Obezite Nedenleri haberleri sayfasında Obezite Nedenleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 664 Obezite Nedenleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Obezite çağımızın en büyük hastalıkların biri... Çocuklarda bu soruna yol açan nedenlerin en başında hareketsiz yaşam geliyor. Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz, çağımızın en büyük sorunlarından olan obezite konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
#ÇocukTüm dünyada en önemli sağlık problemlerinden biri obezite; yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam ve bilgi eksiklikleri nedeniyle ortaya çıkıyor. Ülkemizde de obezite görülme sıklığı bu nedenlerle gün geçtikçe artıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Tolgay Akın, obeziteye neden olan 10 risk faktörünü anlattı.
#Obezite BelirtileriÇocukluk çağı obezitesi tüm dünyada en önemli sağlık sorunlarından biri olarak gösteriliyor. Ülkemizde, TÜİK verilerine göre, 15 yaş üstü bireylerde obezite oranı 2008 yılında %15.2 iken ciddi bir artış ile 2014 yılında bu oran %19.9’a ulaşıyor. Obez çocukların üçte biri yetişkinlik dönemlerine de obez olarak devam ediyor. Ebeveynlerden birindeki obezite varlığı, çocuktaki obezite riskini 2-3 kat, her iki ebeveyndeki obezite varlığı ise çocuktaki obezite riskini 15 kata kadar artırıyor. Bu nedenle ailelerin bilinçlenmesi çocukların sağlığında büyük önem taşıyor.
#ÇocukObezite çağımızın en büyük hastalıkların biri... Çocuklarda bu soruna yol açan nedenlerin en başında hareketsiz yaşam geliyor. Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz, çağımızın en büyük sorunlarından olan obezite konusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
#ÇocukTüm dünyada en önemli sağlık problemlerinden biri obezite; yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam ve bilgi eksiklikleri nedeniyle ortaya çıkıyor. Ülkemizde de obezite görülme sıklığı bu nedenlerle gün geçtikçe artıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Op. Dr. Tolgay Akın, obeziteye neden olan 10 risk faktörünü anlattı.
#Obezite BelirtileriHem dünyada hem de ülkemizde obezite sorunu bir çığ gibi büyüyor. Bu konuda sayısız araştırma yapılıyor ve çocukluk çağı obezitesini önlemek için nasıl önlem alınması gerektiği konusunda aileleri bilinçlendirici yüzlerce makaleler yayınlanıyor. Buna rağmen dünyadaki obez insan sayısı her geçen gün artıyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayanan bir çalışmaya göre, Türkiye obezitede dünya sıralamasında 4. ülke. Türkiye'deki her 3 kişiden birinin obez ve kadınların oranı erkeklerden daha fazla.
#ObeziteKilo vermek için tek çarenizin mide ameliyatı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Mide kelepçesi, mide balonu, tüp mide, gastrik bypass gibi mide ameliyatları ile oldukça başarılı sonuçlar alınıyor elbette ama bu ameliyatlar yerine daha yavaş ve az yiyerek de kilolarınızdan kurtulmanız mümkün!
#Hızlı YemeYedi kadından biri yaşamı boyunca meme kanserine yakalanıyor, ancak ne kadar erken teşhis edilirse tedavi edilme olasılığı o kadar yüksek oluyor. Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olmasını fırsat bilerek; meme kanseri nedirden, evde kendinizi nasıl muayene edeceğinize ve ailenizde kanser öyküsü varsa neler yapmanız gerektiğine kadar bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. İşte her kadının okuması gereken meme kanseri rehberi…
#Meme KanseriYeni bir araştırmaya göre, bilim insanları artık basit bir testle hastanın kalp krizi ve felç riskini 30 yıl öncesinden doğru bir şekilde tahmin edebildiklerini ortaya koydu. Peki, bu bulgular kalp sağlığı konusunda nasıl devrim niteliğinde değişikliklere yol açabilir? Prof. Dr. Ahmet Yıldız ile mercek altına aldık.
#SağlıkDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz AğrısıŞişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Şişman bir kişi ayrıntılı tetkiklerden geçirildiğinde, bazen hiçbir anormalliğe rastlanmayabilir. Bazen fiziksel olarak da bir belirtisi yoktur. Ancak diğer yandan tip II şeker hastalığı tanısı konmuş hastaların çoğu şişmandır. Yine vücuttaki yağ dokusunun artması ile hormonal-metabolik hastalıkların ve kalp damar hastalıklarının ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir.
#150'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriEski zamanlarda su kuyuları vardı ve bu kuyuların dibine çam kütükleri yerleştirilirdi. Bu bilinen en eski dezenfekte yöntemlerinden birisiydi. O dönemlerde büyüklerimiz çam bardaklardan su içerlerdi ve o zamanlar astım, bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklar pek sık duyulmazdı. Doktorlar bu tür rahatsızlığı olan hastalara çam havası almalarını ve çam ağaçlarının bol olduğu yerlerde vakit geçirmelerini tavsiye ederdi. Şimdilerde de doğanın bize sunduğu mucize su’ diye lanse edillen çam çırası suyu oldukça popüler olsu.Peki gerçekten çıralı suyun sağlığa faydası var mı yoksa tüketimi sakıncalı mı? İç Hastalıkları uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ile konuştuk.
#Çam ÇırasıSağlığımızı etkileyen en önemli faktörlerden birinin beslenme biçimimiz olduğunu çoğu zaman unutuyoruz. Oysa ki sağlıklı ve yararlı besinlerden oluşan bir yeme düzeniyle diyabet, kanser, kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere daha birçok rahatsızlığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
#Buğra BuyrukçuÇam çırası suyu ‘En iyi su arıtma cihazı’ ve 'Doğanın bize sunduğu mucize su’ diye lanse ediliyor, antiseptik özelliği sayesinde solunum yolu enfeksiyonu ve idrar yolları enfeksiyonunu iyileştirdiğine, diyabete iyi geldiğine, balgam sökücü olduğuna, bağışıklığı desteklediğine inanılıyor. O yüzden kimi damacanasının içine kimi sürahisine, su şişesinin içine atıyor. Peki gerçekten çıralı suyun bu kadar faydası var mı yoksa tüketimi sakıncalı mı? İç Hastalıkları uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ile konuştuk.
#Çıralı Su