Mutancana, saray mutfağından günümüze ulaşan nefis bir tarif. İçerisindeki kuru meyveleri, bal ve sumakla da tadına doyum olmuyor. Mutancana, misafir sofralarınızı şölene çevirecek. Peki mutancana nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mutancana tarifi ve yapımı
#Mutancana Nasıl YapılırMutancana yemeğinin tarifi merak ediliyor. MasterChef’te yapılan yemekler arasında mutancana da yer alıyor. İzleyiciler programda gündeme gelmesinin ardından yemeğin püf noktalarını araştırmaya başladılar. Peki, mutancana nasıl yapılır?
#MutancanaOsmanlı saray mutfağında çok sık karşımıza çıkan nefis bir et yemeği olan mutancana Gelinim Mutfakta programıyla sofralarımıza geliyor. Gelinim Mutfakta ğüreli mutancana ile sevdiklerinizi lezzetli bir akşam yemeği ziyafeti vermeye hazırsanız, işte püreli mutancana tarifi detayları...
#Püreli Mutancana TarifiFatih Sultan Mehmed'in vazgeçemediği 'mutancana' Osmanlı saray mutfağının en meşhur et lezzetlerinden biri. Et, bal, tarçın gibi değişik ürünlerin karışımından yapılan ‘mutancana’ bazı işletmelerin menüsünde de yer alıyor, özellikle turistler tarafından ilgi görüyor. Peki, mutancana tam olarak nedir, nasıl yapılır? İşte tarihi ve tarifiyle mutancana...
#Mutancana NedirOsmanlı mutfağının gözde lezzetlerinden olan mutancana yemeği, lezzeti ve doyurucu olmasıyla, sofralarımızda yer buluyor. Kuzu eti, arpacık soğan ve iç badem ile hazırlanan mutancana ev hanımları tarafından da sıklıkla araştırılıyor. Peki, mutancana nasıl yapılır? İşte kolay mutancana tarifi ve yapımı.
#Mutancana Nasıl Yapılır?Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Yavuz Sultan Selim’in ise valilik yaptığı Trabzon’da bazı işletmeler, müşterilerine saray mutfağından yemekler sunuyor. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, Fatih Sultan Mehmet’in de çok sevdiği et, bal, tarçın gibi değişik ürünlerin karışımından yapılan ’mutancana’yı tercih ediyor.
#MutancanaYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#Kebap