Cassata Siciliana, tatlıdan öte Sicilya’yı yansıtan bir simgedir. Her diliminde, Sicilya’nın zengin tarihi, farklı kültürlerin etkisi ve yerel halkın yaratıcılığı saklıdır. Bu nedenle cassata’yı tatmak, Sicilya’nın ruhunu ve lezzetlerini keşfetmek anlamına gelir. Sicilya’nın kültür elçisi cassata’nın geçirdiği evrimi ve tarifini yazdım bu hafta.
#Danilo ZannaPiñata şeklinde yazılan ancak pinyata olarak okunan oyun Meksika kültüründen geliyor. Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayan pinyata oyuu nasıl oynanır merak ediliyor. Pinyata oyunu için öncelikle bir pinyata kulası satın almanız ya da yapmanız gerekiyor. Peki pinyata nedir, nasıl yapılır? Evde pinyata yapımı ve oyununun kuralları haberimizde...
#PinyataPaskalya döneminde çok sevilerek yapılan Paskalya çöreği, ülkemizde yaşayan Hristiyan inancına mensup yurttaşlarımız sayesine bizim de çok benimsediğimiz bir çörek türü haline gelmiş durumda. Hristiyanların kutladığı en eski ve en önemli bayram olması sebebiyle büyük bir tarihe sahip olan Paskalya Bayramı’nda çeşitli etkinliklere mutlaka Paskalya çöreği de eşlik ediyor. Ben de bu hafta içinde büyüdüğüm şehirde öğrenerek çok sevdiğim, hem tatlı hem tuzlu şekilde yapabileceğiniz yumuşacık bir Paskalya çöreği tarifiyle geldim.
#Yıldız Öz SamahaBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriSaç örgüsü şeklinde yapılan paskalya çöreği pastanelerde aşina olduğumuz lezzetlerden biri. Hem tatlı hem de tuzlu alternatifleri olan paskalya çöreğini her evde bulunan malzemelerle siz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte, adım adım paskalya çöreği tarifi...
#Paskalya ÇöreğiGeçtiğimiz yıl, Paskalya atölyesi yapalım dedik Santral İstanbul’da. Paskalya çöreği ,o günün en özel lezzetidir. O zaman en iyi paskalya çöreğini kim yapar diye araştırma yaptığımda, Kurtuluş’ta Üstün Palmiye Pastanesi’nin İstanbul’un en iyi çörekleri...
#AtölyeÖnceki hafta sonu bir koşu Selanik’e gittim geldim. Tabii ki bol bol yedim içtim. Etraftaki görüntüler o kadar tanıdıktı ki, sınır geçtiğime inanamadım. Bildik mezeleri yerken kendimi İzmir’in Kordonu’nda zannettim. Onun için Selanik’e İzmir’in küçük kardeşi dedim. Ayrıca Atina’yı ayağa kaldıran ekonomik krizin bu kente gelmediğini görüp şaşırdım.
Dünyaca ünlü Türk yönetmen Ferzan Özpedek, İtalya’nın aylık erkek dergisi FoxUomo’nun Haziran sayısında yayınlanan röportajında “Yüzde yüz İtalyan’ım” dedi. “Herkes benden hoşlanmayabilir ama böylesi daha iyi” başlığıyla üç sayfa ayrılan röportajda “50’nci yaşını kutlayan Türk asıllı yönetmen yüzde 100 İtalyan. Yaşlanmaktan ve eleştirilerden korkmuyor” yorumu yapılırken, Özpetek’in “Benim için sadece izleyici önemli” sözleri ön plana çıkarıldı.