Çanakkale'nin yöresel lezzetlerinden biri olan metez, görüntüsü itibariyle mantıyı andırıyor Metez yoğurt sosu yerine salçalı sosla sunuma hazırlanır. 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 2 – 3 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 5 – 10 dakika sonra servis edilir. Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi
#Metez (Haluj)MasterChef yarışmasıyla geleneksel lezzet hıngal yemeği bir kez daha gündeme geldi. Kıyma ya da patatesle yapılan ve haşlanarak pişirilen hıngal, kızdırılmış tereyağı, sarımsaklı yoğurt ya da domates sosuyla servis edilebilir. Peki, hıngal nedir, hıngal nasıl yapılır?
#Hıngal (Hinkali) Nedir