Ofiste uzayan çalışma saatleri, akşamları eve giderken trafiğin tıkalı olması öğün atlamaya neden oluyor ve sağlıklı olup olmadığını göz etmeksizin bir şeyler atıştırma ihtiyacı hissettiriyor. Bu atıştırmalıklar da çoğunlukla karbonhidrat, şeker ve yağdan zengin besinlerden oluşuyor. Bu besinleri ana ya da ara öğün yerine tüketmek kilo alımını beraberinde getiriyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Buşra Mutlu, atıştırmalık tüketirken yapılan yanlışlar hakkında bilgi verdi.
#Ofiste Nasıl BeslenmeliGlobal düzeyde insanlığın en büyük trajedilerinden birine şahit oluyoruz. Uzaktan eğitime geçiş yaptığımız evlerimizde 7/24 ayrılmadan yaşamaya çalıştığımız bu zorlu süreçte ‘anne baba, çocuk ve öğretmen’ olarak rollerimiz de yeniden tanımlanmaya başladı.
#AileDiyetisyen Nurdan Balakçı, ofis çalışanlarının daha az hareket ettiklerini daha çok beyin enerjilerini kullandıklarını belirterek, "Akşam eve döndüğünüzde dolabınızda mutlaka haşlama sebze bulunsun. Örneğin karnabahar, brokoli, kabak, taze fasulye vb. Sebzeler hazır olduğu takdirde ister sade halde ister salata sosu ekleyerek tüketebilirsiniz" dedi.
#Mutfak TüyolarıDiyabet tedavisi alanında hizmet vermek üzere 1923 yılında Danimarka’da kurulan Novo Nordisk, bugün dünya genelinde 41 bin çalışana sahip bir vakıf firması. Türkiye’de 300 çalışanıyla hizmet veren firma bu yıl En İyi İşyeri Ödülü ve kadın istihdamından dolayı Fırsat Eşitliği Sertifikası aldı. 1 yıl önce göreve geldiğinde şirkette aile kültürünü yaymak için çalışmalara başladığını söyleyen Novo Nordisk Türkiye Genel Müdürü Dr. Burak Cem sorularımızı yanıtladı.
#ÇalışanSabahları zar zor kalkıp hızlı bir şekilde hazırlanıp kendimizi dışarı atıyoruz. İş güç, toplantı derken beslenmeye gerekli önemi vermiyoruz. Özellikle de kahvaltıya. Oysa bu koşturma içinde en çok dikkat etmemiz gereken şeylerden biri sağlıklı beslenme. Uzmanlar düzenli kahvaltı edenlerin daha başarılı olduğunu, etmeyenlerde ise konsantrasyon bozukluğu ve dengesizlikler olabileceğini söylüyor. Sağlıklı beslenme konusunda şirketlere de iş düşüyor. Çalışanlara verilen yemeklerin içeriğine ve besin değerlerine dikkat etmek gerekiyor.