Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan ve günlerdir Almanya gündeminin tartışma konusu olan kadın tacizine tepkiler giderek artıyor. Çıplak protestolarıyla tanınan ünlü performans sanatçısı Milo Moire, bu kezde Köln'de yaşanan kadın tacizini protesto etmek için soyundu. Protesto eylemini Almanya'nın en çok satan gazetesi Bild, sayfalarına taşıdı. 4 derece ve rüzgarlı havaya aldırmadan Dom Kilisesi önünde çıplak protestosunu yapan İsviçre kökenli Milo Moire, üzerinde ?Bize saygı duyun. Çıplak olsak bile çantada keklik değiliz? yazılı bir dövizi elinde tutarak 20 dakika bekledi. Polis güvenliği eşliğinde protestosunu gerçekleştiren Milo Moire, ?Kadınların özgürce yaşayabilmelerine dikkat çekmek için bu eylemi gerçekleştirdim. Son elli yıldır kadınlar önemli kazanımlar elde etti, ama yine de kadınların nasıl giyindiğine bakılmadan saygı gösterilmeli? dediği belirtildi.
#AlmanyaYaptığı hemen her işle manşetleri süsleyen İsviçreli sanatçıMilo Moire, bu kez de bir müzeyi çırıl çıplak gezdi. Almanya'nın Muenster şehrinde bulunan LWL Kültür ve SanatMüzesi'nde kucağında yine çıplak bir bebekle gezen Moire, müze ziyaretçilerininyüzünün kızarmasına neden oldu. Ünlü ressamlar Francis Bacon, Lucian Freud ve DavidHockney'nin eserlerinin bulunduğu sergiyi gezen Anke Lange adlı bir sanatsever,"Sanatta farklı ifade ve çeşitlilikten yanayım ama bu gerçekten çoksaçma" dedi. Moire, amacının "çıplak bir bebeğin çıplak bir kadınınkucağında güvende" olduğunu göstermek olduğunu söyledi.
#MüzeSabah işe giderken bindiğiniz trende karşınıza aniden üzerinde hiçbir giysi olmayan genç bir kadın çıksa... Almanya'nın Düsseldorf kentinde böyle bir olay yaşandı. Giyinmek yerine vücudunun ilgili bölümlerine sutyen, tişört, ceket ve pantolon yazan genç bir manken topuklu ayakkabıları, çantası ve gözlüğüyle kabanlarına sarınmış diğer yolcuların arasından geçerek trene bindi ve birkaç durak sonra indi. Bu; İsviçreli sanatçı Milo Moire'ın hazırladığı projenin bir parçasıydı. Moire, 'sıradan olanı sarsmak' diye tanımladığı bu projesinde "insanların karşılarındaki 'öteki' ile empati kurmasını sağlamayı amaçladığını" söylüyor. Moire internet sitesinde bu çalışmayla ilgili olarak "radikal çıplaklık kalıplara karşı sanatçıyı görünmez kılan bir savunma kalkanı" notunu da düştü.
#Htvhaber