAK STB) ile ilgili iş çözümleri sunuldu.
Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en hızlı gelişen bölgelerinden Ras Al Khaimah (RAK) Emirliği ile artan ticari ilişkilerini daha da güçlendiriyor. İmzalanan mutabakat zaptıyla Türk şirketlerin RAK Serbest Bölgesi’nde kurulması kolaylaştırılırken, RAK’taki şirketlerin de Türkiye’ye gelmesi özendiriliyor. RAK Serbest Bölgesi'ndeki Türk şirket sayısı 2012 yılı içerisinde 480'e çıkarken bölgeye önemli bir yatırım gerçekleştiren Rixos oteller zinciri 650 odalı tesisini Şubat ayında faaliyete geçirmeyi planlıyor.
#Ras Al KhaimahTürkiye için en önemli sektörlerden biri olan turizmde bu sene işler geçen yılki kadar iyi gitmiyor. Özellikle Rus pazarında ciddi düşüşler var. İstanbul özelinde ise durum genelden daha iyi. Ortadoğu'dan yoğun ilgi devam ediyor. Üstelik ilgi bu sene Ramazan ayında da sürebilir. Geçtiğimiz sene yaşadığı düşüşten sonra tekrar yükselişe geçen Sharm el Sheikh de Türkiye için giderek ciddi bir rakip olmaya başlıyor.
15’inci otelini 50 milyon dolarlık yatırımla Dubai’deki Palmiye Adası’nda açan Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Dünya turizminin şampiyonlar liginde biz de yerimizi aldık. Dünya starlarıyla Dubai’de Van’ın kahvaltısı, Konya’nın etli ekmeğiyle rekabet edeceğiz” dedi.