Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu'na sunum yaptı. Prof. Dr. Levent, "Ülke olarak bizi çok büyük bir bela bekliyor Ülkemizde Orta Anadolu'da tarım yer altı suyu ile yapılıyor. Yeraltı suyunun geçtiğimiz seneler içerisinde yer yer düştüğü biliyoruz. Bu durum iklim değişikliği ile birlikte tarımında çok kötü etkileneceğini gösteriyor" dedi. Prof. Dr. Levent, "Bu yüzyılın sonunda İstanbul'da sıcaklığın 45 derece olduğu günler göreceğiz. Ve artık 45 derecelik bir sıcaklık bizim için normal sıcaklık seviyesi olacak" dedi.
#Prof. Dr. Levent Kurnazİstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, küresel ısınmaya bağlı olarak İstanbul'un meteorolojik bütün özelliklerinin değişeceğini söyledi. Prof. Dr. Asilhan, "Yaz aylarında yaşanılmayacak kadar sıcaklık ve şiddetli seller meydana gelecek" dedi.
#Sevinç Asilhanİstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, küresel ısınmaya bağlı olarak İstanbul'un meteorolojik bütün özelliklerinin değişeceğini söyledi. Prof. Dr. Asilhan, 'Yaz aylarında yaşanılmayacak kadar sıcaklık ve şiddetli seller meydana gelecek' dedi.
#Dünya Meteoroloji Örgütüİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Asilhan, Türkiye'nin son 10 yıllık dönemde kuraklığın en şiddetli dönemini geçirdiğini ifade ederek, alınacak kuraklık tedbir ve stratejilerinin gelecek kuşakları da etkileyeceğini belirtti.
#Kuraklıkİstanbul'da su seviyeleri giderek düşen barajlar alarm veriyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre Kasım ayı itibarıyla mega kent İstanbul’a su sağlayan barajlardaki su seviyesi yüzde 26,34’e düştü. Bu rakam son 10 yılın en düşük baraj doluluk oranı oldu. 2017 yılından itibaren düşüş gösteren barajlardaki su seviyesi 2018 yılında yüzde 48,64, 2019 yılında yüzde 36,79 ve bu yılın 11'nci ayında yüzde 26,34 oldu.
#Ankaraİstanbul Boğazı'nda Beykoz'dan başlayıp Karadeniz çıkışına kadar uzanan, bu noktaya çöken sis kâbusa dönüştü. İstanbul Boğaz'ı 5 günlük süre içinde 70 saatten fazla transit gemi geçişlerine kapatıldı. 351 gemi Boğaz'ı geçmek için sıra bekliyor. Küçük ölçekli gemilerde yakıt, kumanya ve su sorunu oluştuğu belirtiliyor. Şirketler ise yüzbinlerce dolar zarar ettiklerini söylüyor. Gemi trafik hizmetleri yetkilileri ilk kez üst üste bu kadar uzun süreli Boğaz'a sis çöktüğünü kaydediyor.
#İstanbul Boğazı