Mta haberleri sayfasında Mta hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1532 Mta haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen; en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini ve Erkilet, Erciyes ve Yeşilhisar Fay Zonları'nda deprem olabileceğinin potansiyel olarak değerlendirildiğini açıkladı.
#Adnan EvsenMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#Prof. Dr. Osman BektaşMADEN Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Toplam 485 diri fay hattı belirtilen haritada, denizlerdeki diri fay hatlarına ise yer verilmedi. Haritanın eksik yapıldığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "2020 yılında İzmir'de olan 6.9'luk deprem Ege Denizi içinde olmuştur. Ama o faylar yeni MTA haritasında yok, gözükmüyor. Trabzon'da olan 5.6 büyüklüğündeki Trabzon fayı üzerinde olan deprem, Karadeniz fayı gözükmüyor. Dolayısıyla denizlerimizi ve kıyılarımızı tehdit eden bu fayların muhakkak surette MTA diri fay haritasında olması gerekir. MTA'nın bugünkü aktif fay haritası Türkiye'nin gerçek veya toplam deprem potansiyelini tam olarak yansıtmıyor" dedi.
#DepremMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Prof. Dr. PampalMaden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki diri fay hatları haritasını güncelledi. "Yeni haritadaki faylar bildiğimiz faylar" diyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, "Önemli ana faylardan ziyade bu güncellemelerde daha çok Türkiye'nin levha sınırı da olan Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu, Ölü Deniz, Kıbrıs yayı, Batı Anadolu'daki Ege Graben sistemini oluşturan ana fayların çevresindeki tali faylarda daha ayrıntılı çalışmalar yapılır. Özellikle de yerleşim bölgesinde bu çalışmalar üzerine yoğunlaşıldı ve çok sayıda ilin, ilçenin, köyün yani yerleşim alanının aktif faylar üzerinde yer aldığı gerçeği ile yüz yüze gelindi. Bunları da MTA ve bilim camiası kamuoyu ile paylaşıyor. Bundan sonra da bu türden çalışmalar yapılmaya devam edecek. Haritamız da güncellenecek, yönetmeliğimiz de yenilenecek. Yeni yeni faylar tespit edilecek" diye konuştu.
#Diri Fay HaritasıMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hatları haritasını güncelleyerek kamuoyuyla paylaştı. Yüksek Jeofizik Mühendisi Mehmet Sarper Celasun, haritayı değerlendirdi. Celasun, "İstanbul için konuşulacak olursa Kuzey Anadolu kırığının Marmara’daki kırılmasını beklediğimiz kısım şu anda öncelikli ama sadece İstanbul değil Marmara’ya yakın illerin tamamında bu deprem hissedilecek. Dolayısıyla burada en kötüye hazırlanmak önemli. Biz önlemlerimizi almalıyız" diye konuştu.
#MTAMaden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 il ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde. Peki o iller ve ilçeler hangileri, taşıdıkları riskler neler? Fay haritasını Deprem Uzmanı Prof Dr. Süleyman Pampal CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.
#MTATürkiye deprem risk haritası ve diri fay hattı haritası Malatya'da yaşanan sarsıntının ardından merak ediliyor. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sabah 08:35'de saat 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu araştırmalarına yeniden hız kazandırdı. Peki, fay hattı nerelerden geçiyor? İşte, MTA yenilenmiş diri fay hattı haritası...
