TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Kurtulmuş, yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek "Mesele sadece güzel okullara sahip olmak değil, insani okumak olarak da ifade edeceğimiz; insanlığa ve evrene karşı sorumlulukları özümsetecek eğitim sistemine sahip olmalıyız. İnsanlığın ihtiyaç duyduğu alanlarda yeni bir bakış açısının filizlenmesine de katkı sağlayacağını düşünüyorum." dedi.
#Numan KurtulmuşSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Öğretmen Atama Programı'nda açıklamalarda bulundu. 20 bin öğretmen atamasının yapıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "20 bin öğretmenimiz Anadolu'nun dört bir tarafına ışık saçacaktır" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca "Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizle çağın ihtiyaçlarını gözeten, bilimsel yaklaşıma dayanan bir eğitim anlayışını hayata geçiriyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanÖğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü, ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz 2025’te düzenlenecek ‘Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS)’ sonuçları doğrultusunda yapılacak.
#Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş SınavıÖğretmenlik Meslek Kanunu'nun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından yürürlüğe gireceği tarih ile beklenmeye başlandı. Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu kabul edildi. Buna göre Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen ünvanı için başvurabilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi mi, Resmi Gazete'de yayımlandı mı? soruları da gündeme geldi. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 15 Ekim Resmi Gazete kararları.
#Resmi Gazete KararlarıÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeler ile takip ediliyor. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na göre öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kurulacak. Öğretmenlik ihtisas mesleği olarak tanımlanıyor. Teklifte öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi maddesi yer alıyor. Öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, yürürlüğe girdi mi? İşte, ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu MaddeleriÖğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla, öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri, Milli Eğitim Akademisinin kurulması ve görevleri gibi konular düzenlendi.
#Öğretmenlik Mesleği Kanunu TeklifiBu yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Aksaray Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümüne sadece 2 öğrenci yerleşti. Öğrenciler, üniversitenin 60 kişilik sınıfında en öndeki sıralara oturup hocalardan özel ders niteliğinde eğitim alıyor.
#Aksaray ÜniversitesiÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği 2024 son dakika gelişmeyle gündeme geldi. Geçen yasama yılında birinci bölümünde yer alan maddeleri üzerindeki görüşmeler tamamlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) Teklifi'nin ikinci bölümü üzerindeki maddeler Meclis'te değerlendirildi. TBMM Genel Kurulunda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin 3 maddesi daha kabul edildi. Genel Kurul'da kabul edilen maddelere göre, öğretmen ve yöneticilere Devlet Memurları Kanunu kapsamında başarı belgesi, üstün başarı belgesi ve ödül verilebilecek. Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları ile öğretmene yönelik şiddete kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun Meclis'ten geçmesinin ardından yürürlüğe girecek. Öte yandan öğretmenlere rotasyon düzenlemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasına yönelik iddialar daha önce kamuoyuna yansımıştı. Peki, öğretmenlere rotasyon gelecek mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis'ten geçti mi, içeriği nedir? İşte, o konular hakkında bilgiler.
#Öğretmenlik Mesleği Kanunu MaddeleriTBMM Genel Kurulu, 28. Dönem 3. Yasama Yılı 1 Ekim Salı Günü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında açıldı. 2 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayan Meclis'te bugün gündeme dair önemli konular ele alınacak. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, 9. Yargı Paketi gibi önemli başlıkların görüşüleceği Genel Kurul'da ayrıca 2025 yılı bütçe teklifi Meclis'e sunulacak. Peki, TBMM gündem konuları neler? Meclis'te hangi konular görüşülecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#TBMM KonularıAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2025 yılında emekli olanlara, 2024 yılında emekli olanlara göre daha az aylık bağlanacağına yönelik değerlendirmelere ilişkin olarak "Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını devam ettiriyor. 2024 ile 2025 arasında enflasyondan kaynaklı nasıl bir etki ortaya çıkabilir, bunun bir rapor haline getirilmesi lazım" dedi.
#EmekliMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün ‘Anadolu Ajansı Editör Masası’ programında, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarından, yeni müfredatın nasıl uygulanacağına, yeni ders kitaplarının içeriklerinden ‘Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne kadar eğitim gündeminde merak edilen konuları cevapladı.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Yaklaşık 17 milyon öğrencinin kesin kayıt işlemleri tamamlandı. Bilgiye erişimin kolay olduğu bu günlerde artık çocuklarımız okullarda aldıkları bilgiyle tatmin olmuyorlar. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile beceri temelli yaklaşımla müfredatımız yaklaşık yüzde 35 civarında hafiflemiş olacak” dedi.
#Milli Eğitim BakanıTBMM ikinci yasama yılı 30 Temmuz itibarıyla sona erdi. Meclis'in tatile girmesiyle birlikte Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ve 9. Yargı Paketi gibi konularla ilgili son durumu merak edenler Meclis'in ne zaman açılacağını araştırıyor. Meclis'te son olarak 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Ardından da Meclis resmen tatile girdi. Peki, TBMM Meclis ne zaman açılacak? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte merak edilen sorunun cevabı...
#MeclisMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türk öğrenci kaydına izin verilmeyen okullara ilişkin, "Bu okullar normal koşullarda bizim mevzuatımızda yeri olmayan okullar. Mevzuat içerisine girerlerse eğitim öğretimlerine devam edecekler. Girmezlerse yok hükmündeler zaten" dedi.
#Bakan TekinÖğretmenlik meslek kanunu taslağı son gelişmeler 2024, Meclis'te devam eden çalışmalar ile takip ediliyor. Gelen son bilgiye göre geçen hafta 22 maddesi kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri ertelendi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'nda, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Teklif, öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, gelişimi ve kariyer basamaklarında ilerlemeleri için MEB bünyesine bağlı olarak “Milli Eğitim Akademisi” kuruyor. Peki, öğretmenlik meslek kanunu Meclis'ten geçti mi, ne zaman çıkacak, maddeleri neler? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek Kanunu TaslağıÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı son durum gelişmeleri 17 Temmuz 2024 tarihinde takip ediliyor. Meclis'te ekonomiye yönelik çalışmalar devam ederken, kamuoyunun gündeminde yer alan Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesine gözler çevrildi. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Taslağa göre Öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranda arttırılması ve adaylara 30 bin ek göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpımı kadar maaş verilmesi kanun teklifinde yer alıyor. Öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi maddeleri kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, maddeleri ve içeriği neler? İşte, Öğretmenlik Meslek Kanunu son dakika haberleri.
#Öğretmenlik Meslek KanunuMeclis kapanma tarihi temmuz ayına girilmesiyle gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için önemli kararların alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına devam ediyor. Bu hafta hem Meclis Genel Kurulu'nda hem de komisyonlarda yoğun mesai var. TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 9 Temmuz Salı günü başlayacak Genel Kurul, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni görüşecek. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü Meclis'in tatile girmesi gerekiyor. Ancak bu durum değişti. Peki, TBMM tatil dönemi 2024 ne zaman başlayacak?
#Meclis Tatile Girdi MiÖğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'na geldi. Yapılan görüşmeler ile birinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklife göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Gözler şimdi Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı 2024 maddelerinde. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ne zaman çıkacak, içeriği neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve içeriği yakından takip ediliyor. Genel Kurul, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılmasını ve öğretmen adayları için Milli Eğitim Akademisi kurulmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'e geldi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu içeriği ve maddeleri
#Öğretmenlik Meslek KanunuÖğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı 2024 son durum gelişmeleri gündemde yer almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar ile 38 maddelik kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Meslek Kanunu bu hafta Meclis'e geliyor. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne göre görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmen unvanı için başvurabilecek. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman yürürlüğe girecek, maddeler Meclis'ten geçti mi? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? İşte, 30 Haziran 2024 Öğretmenlik Meslek Kanunu son durum gelişmeleri...
#Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı