Bu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Pennearabiatta için gerekli malzemeler:Jamie Oliver 1 pk pennemakarnaGreat Heart of Africa 1/2çorba kaşığı acı biber piripiri sosDalgıç ZeytinyağıCirio 500 gr domateskonservesi1tutam maydanoz2dal kereviz sapı1adet soğan2diş sarımsakDrogheria tuzDrogheria karabiberDrogheria sarımsak Dalgıç 50 gr kalamata zeytinBonus Gurme 20 gr mozarellaBonus Gurme 30 gr parmesanpeyniri http://www.nefisgurme.com/
#Penne ArabiattaÜç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Yarın sokağınızın köşesinde bir Bread’s’ tabelası görürseniz sakın şaşırmayın. Pıtrak gibi çoğalan bu restoran zincirinin yeni bir şubesi her an sizin mahallenizde de açılabilir. İki ay gibi kısa bir sürede İstanbul’da 30 restorana ulaşan bu zincirde yemekler fabrikada pişip restoranlara gönderiliyor
İki haftadır rafine Fransız takıldıktan sonra bu hafta vites değiştiriyor ve kendi mutfağımıza geçiyorum. Ama ne var ki, iki haftadır anlattığım tariflerle bugün vereceğim tarifler arasında çok önemli ortak bir özellik bulunuyor. Onlar rafine Fransız yemekleriydi, bugünküler de rafine Türk yemekleri. Ya da, lig değiştirmiş ve lüks hale gelmiş en alaturka yemekler, deneysel Türk mutfağı tasarımları.