Barcelona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenen yapay zekâlı robotlar ve uçabilen hava araçları bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz sahnelerin çok uzakta olmadığını gösterdi. Fuar boyunda yapay zekânın günlük hayatımızda neleri değiştirebileceğini yakından deneyimledim. Kahvemi bir robotun elinden alırken başka bir robot ile Türkiye üzerine sohbet ettim. Kendini sevdirmeye çalışan akıllı robot köpekler çok etkileyiciydi.
#RobotBarcelona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi en yeni teknolojilerle kapılarını ziyaretçilere açtı. Yapay zekâlı, şeffaf ve ultra esnek cihazların ilgi odağı olduğu fuarda ziyaretçilerin en fazla zaman geçirdiği bölümler ise akıllı robot köpekler, uçan taksiler ve yeni telefonların sergilendiği stantlardı.
#TeknolojiHer sene olduğu gibi teknoloji severleri bir araya getiren ve yılın en önemli etkinliklerinden biri olan Mobile World Congress’e (MCW) HONOR damga vurdu. Geliştirdiği yapay zeka teknolojisiyle fuarda yoğun ilgi gören HONOR en yeni modellerini heyecan verici bir lansmanla duyurdu.
#Sponsorlu İçerikMobil Dünya Kongresi’nde (MWC24) açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “Turkcell olarak bu gücü daha da büyütmek amacıyla kuracağımız veri merkezi şirketimiz yatırımcılar tarafından ilgi görebilecek bir potansiyelde büyük bir şirket olacak. Ayrıca veri merkezi alanındaki gücümüzden dolayı, ‘hyper scaler’ olarak adlandırılan, uluslararası bazı büyük şirketleri Türkiye’ye getirmek istiyoruz” dedi.
#Mobil Dünya KongresiTurkcell, global telekomünikasyon sektörünün en önemli buluşması Mobil Dünya Kongresi’nden (MWC24) yeni nesil teknolojiler konusunda küresel markalarla yapılan iş birliği anlaşmaları ve ödüllerle döndü. Mobil Dünya Kongresi’nde düzenlenen iki panelde şirketin sürdürülebilirlik ve yapay zekâ alanındaki projelerini anlatan Genel Müdür Dr. Ali Taha Koç, MWC kapsamında Turkcell’in dijital gelecek vizyonunu değerlendirdi.
#TurkcellTogg’un üretim bantlarından inen araç sayısı planlar dahilinde arttı. Ağustos sonu itibarıyla günlük araç üretimi 100’e ulaştı. 2023 yılı için hedeflenen 28 bin adetlik üretimi yakalayabileceklerini söyleyen Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, “Normalde 2024’te ikili vardiyaya geçecektik ama yüksek talebi görünce kararımızı değiştirdik. Eylül ayının ortasından itibaren ikili vardiya sistemine başlıyoruz. Ağustos ayında ise şu ana kadar ürettiğimiz tüm araçlardan fazla araç üretmiş olacağız” dedi.
#ToggTürkiye’nin otomobili, aralık ayındaki tanıtımın ardından dün ilk kez gazetecilere gösterildi. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda, kullanılan teknolojilerden üretim hedeflerine kadar akıldaki birçok konuya açıklık getirildi. Doğuştan elektrikli otomobil konusunda Türkiye’nin tam zamanında yola çıktığının altını çizen Karakaş, “Şimdi daha fazla teknolojiye ihtiyaç var. Bu yüzden bizim gibi işbirliğine açık, startup’larla çalışan, organizasyon yapısı kuvvetli şirketler, 150 yıldır bu işi yapanlara karşı ön plana çıkacak” dedi.
#TOGG