#Diri Fay Hattı HaritasıTürkiye Deprem fay hattı ve risk haritası, Malatya'da yaşanan 5.3' büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üzerinden geçen altı ayın ardından, Malatya'da bir deprem daha meydana geldi. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden, vatandaşlar hangi illerden fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna. e-Devlet fay hattı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra yanıt alınabiliyor. Peki, fay hattı nerelerden hangi illerden geçiyor? Türkiye'de riskli iller hangileri? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fay Hattı SorgulamaAFAD'ın verilerine göre saat 08.44'te Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Adana'da artçı depremler devam ederken, deprem Kayseri, Gaziantep, Mersin başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bu durum yeniden fay hattı haritası MTA verilerini gündeme getirdi. Vatandaşlar,"Evimin altından fay hattı geçiyor mu?" sorusuna hız kazandırdı. Adana ve civarında üç fay hattı dikkat çekiyor. Ecemiş Fay Zonu, Karaisalı-Karsantı Fay Zonu ve Karataş-Osmaniye Fay Zonu bulunan Adana üçüncü derece riskli iller arasında yer almaktadır. Peki, fay hattı nereden geçiyor? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte Türkiye deprem risk haritası...
#Diri Fay HattıKahramanmaraşlı ve Hatay Defne depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri raporlama aşamasına geçti. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nde deprem araştırma ekibinde görevli Dr. Akın Kürçer, "Bulunduğumuz bölge Hatay Havalimanını güney kısmı. Eğer bulunduğumuz lokasyona 5 Şubat’ta gelmiş olsaydık diğer komşu alanlarda olduğu gibi düz bir tarlaydı. Ancak deprem sonrası gelişen yüzey faylanmasıyla beraber jeoloji literatüründe bataklık gölü olarak nitelendirilen bir göl oluşmuş durumda" dedi.
#DepremKahramanmaraş merkezli depremin ardından yeni yerleşim alanlarının seçimi hızla devam ederken, bu alanların seçim aşamasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) fay olup olmadığını kontrol edecek. TOKİ’nin konut yapmayı planladığı proje alanları önce MTA uzmanları tarafından denetlenecek; sahada diri fay hattı bulunup bulunmadığına bakılacak.
#TOKİTürkiye deprem risk haritası ve yenilenmiş fay hattı haritaları gündemde yer alıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından evimin altından fay hattı geçiyor mu, diri fay hattı hangi illerden geçiyor, sorusunun yanıtı merak konusu oldu. MTA fay hattı haritaları, diri faylarla ilgili bilgileri veriyor. Peki aktif hattı nereden geçiyor? İşte fay hattı sorgulama ekranı...
#Diri Fay Hattı HaritasıYaşadıkları bölgede fay hattı olup olmadığını merak edenler araştırmalarını sürdürüyor. Türkiye deprem haritası fay hattı sorgulama ekranı 2023, Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Uzmanlar Doğu Anadolu Fay Hattı'nda yaşanan kırılma sonrası bu fay hattı üzerindeki illere uyarılarını yinelerken; deprem sonrası gündeme gelen MTA ve AFAD'ın hizmete koyduğu 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna yanıt veriyor. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar hangi illerde fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra, o yerin deprem riski görülebilecek. Peki, fay hattı deprem sorgulaması nasıl yapılır? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fat HattıYenilenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Kahramanmaraş'ta ve Hatay'da yaşanan depremlerin ardından evimin altından fay hattı geçiyor mu, Türkiye'de fay hatları neden geçiyor merak konusu oldu. AFAD Türkiye deprem haritası ve fay hattı sorgulama ekranı 2023 güncellendi! Aynı zamanda MTA Türkiye diri fay haritaları son dönemde en çok araştırılan konulardan oldu. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle Türkiye aktif fay hatları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Yayınlanan haritada 45 il ve 110 ilçede 5.5 üzeri deprem üretebilecek risk bulunuyor. Peki, Evimin altından fay hattı geçiyor mu, Türkiye fay hatları nerelerden, hangi illerden geçiyor? İşte yenilenmiş MTA Türkiye diri fay hattı haritası 2023
#MTAKonya'da fay hattı var mı, Konya'da fay hattı hangi ilçelerden geçiyor? soruları bugün Niğde'de yaşanan depremin ardından günün öne çıkan konularından oldu. AFAD verilerine göre Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5.3'lük deprem Konya'da da hissedildi. Depremin ardından Konya'nin deprem risk durumu araştırılan konulardan biri oldu. ürkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay Hattı bulunuyor. AFAD’ın hazırladığı risk haritasıyla deprem risk durumu öğrenilebiliyor. Peki, Konya deprem bölgesi mi, diri fay hattı var mı? İşte MTA ile Konya deprem risk haritası...
