Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) 15 uzman yardımcısı istihdam edecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ÖİB'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, kurumda boş bulunan genel idare hizmetleri sınıfında 7’nci dereceden 15 kadroya atama yapılacak. İşte, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı personel alımının detayları...
#Özelleştirme İdaresi BaşkanlığıÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı uzman yardımcısı alımı için ilan yayımladı. 22 Ekim 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’nin 31637 sayısında Özelleştirilme İdare Başkanlığının 15 uzman yardımcısı alımı yapacağı açıklandı. Yayınlanan ilanda "Özelleştirme İdaresi Başkanlığında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri sınıfından 7’nci dereceden 15 adet kadroya atanmak ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzmanı kadrosu için yetiştirilmek üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Uzman Yardımcısı alınacaktır." ifadelerine yer verildi. Peki, ÖİB personel alımı başvuru şartları neler?
#ÖİBÖzelleştİrme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ) özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını, kamu kontrolünün kesin surette devam edeceğini belirterek, TEİAŞ’ın herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığını bildirdi.
#GazetehaberleriÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını, kamu kontrolünün kesin surette devam edeceğini belirterek, TEİAŞ'ın herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığını bildirdi.
#Özelleştirme İdaresiÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) özelleştirme yönteminin halka arz olacağını, şirketteki çoğunluk hissesinin kamuda kalacağını, kamu kontrolünün kesin surette devam edeceğini belirterek, TEİAŞ'ın herhangi bir kişi veya kuruma blok satışı veya işletme hakkının devrinin söz konusu olmadığını bildirdi.
#Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ)Kamuoyunda Bodrum’a yapılan devasa otel projeleri ve bunlara kimin izin verdiğine ilişkin tartışmalar devam ederken Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Antalya Kemer, Bodrum Bitez, İzmir Gümüldür, Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde bulunan arsalarında otel, konut, ticaret alanı, liman gibi yapılar yapılabilmesi için imar planlarını değiştirdi. Böylece Kemer’de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan imar planına göre sosyal tesis alanı olarak belirlenen toplam 8 bin metrekarelik iki parselde otel yapılabilecek.
#GazetehaberleriKİT'ler ve bağlı ortaklıklarının teşebbüs içi nakille personel ihtiyacının karşılanamadığı hallerde, bu yıl ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'i kadar personel 2019'da açıktan veya naklen atanabilecek. Ayrılan personel sayısı belirlenirken emeklilik, istifa, kurum dışı nakil, ölüm ve iş akdi feshi yoluyla ayrılanlar dikkate alınacak. Teşebbüsler, finansman ihtiyacının oluşması durumunda öncelikle gelir artırıcı ve gider azaltıcı önlemlere başvuracak.
#KitlerTürkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (TÜRKŞEKER) ait 14 şeker fabrikasından 3'ü için ihaleler tamamlandı. İlk ihale Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası Alpullu için yapıldı. İhalenin kazananı Fırat Pen, Fırat Plastik sahibi Nevzat Demir oldu. Muş ihalesi 123 turla rekor kırarak sona erdi. İhaleyi kazanan MBD İnşaat-Özerka İnşaat OGG oldu. Kastamonu ihalesi ise iptal edildi.
#Şeker FabrikasıErzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi bugün yapılıyor. Erzurum şeker fabrikası ihalesi saat 14.30'da başladı. 211 milyon lirayla başlayan ihaleye iki firmadan da teklif gelmedi. Turhal fabrikasına ise 5 firma teklif verdi. İhaleyi 569 milyon lirayla en yüksek teklifi veren Kayseri Şeker kazandı. Ilgın Şeker Fabrikası ihalesini ise Alteks Tekstil 637 milyon liralık en yüksek teklifle kazandı. Böylece bugüne kadar 6 şeker fabrikasının ihalesi tamamlandı. Öte yandan CHP milletvekili Burcu Köksal ve Meclis üyesi Semra Dinçer, ihalenin yapıldığı binaya girmelerine izin verilmeyince oturma eylemi başlattı. CHP'li vekil Köksal, içeriye alınmamalarına tepki gösterdi.
#Doğuş GıdaÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 20 Şubat’ta 14 Şeker Fabrikası için ihale duyurusu yaptı. Bor, Kırşehir, Yozgat ve Çorum Şeker Fabrikaları için teklif verme süresi 3 Nisan’da doldu ancak yatırımcı teklifleri ve ihale tarihi açıklanmadı. İşte ÖİB, dün Niğde Bor ve Kırşehir fabrikaları için ihaleden sadece 4 saat önce duyuru yaptı. İlk ihale Bor fabrikası için yapıldı, 8 yatırımcı teklif verdi. En iyi teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek İçecek verdi. Kırşehir fabrikası içinse 11 teklif geldi. İhaleye en yüksek teklifi 330 milyon lira ile Tutgu Gıda verdi.
#Şeker FabrikalarıÖzelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 14 şeker fabrikasının ihale şartnamesinde değişiklik yaptı. Fabrikaları önce büyük arazileriyle birlikte ihaleye çıkaran ÖİB, gelen tepkiler üzerine bazılarının arsa miktarlarını zeyilnameyle düşürdü. Bunlardan biri de Konya Ilgın Şeker fabrikası oldu.
#Şeker FabrikalarıEskişehir Alpu'da kurulması planlanan ve hem halkın hem de muhalefet partilerinin büyük tepki gösterdiği, kömür sahasının özelleştirilmesi için teklif verme süresi bugün doluyordu. Ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) son teklif verme süresini 26 Nisan 2018'e uzattı.
#Eskişehir