Kornişon, pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi pek çok çeşidi ve kendine has lezzetiyle sağlık kaynağı olan turşu, soğuk havaların en gözde yiyeceklerinden. Evde cam kavanozda ve uygun koşullarla yapıldığında sağlık için de son derece yararlı. Ancak içeriğindeki yüksek oranda tuz nedeniyle turşunun her gün ve aşırı miktarda yenmemesi gerekiyor.
#Turşunun Faydaları NelerdirMevsim geçişlerinde hava değişiminden hem bedensel hem de ruhsal olarak etkileniriz. Kendimizi iyi hissetmek içinse beslenme şeklimize ve uyku düzenimize dikkat etmeliyiz. Bize iyi gelecek bir hobiyi hayatımıza dahil edebilir, yoga yaparak ruhumuzu besleyebilir, ‘mutlu sonbahar’ çayıyla dinginleşebiliriz. Bol bol su içmek de toksik maddelerden kurtulmayı sağlar.
#YogaYaz mevsiminin gelmesi ve aşırı sıcakların başlamasıyla birlikte bedende ortaya çıkan su ve mineral kayıpları ile beslenme alışkanlıklarının değişmesi pek çok sağlık sorununa yol açıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Özge Yılmaz, su kaybıyla başlayan sorunların çaresinin sağlıklı ve dengeli beslenme olduğuna dikkat çekti, gıda zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu.
#Yaz Aylarında BeslenmeAdana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü ve eşi Zeynep Sözlü, 1. Adana Sağlık Festivali’nin davetlilerinden İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ı yöresel yemeklerin ve içeceklerin bulunduğu sofrada ağırladı.
#Şalgam