Mezun haberleri sayfasında Mezun hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 46657 Mezun haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait örgün eğitim istatistiklerini yayınladı. Verilere göre Türkiye’deki okul sayısı 75 bin 647 oldu. Bir önceki yıl bu rakam 75 bin 19’du. Okul öncesi ve ortaöğretimdeki öğrenci sayısında ise düşüş var. Liseden mezun olan öğrenci sayısı yaklaşık 1 milyon azaldı...
#ÜniversiteABD'de yaşayan 18 yaşındaki genç John Procter, önce baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle daha sonra kusma ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Hastanede yapılan testleri negatif çıkan John, felç oldu. Solunum cihazına bağlanan John'a, 10 kişiden 8'inde hiçbir belirti göstermeyen Batı Nil Virüs'ü teşhisi konuldu.
#Batı Nil VirüsüAntalya'da üniversiteden mezun olduktan sonra kendi meslekleri yerine endüstriyel dağcılığı tercih eden 5 arkadaşın mesaisi, halat ve karabinaya bağlı metrelerce yüksekte geçiyor. Ailelerinin önceleri karşı çıktığı işten geçimini sağlayan 5 arkadaş, yüksek binalarda halatla asılarak temizlikten tamir işlerine kadar her türlü işi yapıyor.
#AntalyaYeni mezun olan doktorlar, ‘riskli’ görülen cerrahi branşlar ve pediatri gibi alanları tercih etmedi. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, ‘acil çözüm’ çağrısında bulundu. Prof. Dr. Çokuğraş, birçok hastanenin pediatri kontenjanında sıfır çektiğini söyledi.
#PediatriTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ çerçevesinde çocuk nüfusun mevcut ve gelecekteki demografik ve sosyo-ekonomik özelliklerine dair bilgileri paylaştı. Buna göre; 5 yaş altındaki çocuklarda okullaşma oranı arttı. Ortaöğretim tamamlama oranı da yüzde 80.3’e yükseldi.
#TÜİKGalatasaray Lisesi’nin 1948 dönemi 75’inci, 1973 döneminin 50’nci ve 1998 dönemi mezunlarının 25’inci yıl madalya ve berat töreni 3 Aralık'ta Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı. Törende lisenin ilk kız mezunları da 50’nci yıl madalya ve beratlarını aldı.
#Galatasaray LisesiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gençlere yönelik Yetenek Kapısı Platformu’nun hizmet vermeye başladığını duyurdu. Yetenek Kapısı üzerinden İş/staj fırsatları, uluslararası kariyer fuarları, etkinlikler ve kariyer danışmanlığı alınabilecek. Kariyer kapısı platformu ile birlikte gençlere çeşitli iş imkanlarının sağlanması ve iş ağlarının genişletilmesi amaçlanıyor. Peki Yetenek Kapısı Platformu nedir, ne işe yarar? İşte, Yetenek Kapısı Platformu üzerinden yapılabilecek işlemler..
#Yetenek Kapısı NedirLe Cordon Bleu İstanbul, Türk mutfağı eğitimlerinin ilk mezunlarını verdi. ‘Türk Mutfağı Diploması’ belgesini alan öğrenciler farklı ülkelerde restoran açmaya hazırlanıyor. Mutfağımızı çok yönlü bakış açısıyla görebilen şeflerin yetişmesi çok önemli...
#Türk MutfağıTürkiye'de yaşayan çok sayıda genç, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde polis ya da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde asker olmak hayali ile yaşıyor. Asker veya polis olmak ise, bizim ülkemizde yaşayan gençler için hem çok iyi bir mesleğe sahip olmak hem de kutsal bir görevi yürütmek anlamına geliyor. Lise mezunu polis olabilir mi ve nasıl olunur sizler için derledik.
#LiseAleyna Dalveren kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul doğumlu olan Aleyna Dalveren, Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun olduktan sonra müzik ve oyunculuk alanlarında önemli adımlar atmıştır. Peki, Aleyna Dalveren kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Aleyna Dalveren KimdirMillî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı için öğretmen atama sürecini başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Nisan’da kabine toplantısı sonrasında 10 bini Millî Eğitim Akademisi’ne alınmak üzere toplam 25 bin öğretmenin atanacağını açıklamıştı. KPSS puanıyla atanacak adaylar için süreç 21 Nisan’da başlıyor.
#Milli Eğitim Bakanlığıİpek Kıraç, son gelişmelerin ardından araştırılan isimler arasında yer alıyor. İnan Kıraç ve Suna Kıraç'ın küçük yaşlarda evlat edindiği İpek Kıraç, yurt dışında biyoloji okuma kararı aldı. Bu kararında en önemli etken, annesi Suna Kıraç'ın ALS hastalığına yakalanması oldu. ALS konusunda eğitim alan İpek Kıraç, kamu sağlığı alanında yüksek lisans gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra şirketin önemli pozisyonlarında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Peki, İpek Kıraç kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#İpek KıraçKayseri Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve mesleğinde 34’üncü yılını geride bırakan Genel Cerrahi uzmanı Ömer Fazıl Bilgin (58), yıllardır duyduğu ilgiden dolayı kazandığı hukuk fakültesinden mezun olup avukat oldu. Bilgin, “Kendimi ve benzer durumda olan sağlık çalışanlarının hukuki süreçlerine yardımcı olabilmek adına stajımı tamamlayıp sağlık hukukunda ruhsatnamemi aldım" diye konuştu.
#KayseriKayseri Devlet Hastanesi’nde görev yapan ve mesleğinde 34’üncü yılını geride bırakan Genel Cerrahi uzmanı Ömer Fazıl Bilgin (58), yıllardır duyduğu ilgiden dolayı kazandığı hukuk fakültesinden mezun olup avukat oldu. Bilgin, “Kendimi ve benzer durumda olan sağlık çalışanlarının hukuki süreçlerine yardımcı olabilmek adına stajımı tamamlayıp sağlık hukukunda ruhsatnamemi aldım" diye konuştu.
#Doktorİstanbul - İzmir otoyolu üzerinde bulunan ve sosyal medyada ünlenen ormanlık alandaki ev satışa çıkarıldı. Bir dağın tepesinde ormanın içinde tek başına duran ev, otoyolu kullanan yolcuların ilgi odağı olmuş ve sosyal medyada 'yalnız ev' olarak ünlenmişti. Bazı kullanıcılar civarda başka konut olmaması sebebiyle yapıya 'herkesten nefret ediyorum evi' lakabını takmıştı.
#YalovaİBB’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda; tanık, müşteki ve etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediyesi Başkanlığı sırasında kurduğu, 2019’dan itibaren İBB’ye taşıdığı, ardından da ilçeler dahil İstanbul geneline yaygınlaştırdığı yolsuzluk çarkının ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor.
#Ekrem İmamoğluFidan Gül kimdir ve ne iş yapıyor sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Elazığ doğumlu olan Fidan Gül, eğitim alanındaki geçmişi ve kamu sektöründeki yönetici kimliğiyle dikkat çekmektedir. Peki, Fidan Gül kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri
#Fidan GülYeşilçam, aslında kendi hayatı da film gibi olan ünlülerle dolu. İşte bunlardan biri de 1954 yılında Konya'nın Elmasun köyünde dünyaya gelen Şerife Bayrak. Öyle böyle değil kelimenin tam anlamıyla etkileyici bir film ya da roman olabilecek bir yaşam öyküsüne sahip.
#Güngör BayrakPençe- Kilit Operasyon bölgesine gönüllü olarak giden ve burada geçirdiği kalp krizi sonrası şehit olan Pratisyen Hekim Koray Arslan’ın (33) annesi Gülbahar Arslan (57), “Subay olmayı çok istiyordu ama liseyi bitirip harp okuluna geçince, o dönem FETÖ'cü askerler tarafından baskı yapıldı. Ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Hep asker olma isteği içinde vardı. Son gidişinde ‘Oğlum gitme’ diye söyledim. Bana, ‘Anne ölürsem şehit olurum’ dedi” diye konuştu.
#Koray ArslanPençe- Kilit Operasyon bölgesine gönüllü olarak giden ve burada geçirdiği kalp krizi sonrası şehit olan Pratisyen Hekim Koray Arslan’ın (33) annesi Gülbahar Arslan (57), “Subay olmayı çok istiyordu ama liseyi bitirip harp okuluna geçince, o dönem FETÖ'cü askerler tarafından baskı yapıldı. Ayrılmak mecburiyetinde kaldı. Hep asker olma isteği içinde vardı. Son gidişinde ‘Oğlum gitme’ diye söyledim. Bana, ‘Anne ölürsem şehit olurum’ dedi” diye konuştu.
