İtalyan mutfağının sevilen garnitürlerinden olan polenta, mısır unuyla hazırlanıyor. Muhlamaya benzerliğiyle dikkat çeken polenta ülkemizde de özellikle et ve balık yemeklerinin yanında tüketiliyor. Peki, polenta nasıl yapılır? İşte, polenta tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#PolentaPolenta tarifi, ana malzemesi mısır irmiği ile hazırlanan ve İtalya mutfaklarından gelen bir lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Damak lezzetimize yakın olan bu tarif, farklı peynirler kullanılarak da hazırlanabilir. Genellikle lapa olarak yapılan bu tarifi hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalarında biri de pişirme aşamasında ocağın ısısının iyi ayarlanması. Peki, polenta nedir ve nasıl yapılır? İşte, polenta tarifi ve yapım aşamaları.
#Polenta NedirFasulye yemeklerine bir yenisini eklemek isteyenler için pratik bir o kadar da lezzetli bir önerimiz var: Fasulye ezmesi. Lübnan mutfağının en sevilen yemeklerinden humus ile benzer malzemelerden oluşan fasulye ezmesini dip sos olarak bile kullanabilirsiniz. Peki, fasulye ezmesi nasıl yapılır?
#Fasulye Ezmesi