#Konya Deprem Bölgesi MiTürkiye deprem haritası ve AFAD fay hattı sorgulama ekranı 2023 güncellendi! Evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusu son günlerde sıklıkla sorulmaya başlandı. MTA Türkiye diri fay haritaları son dönemde oldukça yoğun ilgi görmeye başladı. Son günlerde yaşanan depremler sebebiyle Türkiye aktif fay hatları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 depreminin ardından 20 Şubat’ta Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde bir deprem oldu. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü de MTA aktif fay haritası ile ilgili bilgileri paylaştı. Binlerce kişi “Evimin altından fay hattı geçiyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Yayınlanan haritada 45 il ve 110 ilçede 5.5 üzeri deprem üretebilecek risk bulunuyor. İşte MTA Türkiye diri fay hattı haritası 2023!
#MTATürkiye deprem haritası fay hattı sorgulama ekranı 2023, Kahramanmaraş depremi sonrası vatandaşların yoğunlaştığı konulardan oldu. Uzmanlar Doğu Anadolu Fay Hattı'nda yaşanan kırılma sonrası bu fay hattı üzerindeki illere uyarılarını yinelerken; deprem sonrası gündeme gelen MTA ve AFAD'ın hizmete koyduğu 'Türkiye fay hattı haritası' da Evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna yanıt veriyor. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Batı Anadolu fay hatları kuşağında bulunan Türkiye'de MTA ve AFAD sorgulama ekranı üzerinden vatandaşlar hangi illerde fay hattı geçtiğini öğrenebiliyorlar. e-Devlet fay hattı sorgulama ekranı üzerinden de gereken koordinat bilgileri girildikten sonra, o yerin deprem riski görülebilecek. Peki, fay hattı deprem sorgulaması nasıl yapılır? Türkiye diri fay hatları nerelerden geçiyor? İşte, MTA ve AFAD deprem fay hattı öğrenme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler...
#Fat HattıTürkiye deprem haritası diri fay hattı, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından güncelleniyor. Kahramanmaraş depremi sonrası aktif fay hattı geçtiği il ve ilçeler gündemde yer alan konulardan biri. MTA fay hattı haritaları da diri faylarla ilgili bilgileri veriyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere depremin etkilediği Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya’da 30 binden fazla bina ağır hasar gördü. Vatandaşlar diri fay hattını ve riskli deprem bölgelerinin nereler olduğunu merak ediyor. İşte 2023 güncel Türkiye diri fay haritası...
#Deprem Diri Fay Hattı HaritasıAnkara deprem risk haritası yaşanan sarsıntının ardından vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ankara'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin 3.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Yaşanan sarsıntının ardından Ankara fay hattı haritası ve deprem bölgesi olup olmadığı merak ediliyor. AFAD’ın hazırladığı risk haritasına göre Ankara üçüncü derece riskli iller arasında yer alıyor. Peki Ankara'dan fay hattı geçiyor mu, deprem bölgesi mi? İşte Ankara deprem risk haritası
#Deprem Fay Hattı HaritasıEge Denizi'nde Santorini Adası çevresinde meydana gelen depremlerin ardından, olası tsunami ve depremlere karşı acil durumlarda uyarıda bulunulması için İzmir'in Seferihisar ilçesine mobil siren sistemi yerleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk Meydanı'na konuşlandırılan siren sistemi, çalışmaya başladı.
#DepremEge Denizi'nde Santorini Adası çevresinde meydana gelen depremlerin ardından, olası tsunami ve depremlere karşı acil durumlarda uyarıda bulunulması için İzmir'in Seferihisar ilçesine mobil siren sistemi yerleştirildi. Mustafa Kemal Atatürk Meydanı'na konuşlandırılan siren sistemi, çalışmaya başladı.
