Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in Lübnan ve Suriye'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Bahçeli, "Savaşın sadece Orta Doğu ile sınırlı kalacağını düşünenler yanılmaktadır. Sürek avı etki alanını genişleterek neredeyse vatanımızın sınırlarına dayanacaktır. İsrail'in sabotajlarının Türkiye'ye mesaj olduğunu inkar etmek söz konusu değildir. Bölgesel savaş çıkmıştır." dedi.
#MHPÖğretmenlik meslek kanunu taslağı son gelişmeler 2024, Meclis'te devam eden çalışmalar ile takip ediliyor. Gelen son bilgiye göre geçen hafta 22 maddesi kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri ertelendi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Teklif, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, öğretmenlik meslek kanunu Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak, maddeleri neler? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı son durum gelişmeleri 17 Temmuz 2024 tarihinde takip ediliyor. Meclis'te ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken, kamuoyunun gündeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine gözler çevrildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Taslağa göre Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi maddeleri kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri ve içeriği neler? İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu son dakika haberleri.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği yakından takip ediliyor. Genel Kurul, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'e geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği ve maddeleri
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin TBMM komisyonunda kabul edilmesiyle, öğretmen adaylarının göreve başlamadan önce eğitim almalarını amaçlayan Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasının yolu da açılmış oldu. KPSS puanıyla akademiye kabul edilecek öğretmen adaylarının tamamı, başarılı olmaları halinde görevlerine atanacak.
#ÖĞRETMENÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı son durum gelişmeleri ile takip ediliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yoğun gündem devam ederken, Öğretmenlik Meslek Kanunu için beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'e geldi. Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve Adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde gündemde yer alıyor. Meclis'te Öğretmenlik Kanun Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği ve maddeleri neler? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Meslek KanunuTürkiye Büyük Millet Meclisi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başladı.
#TbmmÖğretmenliğin kariyer mesleği haline getirilmesini öngören, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' yasalaştıktan sonra 2023 yılında yürürlüğe girecek. 'Uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' kavramlarına ilişkin sınavlar da düzenlenecek. Peki, Uzman öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvurular ne zaman bitecek?
#UzmanÖğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, eğitim öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyer basamaklarında ilerlemelerinin düzenlenmesi hedefleniyor. Peki, Uzman Öğretmenlik Sınavı ne zaman yapılacak?
#MEBUzman öğretmenlik sınavı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre öğretmenlikte 'Adaylık Kaldırma Sınavı'nın kaldırılması öngörülüyor. Peki, uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?
#Uzman Öğretmenlik SınavıAdaylık Kaldırma Sınavı kaldırılacak mı, sorusu Öğretmenlik Meslek Kanunu ile beraber gündeme geldi. TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' kabul edildi. Öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere 3 kariyer basamağına ayrılacak öğretmenlik mesleği ile öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor. Peki, Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) kalkıyor mu? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.
#Adaylık Kaldırma SınavıUzman öğretmenlik sınavı ile ilgili açıklamalar yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre öğretmenlikte 'Adaylık Kaldırma Sınavı'nın kaldırılması öngörülüyor. Peki, uzman öğretmenlik sınavı ne zaman yapılacak?
#Uzman Öğretmenlik SınavıÖğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’nin birinci bölümünde yer alan maddeler Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin detayları soru cevap şeklinde videolar halinde sosyal medya hesabında yayınladı.
#ÖğretmenÖğretmenliğin kariyer mesleği haline getirilmesini öngören, 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi', TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda yaklaşık 14 saat süren görüşmelerin ardından kabul edilmişti. Şimdi son gelişmeler merak ediliyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, sorusu son gelişmeler ile gündemde yer almaya devam ediyor. Milyonlarca öğretmeni yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi komisyonda kabul edildi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin mesleklerinde kariyer ve liyakat esaslarına uygun olarak ilerlemeleri, mesleki gelişimlerini sağlamaları ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Öğretmenlik mesleği, adaylık döneminden sonra; 'öğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' olarak üç kariyer basamağına ayrılıyor. Ayrıca öğretmenlik kariyer meslek olarak tanımlanıyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak?
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. 'Öğretmen', 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' olarak üç kariyer basamağına öğretmenlik mesleğini ayırmayı amaçlayan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlerin mesleki gelişimlerini sağlamaları ve bunlara bağlı olarak özlük haklarının iyileştirilmesi sağlanacak. Diğer yandan 15 Ocak 2023 tarihinden başlamak üzere birinci derece öğretmene 3600 ek gösterge getirilmesi planlanıyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi maddeleri neler ve ne zaman yürürlüğe girecek? İşte, ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu