Çanakkale ili ülkemizin Marmara bölgesinde yer alan ve Marmara denizine sahili olan bir ilimizdir. Bu ilimiz gerek tarihi güzellikleri gerek kültürel değerleri gerekse yöresel mutfağı bakımından çeşitlilikleri ile oldukça dikkat çeken bir ilimizdir. Ülkemiz için tarihi bir önem arz eden Çanakkale ili özellikle birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Kendine özgü mutfak kültürüyle de birçok kişiyi kendisine hayran bırakmayı başarabilmiştir. Çanakkale mutfağını merak edenler için Çanakkale yemekleri nelerdir? Çanakkale’de ne yenir ve neyi meşhur? Çanakkale mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular akla gelebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çanakkale YemekleriBursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaSivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli Gelinim Mutfakta yarışması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Mantıyı sevenlerin favorisi olacan Sivas usulü hingel tarifi evde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir yöresel yemek. Peki, Gelinim Mutfakta Sivas usulü hingel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Sivas usulü hingel tarifi detayları...
#Sivas Usulü HingelAdından da anlaşılacağı gibi Sivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli, son zamanlarda televizyon programlarında da yer almasıyla birlikte en çok aranan tarifler arasında üst sıralarda görülüyor. Eğer mantıyı seviyorsanız, Sivas hıngeline de bayılacaksınız. İşte Sivas hıngeli tarifi ve malzemeleri.
#Sivas HıngelÇanakkale'nin yöresel lezzetlerinden biri olan metez, görüntüsü itibariyle mantıyı andırıyor Metez yoğurt sosu yerine salçalı sosla sunuma hazırlanır. 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 2 – 3 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 5 – 10 dakika sonra servis edilir. Metez (Haluj) nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım metez tarifi
#Metez (Haluj)MasterChef yarışmasıyla geleneksel lezzet hıngal yemeği bir kez daha gündeme geldi. Kıyma ya da patatesle yapılan ve haşlanarak pişirilen hıngal, kızdırılmış tereyağı, sarımsaklı yoğurt ya da domates sosuyla servis edilebilir. Peki, hıngal nedir, hıngal nasıl yapılır?
#Hıngal (Hinkali) NedirTürk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan mantı farkı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Metez ve Çerkes mantısı olarak da bilinen hıngel mantısı, büyük taneli oluşu, patatesli veya kıymalı olarak hazırlandığı için normal mantılardan farklı bir lezzet sunuyor. Sizler de bu lezzeti misafirleriniz için deneyebilirsiniz. Fakat bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta hamurun çiğ kalmaması. Peki, hıngel mantısı nasıl yapılır? İşte, hıngel mantısı tarifi ve malzemeleri.
#Hıngel Nasıl YapılırÇanakkale mutfağı hakkında ne kadar bilginiz var? Sadece balıkları sayacak olursanız, “Yanılıyorsunuz” derim. Bu kentin mutfaklarında çok lezzetli yemekler pişer. Örneğin Oğmaç çorbası, iskorpit çorbası, patlıcanla yapılan tumbi, mantıyı andıran metez, melki köftesi, tarhanalı patlıcan, börülce köftesi, lüfer pilavı... Say say bitmez. İşte size Çanakkale lezzet rehberi...
#Seyahat