#İzmirTürkiye deprem haritası fay hattı sorgulama MTA 2025 ekranı, Ege Bölgesi'nde yaşanan depremlerle yeniden gündeme geldi. Evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusunun yanıtı, Ege Denizi'nde ard arda yaşanan depremler sonrası vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ege Denizi'nde sismik hareketlilik son günlerde yoğunlaştı. Günler meydana gelen depremler, çok kısa aralıklarla da devam ediyor. AFAD tarafından yapılan açıklamada son 1 saatte Ege Denizi'nde 5 depremin meydana geldiği ifade edildi. Yaşanan sarsıntıların sırasıyla 4.1, 4.4, 4.3, 4.5 ve 3.7 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. Fay hattı haritası sorgulama ekranı ve Türkiye deprem haritası 2025'te sorgulanıyor. Kıyı kesimlerde sarsıntıları hisseden vatandaşlar diri fay hattı sorgulama ekranı MTA haritasına yoğunlaştı. Ülkemizde Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattı yer alıyor. Buna bağlı olarak da birçok ilde büyül veya küçük olmak üzere farklı şiddetlerde sarsıntılar meydana geliyor. Peki Evimin altından fay hattı geçiyor mu? Fay hattı sorgulama nasıl yapılır? Ege Bölgesi'nde fay hattı nerelerden geçiyor? Hangi illerden fay hattı geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2025 sorgulama ekranı...
#MTA Fay Hattı SorgulamaAtatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer, Erzurum'un Pasinler ilçesinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremin Karayazı fayında yaşandığını bildirdi Doç. Dr. Özer, "Bu kadar aktif fay zonlarının olduğu bir bölgede orta boy büyüklükteki depremlerin olması olağan. Bir bölgede deprem meydana geldiğinde bizim anlamamız gereken buradaki tektonik birimlerin, fayların aktif olduğu. Ama bu depremin, büyük bir depremin habercisi olup olmadığını bilemiyoruz" dedi.
#ErzurumFay hattı haritası sorgulama 2024, Antalya ve Alanya'da yaşanan depremle yeniden kendisini hatırlattı. Türkiye deprem haritası 2024, Antalya ve Alanya çevresinde hissedilen depremle birlikte gündeme geldi. Vatandaşlar, korkutan depremin ardından diri fay hattı sorgulama ekranı MTA haritasına yoğunlaştı. Antalya ve Alanya gibi kıyı illerinde hissedilen depremle beraber gözler evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Geçtiğimiz aylarda MTA diri fay hattı haritası güncellenirken, yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. Peki, Antalya ve Alanya'da fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2024 sorgulama ve ayrıntılı bilgiler.
#Deprem Risk HaritasıVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, Bitlis'te 27 Kasım’da meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremleri değerlendirdi. Doç. Dr. Alkan, bu depremlerin olduğu fayın Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) aktif diri fay haritasında olmadığını belirterek, "Deprem oldu ama haritalarda orada fay yok. Burası jeolojik olarak özel bir bölge. Deprem haritasının güncellenmesi gerekiyor" dedi.
#DepremFay hattı haritası sorgulama 2024, Sivas ve Malatya'da yaşanan depremle yeniden kendisini hatırlattı. Türkiye deprem haritası 2024, Diyarbakır, Malatya ve Elazığ çevresinde hissedilen depremle birlikte gündeme geldi. Vatandaşlar, korkutan depremin ardından diri fay hattı sorgulama ekranı MTA haritasına yoğunlaştı. Diyarbakır, Elazığ, Malatya gibi illerde hissedilen depremle beraber gözler evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Geçtiğimiz aylarda MTA diri fay hattı haritası güncellenirken, yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. Peki, Diyarbakır, Elazığ, Malatya'da fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2024 sorgulama ve ayrıntılı bilgiler.
