Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), UNESCO Gastronomi kenti Gaziantep’in geleneksel lezzetleri arasında yer alan ve özellikle yaz aylarında yaygın olarak tüketilen ‘Antep urmu dut şurubunu’ coğrafi işaretle tescilledi.
UNESCO'nun mutfağıyla "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden Ezo Gelin çorbası, coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Gaziantep'in önemli tarım ürünleri arasında yer alan "Oğuzeli narı" coğrafi işaretle tescillendi.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep ramazan sofralarının vazgeçilmez içeceği ‘meyan şerbetinin’ coğrafi işaret tescil belgesini aldı.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin önemli meyve ve sebze üretim merkezlerinden Oğuzeli ilçesinde hasadına başlanan narda 10 bin tonluk rekolte bekleniyor.
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), dünyaca ünlü Gaziantep baklavasının vazgeçilmezi olan "boz iç Antep fıstığına" coğrafi işaret tescil belgesi almak için Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) başvuruda bulundu.
Baklavalık 'Boz iç Antep fıstığı' tescilleniyor
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep’in geleneksel lezzetlerinden Antep Muskası ve Antep Peynirinin coğrafi işaret tescil belgesini alarak, bu alandaki tescilli ürün sayısını 8’e çıkardı.
Antep Peyniri ve Muskası tescillendi
Lahmacun’a Gaziantep tescili
Nar hem taneleri hem de suyu ve pekmeziyle birçok yemekte kullanabileceğimiz marifetli bir meyve. Mezelerden ana yemeklere masalara yakut ışıltısı katan ve yeni yılın simgelerinden biri sayılan narla yapabileceklerimiz hayal gücümüze kalmış…
Oğuzeli Belediyesi'nden nar projesi
13 kilo nardan, 1 kilo nar ekşisi