Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Oyumuz artıyormuş, oyumuz azalıyormuş. Vatan tehdit altındayken, milli birlik duvarlarımız sallanıyorken başımızı kuma gömmek bizim kitabımızda yazmayan alçalma halidir." dedi. Türkiye Yüzyılı'nda terörün bitmesi gerektiğinin altını çizen MHP lideri Bahçeli, "Bölücü terör örgütü PKK için son yaklaşmıştır. Hiçbir terörist için emniyetli bir yer kalmamıştır. Kolonlarını kesmek milli beka meselesidir." ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş'a tepki gösteren Bahçeli, "Neymiş, bir sanatçıya ödenen para 69 milyon lira değil de, 45 milyon liraymış. Bu kafa normal bir kafa değildir. Özrü kabahatinden büyük" dedi.
#Devlet BahçeliMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Oyumuz artıyormuş, oyumuz azalıyormuş. Vatan tehdit altındayken, milli birlik duvarlarımız sallanıyorken başımızı kuma gömmek bizim kitabımızda yazmayan alçalma halidir." dedi. Türkiye Yüzyılı'nda terörün bitmesi gerektiğinin altını çizen MHP lideri Bahçeli, "Bölücü terör örgütü PKK için son yaklaşmıştır. Hiçbir terörist için emniyetli bir yer kalmamıştır. Kolonlarını kesmek milli beka meselesidir." ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş'a tepki gösteren Bahçeli, "Neymiş, bir sanatçıya ödenen para 69 milyon lira değil de, 45 milyon liraymış. Bu kafa normal bir kafa değildir. Özrü kabahatinden büyük" dedi.
#Devlet BahçeliMasterChef Semihcan Temiz hayatı ve biyografisi ekran başındakiler tarafından merak konusu oldu. Farklı ülkelerde aşçılık yaparak deneyim kazanan MasterChef Semih, aslen Mersinli. 26 yaşındaki yarışmacı, profesyonel olarak mutfak sanatları ile ilgileniyor. Semih Temiz, MasterChef ilk eleme turunda et tabağı ve dövme pilavı yaparak üç şeften de evet oyu almıştı. Peki, MasterChef Semih kimdir? MasterChef Semihcan Temiz kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Semih biyografisi ve hayatı hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Semih KimdirPiliç Topkapı tarifi, hem doyurucu hem de pratik bir lezzet arayanların favorisi olacak. Nefis iç pilavı ve nar gibi kızaran tavuk etiyle tadına doyamayacaksınız. Yapımı biraz meşakkatli olsa da, yediğiniz anda tadı buna değecek. Ayrıca misafir sofralarının da yıldızı olacak. Eğer denemek isterseniz, tavuk Topkapı tarifi ve yapım aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Piliç Topkapı TarifiAbdigör köftesi, Ağrı mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Abdigör köftesinin diğerlerinden farkı içeriğinde kullanılan sinirleri alınmış etin macun haline gelene kadar “sal” olarak adlandırılan taş tezgahlarda saatlerce dövülmesidir. Farklı içeriği ve lezzetiyle sofranızın sevilen tariflerinden biri olacak. Peki Abdigör köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Abdigör Köftesi TarifiMasterChef pirinç salatası tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem besleyici pirinç salatası garnitür ile birleşince lezzete ulaşıyor. Peki, pirinç salatası tarifi: Pirinç salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...
#Pirinç SalatasıEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBirbiri ardına açılan üniversiteler, öğrencilerini renkli etkinliklerle karşılıyor. Ege Üniversitesi öğrencilerine boyoz ikramıyla ‘merhaba’ dedi, Harran Üniversitesi ise sıra gecesiyle ders başı yaptı. İTÜ’de ilk dersin hocası Nobel ödüllü Aziz Sancar oldu...
#ÜniversiteVan'da Ezdinan aşiretine mensup iş adamı Üzeyir Tekçe (28) ile Pinyanişi aşiretinden Hasret Bilici (25) çiftinin düğününe 7 bin kişi katıldı. Düğünde geline 4 kilo altın, damada ise 10 milyon lira para takıldı, davetlilere 200 koyun kesilip, kavurma, pirinç pilavı ve cacık ikram edildi.
#Aşiret DüğünüBalık tezgâhları da balık sofraları da tam anlamıyla bir festival havasına büründü. İstanbul’un her köşesindeki balık restoranları mevsimsel lezzetlerle dolup taşıyor. Çıtır çıtır kalamarlar, nefis kalkanlar, taze salatalar ve mezelerle leziz bir akşam geçirmek istiyorsanız jürimizin oylarıyla seçilen en iyi 10 balık restoranı listemize göz atın!
