YÖK, üniversitelerde dönem sonu sınavlar için uygulanacak ilkeleri belirleyerek üniversitelere gönderdi. Sınavlar yüz yüze değil, dijital imkânlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacak. Merak edilen konulardan biri de güzel sanatlar ve spor bilimleri fakülteleri ile konservatuvar sınavlarının nasıl yapılacağı oldu. Her üniversite belirlenen kurallara göre farklı yöntemlerle değerlendirme yapacak.
#GazetehaberleriİTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı zorlu ve uzun yolculuk sonrası bugünkü halini aldı. 1975 yılında kurulan, 1976 yılında eğitim hayatına başlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı 45 senedir yetiştirdiği çok sayıda sanatçı, eğitimci ve akademisyen ile ülkemiz bilim ve kültürsanat yaşamına damgasını vurdu. Ortaokul seviyesinden doktoraya kadar geniş bir yapıda eğitim verilen konservatuvarda lisans düzeyinde eğitim veren çalgı, kompozisyon, müzik teknolojileri, müzik teorisi, müzikoloji, ses eğitimi ve Türk halk oyunları bölümleri bulunuyor.
#İtü KonservatuvarMEB’e bağlı güzel sanatlar liselerindeki müzik öğretmenlerinin mesleki gelişim eğitimlerine, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri destek vermeye başladı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "MEB ile İTÜ işbirliğinin ilk adımında güzel sanatlar liselerimiz yer aldı. Aralık ayı içerisinde de BİLSEM'lerdeki müzik öğretmenlerimizin eğitimlerini tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
#MebMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "2019-2020 eğitim-öğretim yılında güzel sanatlar liselerimizin altyapısını güçlendirmek, eksikliklerini gidermek ve kalitesini artırmak için özel çaba sarf edeceğiz. Süreci İstanbul'dan başlatıyoruz. İstanbul'daki beş lisenin ikisi proje okulu ve diğer üç liseyi de proje okulu yapıp İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı himayesine alacağız" dedi.
#Milli Eğitim Bakanlığı