Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını, kamu kontrolünün kesin surette devam edeceğini belirterek, TEİAŞ'ın herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığını bildirdi.
#Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ)Paşabahçe’deki Tekel Fabrikası’nın arazisi için düzenlenen ihalede en yüksek teklif 355 milyon lira ile Torunlar GYO’dan geldi. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Torun, “Fazla kâr gözetmeden İstanbul’a yakışan bir turizm projesi hedefliyoruz. Güzel bir otel olacak” dedi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Lübnan dönüşü uçakta, "Zam yaparlar fatura bize çıkar, elektrikte şimdilik özelleştirme yok" demesi, enerji bürokrasisi ile yeterlilik alıp 19 Ocak’ta teklif vermeye hazırlanan şirketlerde şaşkınlık yarattı. Özelleştirmeden de sorumlu olan Maliye Bakanı Unakıtan, ÖİB ile EPDK, Erdoğan’ın kararını medyadan öğrendi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) 15 uzman yardımcısı istihdam edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ÖİB'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, kurumda boş bulunan genel idare hizmetleri sınıfında 7’nci dereceden 15 kadroya atama yapılacak. İşte, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı personel alımının detayları...
#Özelleştirme İdaresi BaşkanlığıÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı uzman yardımcısı alımı için ilan yayımladı. 22 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin 31637 sayısında Özelleştirilme İdare Başkanlığının 15 uzman yardımcısı alımı yapacağı açıklandı. Yayınlanan ilanda "Özelleştirme İdaresi Başkanlığında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfından 7’nci dereceden 15 adet kadroya atanmak ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanı kadrosu için yetiştirilmek üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcısı alınacaktır." ifadelerine yer verildi. Peki, ÖİB personel alımı başvuru şartları neler?
#ÖİBÖzelleştİrme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını, kamu kontrolünün kesin surette devam edeceğini belirterek, TEİAŞ’ın herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığını bildirdi.
#GazetehaberleriKİT'ler ve bağlı ortaklıklarının teşebbüs içi nakille personel ihtiyacının karşılanamadığı hallerde, bu yıl ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'i kadar personel 2019'da açıktan veya naklen atanabilecek. Ayrılan personel sayısı belirlenirken emeklilik, istifa, kurum dışı nakil, ölüm ve iş akdi feshi yoluyla ayrılanlar dikkate alınacak. Teşebbüsler, finansman ihtiyacının oluşması durumunda öncelikle gelir artırıcı ve gider azaltıcı önlemlere başvuracak.
#KitlerNiğde Bor Şeker Fabrikası ve Kırşehir Şeker Fabrikası'nın satışı için bugün ihale yapıldı. İhalenin ilk turu gerginlikle başladı. Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın ihalesinin açık artırma bölümünde Doğuş Çay ile Kayseri Şeker yarıştı. En yüksek teklifi 330 milyon lirayla Doğuş Çay verdi. Kayseri Şeker ihaleden çekildi. Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesinin açık artırma bölümünde ise Kayseri Şeker Fabrikaları ile Tutgu Gıda yarıştı. Kazanan 300 milyon TL ile Tutgu Gıda oldu. Eksim ve Fermas ise ihaleden çekildi.
#Özelleştirme İhalesiŞeker fabrikalarının özelleştirilmesi tartışmaları sürerken Şeker-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan fabrikaların özelleştirilmesinin ayrıntılarına ilişkin bilgi istedi. Sendika, “1 yılda üretim şartını yerine getirmeyen fabrika geri mi alınacak, ihaleye çıkmayan 11 fabrika devlette mi kalacak?” gibi sorularına cevap bekliyor.
#GazetehaberleriŞeker-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) 14 şeker fabrikasının satışına ilişkin ihalenin yürütmesinin durdurulması için Danıştay’da dava açarken, ÖİB yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulundu. Sendikanın şikâyet dilekçesinde 14 fabrika için teklif verme süresinin 35 gün olduğuna dikkat çekilerek, “Bu sürede fabrikalar gezilemez, almak için para bulunamaz” denildi.
#Gazetehabereleri