#Zeynep Nazlı YıldırımBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeAhilik Haftası kapsamında İlin Ahisi seçilen 60 yıllık saat zanaatkarı İsmail Isınır'a Ahilik Kaftanı, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirildi. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) tarafından bu yıl 37’incisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu.
#AhilikMasterChef iç pilav tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Esnaf lokantalarının akla gelen ilk lezzetlerinden iç pilavı etli veya kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Bu nefis tarif içerisine eklenen baharatları, kuş üzümü ve fıstıklarla lezzetini katlıyor. Eğer denemek isterseniz, iç pilavı tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef İç Pilav TarifiBalık sezonu açıldı. Sağlıklı bir mutfağı balıksız düşünmek pek mümkün değil. Çünkü balıktaki omega-3 yağ asitleri kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok faydasıyla ön planda. Balık seçimi yaparken çoğunlukla gözden kaçan bir mesele var, cıva birikimi... Sardalya, hamsi, Atlantik somonu, alabalık, levrek ve çipura gibi bu konuda daha güvenli balıklarla lezzeti bol tarifler hazırladım.
#BalıkAnadolu’nun en saf ürünlerini son derece dozunda duru ve rafine dokunuşlarla şekillendiriyor. Savaş Zafer, yaşadığı toprağın kültürüne sahip çıkan ve malzemesinin kıymetini bilen, özetle yeni nesle dair umutlarımızı canlandıran şeflerden. Bundan sonra adını çok daha fazla duyacağımıza eminim.
#Savaş ZaferDün akşam MasterChef eleme adayı kim oldu? sorusunun yanıtı 31 Ağustos 2024 Cumartesi akşamı yanıtlandı! Heyecanla izleyenler tarafından takip edilen MasterChef Türkiye'nin 31 Ağustos tarihli son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, 'perde pilavı' hazırlamak için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer, Mehmet Şef'in istediği yemeği en iyi tabağı yapan isimler, Emre, Şirin, Ayşe, Hakan, Kaan, Onur ve Ezgi olurken gecenin finalinde Beril ve Semih kaldı. Şeflerin kararı ile daha başarısız tabağı yapan isim MasterChef 7. eleme adayı seçildi. Peki, dün MasterChef'te eleme adayı kim oldu? MasterChef'te eleme potasına kim gitti, kimler kazandı? İşte, 31 Ağustos 2024 MasterChef 7. son eleme adayı ve dün gece yaşananlar.
#Masterchef 7.Eleme AdayıOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıBursa’nın Kestel ilçesine bağlı 721 yıllık tarihe sahip, kırsal Kozluören Mahallesi'nde 523 yıldır gerçekleştirilen gelenekle kadınlar 1 günlüğüne yönetimi ele geçirdi. Muhtarın eşi muhtarlığı, bakkalın eşi esnaflığı devralırken, erkekler ise mehter takımıyla mahalle sınırlarının dışına çıkarıldı. Yağlı güreş şenlikleriyle eğlenen erkeklerin, mahalleye girmemesi için de jandarma nöbet tuttu.
#MehterYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavMasterChef son bölümde kim kazandı, yedek kadroya kim girdi, sorusu dün geceki mücadele sonrası belli oldu. 2024 sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 17 Temmuz tarihli son bölümünde, 7 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamaya çalıştı. Kapari ana malzeme ile yaratıcı yemek ve Özbek pilavı yemeklerinin yapıldığı gecede, dört yarışmacı yedek kadroya seçildi. Peki, MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren isimler ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıKahramanmaraş merkezli, Hatay ve ilçelerinde etkisi çok fazla hissedilen, can kayıpları ve yıkımlarla hepimizi şaşkına çeviren, derinden etkileyen deprem felaketi üzerinden bir buçuk yıl geçti. İlk aylarda yaraları sarmaya yönelik destekler yerini yavaş yavaş sürdürülebilir projelere bıraktı.
#Müge AkgünKurban Bayramı’nda kurulan zengin sofralar ve yoğun et tüketimi zaman zaman sindirim problemlerine yol açabiliyor. ‘Bayramda sevdiklerimizle şen sohbetli sofralarda buluşurken nelere dikkat etmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Günlük tüketilmesi gereken kırmızı et miktarı kadınlarda maksimum 120 gram iken erkeklerde 150-180 gramdır” dedi.
#Et