Halk arasında ‘delirten hastalık’ diye adlandırılan bu ilginç hastalık sandığımızdan çok daha yaygın. Çoğu zaman diş ağrısı ile karıştırıldığından dolayı ağrıdan kurtulmak için tüm dişlerini çektirenler var. Genelde yanlış teşhis edilen bu hastalığın detaylarını uzmanlarla konuştuk
#SağlıkHacamat, geçmişi çok eskiye dayanan geleneksel bir tedavi yöntemi ancak söz konusu yöntem risklerle birlikte geliyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir 'hacamat kazası' bunları yeniden gündeme getirdi. Peki konunun uzmanları ne diyor? 7 soruda inceledik...
#HacamatKök hücre tedavisi birçok hastalığın tedavisinde uygulanabilmektedir ve bu sebeple birçok hastaya da ümit olmaktadır. Peki bu süreç nasıl işler? Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, kök hücre tedavisi sürecini anlattı.
#Kemik İliği Nasıl AlınırKök hücre tedavisi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Peki kök hücre tedavisi kozmetik amaçlarla kullanılabilir mi? Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, kök hücreyle yüz ve vücut gençleştirme ve saç dökülmesi tedavisini anlattı.
#Kök Hücre TedavisiAlgoloji ve Ağrı Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, “Bel fıtığında ameliyatsız tedavi ve kişiye özel fıtık tedavisi” hakkında bilgi verdi. Günümüzde bel fıtığı sorunu yaşayanların çok küçük bir kısmının ameliyata ihtiyaç duyduğu ortaya konmuştur. Artık bel fıtığı, ameliyata gerek kalmadan kişiye özel şekilde tedavi edilmektedir. Kişiye göre lazerle, ozon terapiyle ya da enjeksiyonla bel fıtığı tedavisi uygulanmaktadır.
#HtvsaglikkulubuAlgoloji ve Ağrı Tedavisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, “Bel fıtığı ameliyatı olmuş ama ağrıları geçmemiş hastalara tedavi nasıl uygulanır?” sorusuna tüm ayrıntılarıyla birlikte cevap verdi. Bel fıtığı ameliyatından sonra hastanın şikayetlerinin geçmediği görülebilmektedir. Bu durum “başarısız bel cerrahisi” olarak adlandırılır. Ameliyattan sonra ağrıları geçmeyen hastalara epidural lizis uygulanmakta ve bu ağrılar son bulmaktadır.
#HtvsaglikkulubuGünümüzde yaşamın hızlı akışı, yetişmek zorunda olduğumuz yerler, yetiştirmek zorunda olduğumuz işler ve stres derken vücudumuza gerekli önemi göstermiyoruz. Oysa vücudumuz ihmal edilemeyecek kadar hassas bir mekanizmadır. Gerekli itina gösterilmezse çeşitli sakatlanmalar da kaçınılmaz olur. Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, boyun fıtığı hakkında merak edilenleri sizler için cevapladı.
#Boyun FıtığıGünümüzde sıkça gündeme gelen uygu apnesi dediğimiz, uyku sırasındaki solunum durmalarımız yaşamımızı tehdit etmekte önlem alınmaz ise ölüme bile yol açacak süreçleri tetiklemektedir. Özellikle kilo verememe problemi olanlar, yüksek tansiyonlular, kalp ve şeker hastaları risk altındadır.
#OzonMANİSA Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi, görevi düzenlenen törenle Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Pakdemirli, ülkenin içinden geçtiği kritik durumlar olduğunu belirtip, "Bir takım faturalar çıkmış olabilir. Bu olaylarla ilgili benim ilgim ve bilgim yok. Bir şekilde fatura bize çıkacaksa ilk yapacağımız şey bu faturanın bize ait olmadığını adrese iade etmektir. Eğer adres kabul etmiyorsa faturayı öderiz" dedi.
Üniversiteler rektör adaylarını seçmek için sandık başına gitti. 9 üniversite YÖK’e gönderilecek rektör adaylarını belirledi. YÖK Genel Kurulu’nda yapılacak değerlendirmenin ardından aday sayısı 3’e indirilecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni rektörleri atayacak.