#Deprem Risk HaritasıYerli ve milli sismik araştırma gemisi Oruç Reis, kıtalar arası ilk görev yeri olan Somali’ye doğru dün yola çıktı. Gemiyi uğurlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Somali açıklarındaki sismik araştırma faaliyetlerimizden de Allah’ın izniyle müjdeli haberler alacağımıza inanıyorum” dedi.
#Oruç ReisSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kaynakların sınırlı olduğu bir dünyada, ürün ve malzemelerin değerinin uzun süre korunması, üretimde zararlı madde kullanımının en aza indirilmesi ve israfın önlenmesi olmazsa olmaz hedeflerimiz arasında yer alıyor." dedi.
#Mehmet Fatih KacırDaha önce Rize'nin Çayeli açıklarındaki petrol sızıntısına dikkat çeken Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden, Bayburt'ta petrol varlığına yönelik yaptıkları çalışmalarda yeni bulgulara ulaştıklarını belirterek alınan numunelerin incelemeye gönderileceğini ve bölgenin petrol açısından ümit vadettiğini söyledi.
#PetrolJeoloji Mühendisi Adnan Evsen; en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini ve Erkilet, Erciyes ve Yeşilhisar Fay Zonları'nda deprem olabileceğinin potansiyel olarak değerlendirildiğini açıkladı.
#Adnan EvsenJeoloji Mühendisi Adnan Evsen; en fazla 6.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli olarak bilinen Kayseri'deki fayların, Maden Teknik Arama (MTA) tarafından son yapılan çalışmalarda 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğinin tespit edildiğini ve Erkilet, Erciyes ve Yeşilhisar Fay Zonları'nda deprem olabileceğinin potansiyel olarak değerlendirildiğini açıkladı.
#Adnan EvsenZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#DeprembisZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#Deprem"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
#Türkiye Deprem Tehlike Haritası"Türkiye Deprem Tehlike Haritası"nı güncelleme çalışmaları kapsamında Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu kuruldu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, proje kapsamında Narlı fayı üzerinde başlattıkları çalışmada şu ana kadar 2 hendek açtıklarını belirterek "Depremle birlikte fayın hareketinin nasıl olduğunu görebiliyoruz. Bu harekete baktığımızda buradaki hareketin Narlı fayının hareketiyle çok fazla uyuşmadığını saptamış durumdayız. Yani farklı bir fay türü niteliğinde bir hareket gerçekleşmiş burada." dedi.
#Depremİzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Sözbilir, "Bölgede bu özelliklere uyan iki fay bulunuyor. Biri doğu-batı uzanımlı Soma fayı. Diğeri ise Soma ilçesinin yaklaşık 10 kilometre kuzeyindeki kuzey-güney uzanımlı olan, MTA haritasında çizili ama diri fay sınıfında değerlendirilmeyen bir fay" dedi.
#ManisaTürkiye deprem haritası 2024, Manisa'daki 4.8 büyüklüğündeki depremle yeniden gündeme geldi. Vatandaşlar, korkutan depremin ardından Ege Bölgesi diri fay hattı sorgulama ekranı MTA haritasına yoğunlaştı. Manisa, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Bursa gibi illerde hissedilen depremle beraber gözler evimin altından fay hattı geçiyor mu? sorusuna çevrildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattı olmak üzere üç fay hattına sahip olan Türkiye'de büyük ve küçük depremler birçok ilde meydana geliyor. Geçtiğimiz aylarda MTA diri fay hattı haritası güncellenirken, yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay hattı tespit edildi. Peki, İzmir'de fay hattı nerelerden hangi ilçelerden geçiyor? İşte, MTA güncel diri fay hattı haritası 2024 sorgulama ve ayrıntılı bilgiler.
#Deprem Risk HaritasıKayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
#KayseriKayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkisinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasında bölgede yer radarı ve dron ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
#KAYSERİ