Mısır, pek çok yönden herkesin deneyimlemesi gereken bir yer. Mısır piramitlerinin ihtişamı karşısında ağzınız açık kalmalı, çölde kumların içinde, devenin üstünde gezerken kendinizi sultan gibi hissetmenin hazzını tatmalısınız. İşte bütün bunları ve daha fazlasını yaşadığım Mısır seyahatim…
#MısırHem biraz kültürel bir gezi olsun hem de deniz, kum ve güneş tatili yapayım diyorsanız Mısır tam size göre. Üstelik iki saatlik uçuş mesafesinde... Yeşil pasaporta, 18 yaş altına ve 45 yaş üstüne de vizesiz. Teknoloji devrinden uzaklaşıp kendinizi bir anda 'Antik Çağ'da bulacağınız Mısır’da kış ortasında yaz mevsimini yaşayacaksınız. İşte size Mısır gezi rehberi...
#MısırMısır deyince çoğunuz gibi benim de aklıma piramitler gelir. Nil kıyıları boyunca Sudan’dan İskenderiye’ye uzanan topraklara yaklaşık üç bin yıl boyunca hükmetmiş firavunların anıt mezarlarını gökyüzüne kat kat yükselen tonlarca ağırlıktaki taşları, karanlık, dar koridorlarıyla gizemli odaları, bu odalarda keşfedilen duvar resimleri ve paha biçilmez hazineleriyle hayal ederim. dünyanın en büyük heykeli olarak bilinen, insan başlı aslan gövdeli Sfenks’in koruduğu piramitlerin önünde fotoğraf çektirmekle kalmadım, onların fotoğraflarını da, bir mimarlık mucizesiyle karşılaşmanın heyecanıyla, çekmeyi denedim. İşte size Mısır gezi rehberi..
#MısırKuzey Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Mısır, Nil Nehri'nin bahşettiği zenginlikler ile hayat bulmuş. 7000 yıllık muazzam tarihi, mitolojisi ve efsaneleri ile insanlığa ilham olmaya devam eden bir ülke Mısır. Dünyanın süper gücüyken şu an geldiği noktayı hiç hak etmeyen bir ülke. İşte size Mısır gezi rehberi...
#MısırMavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#MarmarisMeslek hayatında 36 yılı geride bırakmış. Bugüne kadar 141 ülkeyi, 1450 şehri gezmiş! Türkiye’nin en sevilen rehberlerinden Saffet Emre Tonguç’layız! Bugün rotasında kendi hayat yolculuğu var. Bizi Çorlu’daki çocukluğundan Kandilli’deki gençliğine, Boğaziçi’ndeki öğrenciliğinden rehberlikteki ilk yıllarına keyifli bir gezintiye çıkaracak. Sonra yeni seyahat eğilimlerini, düşük bütçeli gezi önerilerini, İstanbul’un bilmediğimiz yerlerini anlatacak…
#Saffet Emre Tonguçİlköğretim ve liselerin ilk ara tatili 15 Kasım’da başlıyor. Neredeyse iki yıldır okula gitmiyorlardı ve ilk dönem pek çoğu için kolay geçmedi. Keşif duygusunu harekete geçirecek, doğaya ve dünyaya ilgiyle bakacakları güzel bir tatili hak ettiler. Bir hafta sürecek bu küçük molada hem dinlensinler hem de öğrensinler diye çocuklarımızla birlikte yapabileceğimiz verimli bir tatil planlamak için jürimize danıştık. Yurtiçinden ve yurtdışından 10 ilgi çekici öneriyi sıraladık.
#Hürriyet10 yılda 50 ülkeyi gezen tarih öğretmeni Temel Kahveci “Gezginlik turistik bir faaliyet değildir. Parayla yapılmaz, istekle yapılır!” diyor. Farklı kültürleri tanımanın fikirlerini zenginleştirdiğini ve dahası mesleğine de katkısı olduğunu söyleyen Kahveci, birçok öğretmen ve öğrenciye ilham vermiş.
#Temel KahveciHürriyet sayfalarına bu hafta fotoğraflarıyla konuk olan isim, gezi fotoğrafının ustalarından Faruk Akbaş. Dünyanın birçok ülkesinde 35 yıldır fotoğraflar çeken, 18 kitap ve 10 belgesele imza atan Akbaş, Türkiye’de profesyonel fotoğraf turlarının da mimarlarından. İngiltere Kraliçesi Elizabeth’den de teşekkür mektubu alan Faruk Akbaş’la fotoğrafın hayatındaki yolculuğunu konuştuk:
#Rıza ÖZELAmerika kıtasında kurulduğu günden bugüne şehir yaşantısının devam ettiği en eski kent olan Cholula aynı zamanda kiliseler şehri olarak da biliniyor. Bir efsaneye göre İspanyol fetihçi Hernan Cortes’in Cholula’da yılın her günü için bir kilise inşa ettirme emri gerçekleşmese de Cholula halen Meksika’nın en dindar şehirlerinden birisi. Kiliselerinin yanı sıra Cholula dünyanın en büyük piramidine de ev sahipliği yapıyor. İspanyolca adı Gran Piramide de Cholula olan piramit, Mısır’daki Giza Piramitleri’nin en büyüğü Keops Piramidi’nin hacim olarak neredeyse iki katı büyüklüğünde. Az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken Cholula şehri gezi rehberi sizlerle…
#MeksikaAmerika kıtasında kurulduğu günden bugüne şehir yaşantısının devam ettiği en eski kent olan Cholula aynı zamanda kiliseler şehri olarak da biliniyor. Bir efsaneye göre İspanyol fetihçi Hernan Cortes’in Cholula’da yılın her günü için bir kilise inşa ettirme emri gerçekleşmese de Cholula halen Meksika’nın en dindar şehirlerinden birisi. Kiliselerinin yanı sıra Cholula dünyanın en büyük piramidine de ev sahipliği yapıyor. İspanyolca adı Gran Piramide de Cholula olan piramit, Mısır’daki Giza Piramitleri’nin en büyüğü Keops Piramidi’nin hacim olarak neredeyse iki katı büyüklüğünde. Az bilinen ama mutlaka görülmesi gereken Cholula şehri gezi rehberi sizlerle…
#MeksikaBaşkent Meksiko’nun metropol kargaşasından nasibini almamış bölgesi Coyoacan’da şehrin diğer bölgelerinin aksine baharat ve mısır kokusu almaktansa yeşilin kokusunun daha çok solunduğu sokaklarında yürürken yaprak hışırtısını duyabilirsiniz. Meksiko’da sanatın ve güzel yaşamın öncü semtlerinden Coyoacan’a gitme sebeplerinin başında da Hernan Cortes, Frida Kahlo ve Diego Rivera geliyor. İşte Coyoacan gezi rehberi...
#CoyocanBaşkent Meksiko’nun metropol kargaşasından nasibini almamış bölgesi Coyoacan’da şehrin diğer bölgelerinin aksine baharat ve mısır kokusu almaktansa yeşilin kokusunun daha çok solunduğu sokaklarında yürürken yaprak hışırtısını duyabilirsiniz. Meksiko’da sanatın ve güzel yaşamın öncü semtlerinden Coyoacan’a gitme sebeplerinin başında da Hernan Cortes, Frida Kahlo ve Diego Rivera geliyor. İşte Coyoacan gezi rehberi.
#CoyoacanMısır’ın doğal akvaryumu Sharm El Sheikh, Kristal berraklığındaki denizi, dünyanın en iyi dalış merkezlerinin olması ve tanışacağınız su altı dünyası ile Sharm El Sheikh gerçek bir cazibe merkezi. Macera dolu rüya gibi bir tatil geçirmek istiyorsanız Sharm-el Sheikh tam da size göre… İşte size Sharm-el Sheikh gezi rehberi…
#MısırGitmek için neredeyse en iyi zaman. Hava ılık, fiyatlar görece düşük, son 10 yılın siyasi ve ekonomik ortamı İspanya’nın altın başkentinde yaratıcılık ve ticarette patlama etkisi yarattı.Cesur girişimciler tarihi kapalı pazarları yenileyip yeni çekim alanları oluşturdu. Eski fabrikalar sanat merkezine dönüştü. Malasana’nın eğlence mekânları, AVM’leri gençlerle dolu, modanın merkezi Conde-Dunque ve bohem atmosfere sahip Lavapiés birbiriyle yarışıyor.
#MadridLondra dünyanın yüzde 40’ını topraklarına katmış. ‘Üzerinde Güneş Batmayan İmparatorluk’ denmiş bir ülkenin başkenti Londra. Tam bir kültür ve sanat merkezi! Sekiz altın anahtarla sadece şehrin değil, dünya ve Avrupa tarihinin kapılarını Londra'da açabilirsiniz.
#SeyahatKimse neden bahsettiğini tam olarak anlamasa da Slavoj Zizek dünyanın en ünlü filozofu. <br> Ona ‘felsefenin rock starı’ diyorlar. <br>Dehayla delilik arasında gidip gelen bir hiperaktif, gördüğüm en süratli düşünen insan ve müthiş sevimli bir karakter… <br>‘Sapığın Sinema Rehberi’ adlı muhteşem filminin devamı ‘Sapığın İdeoloji Rehberi’ dünyada gösterime girdi. <br>İstanbul’da otelinin resepsiyonunda buluşmak istiyor. <br>Çok uykusu olduğu için bastıra bastıra “Sadece yarım saat” diyor. <br>Neyse ki konuşmaya başladı mı kendini durdurabilmesi epey zaman aldığı için söyleşi bir buçuk saat sürüyor. <br>Barda kola shot’larıyla (içki içmiyor) ve kahkahalarla devam ediyor! <br>Röportaj sonrası beynimin genleştiğini hissediyorum! <br>İşte Sloven filozof ve psikanalist Zizek’ten Gezi Parkı, aşk ve dünyanın gidişatıyla ilgili uyarılar…
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.
Ayasofya Müzesi Başkanı, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doçent Dr. Haluk Dursun tam 25 yıldır dünyayı geziyor, ülkelerin kültürlerini, mimarisini inceliyor. Üçüncü gezi kitabı "Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk" geçen ay yayımlandı. Dursun, Kuzey Afrika’da Osmanlı izini taşıyan ve Fas, Cezayir, Mısır’ın aksine yerel özelliklerini korumayı başaran Trablusgarp’ı anlattı. "Ülke hızla dışa açılıyor, kitle turizmiyle beraber özelliklerini kaybedecek, bozulmadan görün" diyor.
Üç semavi dinin ortak simgesinden yola çıkan Harvard Üniversitesi, barışa hizmet edecek uluslararası bir turizm projesi geliştirdi. Tıpkı İspanya’daki Camino Yolu gibi, bireylere arınma, kendini sorgulama fırsatı verecek uzun bir yürüyüş güzergahı hazırladı. Yürüyüş, Hz. İbrahim’in doğduğu Şanlıurfa’dan başlayacak.Yaşadığı Suriye, Ürdün topraklarından geçip, Filistin’in El Halil kentindeki mezarında sona erecek.