#SamsunYazılım mühendisi Devon Zuegel, çocukluk yıllarında unutulmaz anılar biriktirdiği New York’taki huzurlu bir kasabada geçirdiği zamanın ardından, tamamen farklı bir yaşam tarzı arayışına girdi. Bu arayış, onu ‘Esmeralda’ adını verdiği, yavaş büyüyen ve sürdürülebilir kasaba kurmaya itti. Esmeralda, sadece bir kasaba mı, yoksa milenyum kuşağının yeni ütopyası mı olacak?
#ABD16-25 yaş arasındaki 100 gence kariyerlerini şekillendirirken göz ardı etmeyecekleri öncelikleri sorduk. Çalışacakları şirkette en çok nelere önem veriyorlar? Ofis mi uzaktan çalışma mı onlara cazip geliyor? Tek bir alanda uzmanlaşmak mı yoksa farklı alanlarda deneyim kazanmak mı istiyorlar? Yurtdışında çalışma konusunda ne düşünüyorlar?
#Burçin ÖztınazMülkiye’deki 75. yılında… Yetiştirdiği öğrencileri arasında büyükelçiler, bakanlar, başbakanlar var. Meşhur ‘Altmış Sekiz Kuşağı’, Mehmet Keçeciler, Abdülkadir Aksu, Murat Karayalçın, Hasan Celal Güzel sosyal politika derslerini ondan okumuş. Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları’nın Türkiye’de bilim dalı olarak gelişmesinde öncülük eden Prof. Dr. Ruşen Keleş ile eski albümleri karıştırdık.
#Ruşen KeleşYazdığı, bestelediği hem kendi söylediği hem de başkalarına verdiği birçok şarkı hit oldu. Genelde magazinden uzak ve sakin bir şöhreti seçti, “Bu kalbimin kararıydı” diyor. Şimdi yeni şarkısı ‘Dönemem Ona’yla karşımızda Soner Sarıkabadayı. Onunla buluştuk; evliliğini, çocuklarını, hayatını konuştuk: “Eşim beni yaralarımla, berelerimle sevdi.”
#Hakan GENCEİstanbul'da düzenlenen 'Geleceğin Eğitimini Yönetmek: Riskler ve İmkanlar' isimli söyleşiye katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Üniversitelerimiz bilim insanı yetiştirsin, biz de bu bilim insanlarının içerisinden bizim okullarımızda anlatılacak programı bilen kişileri öğretmen olarak atayalım. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Milli Eğitim Akademisi 1 Ocak 2025 itibarıyla kuruldu, 1 Eylül itibarıyla de faaliyete geçecek. Temmuz ayının ortasında da akademiye giriş sınavını ÖSYM yapacak. O sınavın neticesinde akademiye öğretmen adayı arkadaşlarımız başlamış olacak" dedi.
#Yusuf TekinProf. Dr. Mahmud Güngör kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1959 yılında Kars’ta doğan Prof. Dr. Mahmud Güngör, geniş bir akademik geçmişe sahiptir. Matematik ve inşaat mühendisliği alanlarında aldığı eğitimle dikkat çeken Güngör, aynı zamanda yüksek lisans ve doktora çalışmalarını hidrolik alanında yapmıştır. Peki, Prof. Dr. Mahmud Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Prof. Dr. Mahmud GüngörRuhr Veliler Birliği ile Eğitim-Kültür Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘İki dilli Okuma Festivali’ne, Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri katıldı. Dernek Eş Başkanı Dr. Ali Sak, “Amacımız Türkçe dersinin saygınlığını artırmak, çocuklarımıza okumayı sevdirmek ve bu derse katılımını artırmaktır” dedi.
#Essen80 yaşında hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen, çevirmen ve yazar Ahmet Levendoğlu için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) tören düzenlendi. Levendoğlu’nun naaşı, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.
#Ahmet LevendoğluSon yıllarda İspanya, uluslararası eğitim arayan Türk öğrenciler için hızla öne çıkan bir destinasyon haline geldi. Geleneksel olarak Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Almanya, Türk ailelerinin öncelikli tercihleri arasında yer alsa da dikkate değer bir değişim yaşanıyor.
#Eğitim