Dünyanın gözü kulağı koronavirüse karşı bir aşı bulunmasında. İlaç sanayi, hükümetler koronavirüse karşı bir an evvel bir aşı bulma yarışında. Kim ötekinden bir adım önce aşıyı piyasaya sürecek? Hangi ülke öncelik sahibi olacak ve hangi ilaç şirketi bu sayede milyarlar kazanacak? Dünya çapında 120 aşı projesi bu yarışı bir adım önde bitirmek için çalışıyor.
#Koronavüris AşıÇin’de ağır korona hastaları için uygulanması ve başarılı sonuçlar alınmasının üzerine Almanya’da bazı hastaneler de kan plazması tedavisi için çalışma başlattı. Ağır korona hastalarının kan plazması yoluyla tedavisi için ilk izni Erlangen Üniversite kliniği aldı. Klinik Başkanı Holger Hackstein bir veya en geç iki haftaya kadar kan plazması tedavisine başlayacaklarını açıkladı.
#AlmanyaOxford/AstraZeneca aşısı kanda pıhtılaşmaya neden oluyor iddiaları üzerine bazı Avrupa ülkeleri tarafından durduruldu. Bu karar çok tartışılıyor. Aşı bir tehlike içeriyor mu, veriler ne diyor? Aşılara güven nasıl etkilenir? Alınan karar politik mi, yoksa bilimsel mi? 8 soruda inceledik...
#Astrazeneca/Oxford AşısıAlmanya Sağlık Bakanı Spahn ve Robert Koch Enstitüsü Başkanı Prof. Wieler aşılamaya başlanmasına rağmen virüsün bulaşmasını önlemek için sosyal mesafe, temas ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymaya çağırdı. Sağlık Bakanı Spahn, “Bu virüs çok acımasız vuruyor, ancak aşı bulunmuş olmasına da sevinelim” dedi.
#Jens SpahnAlmanya’da aşı çalışmalarına onay veren Paul Ehrlich Enstitüsü’nün Başkanı Klaus Cichutek, bu yılın sonuna doğru aşıların onay alabileceğinin işaretini verdi. Haber kanalı ntv’ye konuşan Cichutek, dokuz aşı çalışmasının üçüncü aşamasının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi:
#Almanya