Patlıcan en sevilen sebzeler arasında başı çekiyor, özellikle de yaz aylarında. Çok sevdiğiniz patlıcana iftar sofranızda da yer vermek isterseniz bu tarifleri mutlaka deneyin. Patlıcan sevenleri mest edecek, sevmeyenlere ise fikir değiştirtecek nefis patlıcanlı yemek tariflerimiz hemen aşağıda…
#Bugün Ne PişirsemPatlıcan en sevilen sebzeler arasında başı çekiyor, özellikle de yaz aylarında. Çok sevdiğiniz patlıcana iftar sofranızda da yer vermek isterseniz bu tarifleri mutlaka deneyin. Patlıcan sevenleri mest edecek, sevmeyenlere ise fikir değiştirtecek nefis patlıcanlı yemek tariflerimiz hemen aşağıda…
#Bugün Ne PişirsemYazın her şeyi soğuk yemek istiyoruz. Fazla ağır olmayan, pratik ve az çeşitli yaz sofralarınıza baş tacı edeceğiniz soğuk pilavları denemediyseniz şimdi tam zamanı... İçinde sebzesi de olduğu için tek tabakta tam karın doyurma garantili, zeytinyağlı olduğu için de ılık ya da soğuk yemeye uygun yaz pilavları dosyamızı açalım...
#PilavPenne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Tam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan Menüsü‘Pişir Pişirebildiğin Kadar’ Gökçen Adar’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı. Adar, çorbalardan dolmalara, kızartmalardan tatlılara 8 pişirme usulünde ve 42 başlık altında 278 tarifi derlemiş. Aralarında günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ‘şilofta’ tatlısı da var, yokluktan doğmuş elmalı baklava da...
#Gökçen AdarTürk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu Yemekler‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıÖyle bir şehir ki yemek yapmak da yemek de önemli bir sosyal etkinlik. Dost meclislerinin, aile ortamlarının, misafir ağırlamalarının birleştirici unsuru hep yemek... Mutfağa törensel bir yaklaşımın olduğu Şanlıurfa, haliyle sayısız hikâye barındırıyor. Yakın zamanda çıkacak olan ‘Tarih Yaratan Mutfak Öyküleri’ de işte bu köklü zenginliğe ışık tutuyor.
#SeyahatSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüHem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması
#Kiş NedirZeytin, İzmir’in en özel restoranlarından biri. Arkasında 15 kadının emeği var. Tamamıyla bir aile, anne, baba, teyze, hala dayanışması olarak kurulan Zeytin’de Ege lezzetleri sunuluyor. Zeytin geçen yıl yanına İzmirli iş insanlarını da alarak büyüdü. Her öğlen bin kişiye tencere yemekleri sunulan bir restoran oldu.
#ZeytinYemeklerini ve kültürünü devam ettirme arzusu bir mutfak için en değerli adımdır. Sadece lezzet değil yemeğin etrafında dönen yaşam ve içindeki anılar da geleceğe taşınıp değer yaratır. Misafirlerine etnik ve yerel lezzetler sunan restoranlar da bu açıdan en önemli oyunculardır.
#İncili Gastronomi RehberiGazeteci yazar Aynur Tartan, yeni kitabı ‘Bak Mutfakta Barış Var!’da Anadolu’nun bin bir lezzetini dostlarının tarifleriyle harmanladı. Kitap, hepimizi barış üzerine bir kez daha düşünmeye, ağzımızın tadını bozmadan, barışın sofrasında yaşamaya davet ediyor.