Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi kabul edilen ve Sırp güçleri tarafından en az 8 bin 372 Boşnak sivilin katledildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın 29’uncu yıl dönümünde dün Potoçari’de törenler düzenlendi.
#Srebrenitsa SoykırımıBosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995'te Sırplar tarafından yapılan soykırımda öldürülen ve kimlikleri tespit edilen soykırım kurbanlarından 14'ü daha bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.
#SrebrenitsaBosna Savaşı’ndaki katliamların baş sorumlusu Slobodan Miloseviç’in hayranı Avusturyalı yazar Peter Handke, Nobel Edebiyat Ödülü’nü dün akşam Stockholm’de düzenlenen törenle İsveç Kralı Carl 16. Gustaf’ın elinden aldı. 1200’den fazla davetlinin katıldığı törende Handke, ayrıca 948 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.
#GazetehaberleriAvrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen, en az 8 bin 372 Boşnak sivilin acımasızca katledildiği Srebrenitsa soykırımının 33 kurbanı daha bugün toprağa verilecek. Sevdiklerini kaybeden kurban yakınları, Potoçari Anıt Mezarlığında yapılacak cenaze töreni öncesi tabutların başında duygusal anlar yaşadı.
#SrebrenitsaRatko Mladic yönetimindeki Sırp birliklerinin 11 Temmuz 1995 günü ele geçirdiği Srebrenitsa'da birçok Boşnak sivil canice katledildi. Mladic'in 'Müslümanlardan intikam alma zamanı gelmiştir' ifadesiyle başlattığı katliamın acı tablosu, kayıtlara 8 bin 372 sivilin ölümü olarak yansıdı. İşte, 11 Temmuz Srebrenitsa Katliamı öncesi ve sonrasına dair detaylı bilgiler
#SrebrenitsaAvrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa Soykırımının kurbanları her yıl 11 Temmuz'da anılmaya devam ediyor. En az 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırp askerlerce hunharca katledildiği Srebrenitsa Soykırımı, aradan 23 yıl geçmesine rağmen Boşnak halkı için unutulmayan bir dram olarak görülüyor. Peki, Srebrenitsa Soykırımı nedir?
#Srebrenitsa Soykırımı