Bir kolorektal kanser cerrahı olan Dr. James Read, “Bağırsak kanserini önlemek için yapılabilecek şeyler var, hem de fazlasıyla” dedi ve riski azaltmak için yapılması gereken beş temel şeyi anlattı.
#Kolorektal KanserBağırsak kanseri son yıllarda gündemin ilk sıralarına yerleşti. Çok sayıda araştırma, hastalığın giderek daha fazla genç insanı etkilediğini ortaya koyuyor. Erken başlangıçlı vakaların artması, insanların hastalığın ilk etapta ortaya çıkmasını engellemek için yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorgulamalarına yol açtı.
#Kolorektal KanserFalafel tarifi sofralarında değişik lezzet arayanların hazırladığı yemeklerden. Ortadoğu mutfağından gelen falafel, nohut köftesi veya bakla ezmesinin çeşitli baharatlarla karıştırılarak yağda kızartılmasıyla hazırlanıyor. Ara sıcak olarak tüketilen bu lezzet oldukça pratik. Damak ve göze hitap eden falafeli ilk kez denemek istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, falafel nedir ve nasıl yapılır? İşte, denemek isteyenler için falafel tarifi ve adım adım yapım aşaması.
#Falafel NedirMasterchef Tuy Palovi tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Özbekistan yemeği olan Tuy palovi yapılışı ve lezzeti ile sofralarınızda yer almayı hak ediyor. Tuy Palovi hikayesi de bir o kadar ilginç. Peki, Tuy Palovi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Özbek Tuy palovi tarifi ve ortaya çıkış hikayesi...
#Tuy PaloviTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikKeledoş, Van mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş yapımında tabir edilen nohut, aşurelik buğday ve çökelek de kullanılıyor. Peki keledoş nasıl yapılır? İşte keledoş tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Keledoş Nasıl YapılırMasterChef bozbaş yemeği günün aranan tariflerinden biri oldu. Kars- Iğdır mutfağının sevilen yemeklerinden olan bozbaş tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, bozbaş yemeği nasıl yapılır? İşte, Bozbaş tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef BozbaşDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabYöresel lezzetlerimizden pırtımpırt yemeği ya da diğer adıyla 'kirtimburt' günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef yarışması ile merak edilen pırtımpırt yemeği ilginç adıyla da merak konusu oldu. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, MasterChef pırtımpırt tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PırtımpırtGündüz kuşağının sevilen programlarından Gelinim Mutfakta tavuk girdap tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Ekran başındaki izleyiciler tavuk girdap nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir merak ediyorlar. Yapımı oldukça kolay olan tavuk girdap tarifi yapım aşamalarıyla birlikte haberimizde...
#Tavuk GirdapTürk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu YemeklerGeleneksel lezzet yuvalama, zahmetli bir o kadar da lezzetli çorba tariflerinden biri. Yuvalama aynı zamanda. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi Gaziantep mutfağının en bilinen yemeği. Peki, yuvalama nasıl yapılır? İşte yuvalama tarifi…
#Yuvalama NedirEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta’da bugün çay saatlerinize eşlik edecek pırasalı kiş tarifi yer alıyor. Sıcak yaz aylarında buz gibi bir limonata ile enfes bir uyum yakalayan pırasalı kişin yapımı da oldukça pratik. Pırasayı sevdiren tarif olarak menülerinizde her zaman yer alacak pırasalı kiş nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, işte tarifimiz ve yapım aşamaları…
#Pırasalı KişKumbursiye çorbası, Hatay mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Kuzu eti, nohut ve yoğurt ile hazırlanan kumbursiye çorbası farklı bir şeyler denemek isteyenler için harika bir alternatif. Peki kumbursiye çorbası nasıl yapılır? Kumbursiye çorbası tarifi...
#Kumburiye ÇorbasıÖzbekistan’ın en bilindik yemeklerinden biri olan Özbek pilavı, bulunduğu bölgede plov, polov ve aş gibi farklı isimlerle anılmaktadır. Özbek pilavını Özbekistan'ın tarihi kenti olan Buhara'da özel günler ve düğün sofralarında sunulmaktadır. Peki, Özbek pilavı nasıl yapılır? Özbek pilavı malzemeleri neler? İşte adım adım Özbek pilavı tarifi
#Özbek Pilavı Nasıl YapılırOsmaniye, Gaziantep, Hatay yöresine ait olan ancak az bilinen patlıcan ekşilisi yemeğinin tarifi rahmetli anneannemden bizlere miras kalmış. Ailece yaz aylarında bolca yaptığımız bu lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı tarifi, yaz mevsiminin tam ortasına denk gelen bu haftaki yazımda sizlerle paylaşmak istedim.
#Patlıcan Ekşilisi TarifiKanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....
#Gelinim Mutfakta Taş KöftesiIsparta denince akla ilk gelen meşhur lezzetlerden biri de kabune pilavı oluyor. Et, nohut ve pirinçten oluşan kabune pilavı başlı başına doyurucu bir lezzet. Peki, kabune pilavı nasıl yapılır? İşte, yöresel bir yemek olan Kabune pilavının tarifi...
#Kabune NedirOrta Doğu’nun sevilen mezelerinden humus, sofralara gelen en güzel meze çeşitlerinden biri. Nohut ve tahinin buluşması ile ortaya çıkan bu lezzet, et, pastırma ya da farklı ana malzemelerle hazırlanıyor. Peki, humus nasıl yapılır? Humus malzemeleri nelerdir? İşte, "humusun püf noktaları nelerdir?" sorusuna arayanlar için pratik humus tarifi ve malzemeleri.
#Humus TarifiAşure Günü için kısa bir süre kaldı, tarif araştırmaları sıklaştı. Muharrem ayının 10. gününün sembolü olan aşurenin yapımıyla ilgili en çok merak edilen konu malzeme listesi. Peki geleneksel tarife göre Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri kaç çeşit olmalı?
#Aşure Nasıl Yapılır