Her yıl binlerce kadın meme kanserine yakalanıyor. Meme kanserini yenen çoğu kadın, erken teşhis sayesinde hayata tutunabiliyor. Kendisinin doktoru olmayan kadınlar ise çoğu zaman erken teşhis fırsatını kaçırabiliyor. Radyasyon Onkoloji Uzm. Prof. Dr. M. Vecdi Ertekin,Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’nda meme kanserinin bilinmeyen yüzünü, erken teşhisin önemini ve tedavi sürecini anlatıyor.
#Meme MuayenesiMEMEDER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Beyza Özçınar, mamografi ile ilgili son yıllarda yanlış bilgi paylaşımlarının olduğunun altını çiziyor.‘‘Mamografi akciğer röntgeni kadar bile radyasyon vermiyor. Mamografi meme kanseri taramasında en etkili yöntem, kadınlarımız mamografi çektirmekten kaçınmamalı.’’
#Erken TanıYarım kalan bir iş, söylenmemiş bir söz, gidilmemiş bir şehir… Hayat, çoğumuz için pişmanlıkla dolu. İnsan, özellikle bir hastalık nedeniyle yaşamsal bir tehdit altındaysa hayatının anlamıyla ilgili sorgulamalara, ‘keşke’lere daha çok yöneliyor. Peki en çok hangi konularda pişmanlık duyuyor? Hayatını kanser hastalarına adamış altı uzmana sorduk.
Fotoğrafçı Ayten Alpün Yılmaz’la röportaja giderken, habis bir tümör nedeniyle memesinden olan bir kadının “ağlatan” hikayesini dinleyeceğimi sandım. Zannettim ki Ayten Alpün (42) kendini nasıl eksik bir kadın hissettiğini, eşiyle ilişkisinin bundan nasıl kötü etkilendiğini, artık kendini hiç mi hiç seksi hissetmediğini anlatacak...
Müjde Ar ile Şener Şen’in bir döneme damgasını vuran Ankara programı, l995 yılının Kasım ayında izleyiciyle buluşmuştu. İlk gösterim için Başkent’in seçilmesi bir stratejinin ürünüydü. Amaç; gösterinin rayına oturması ve politikanın merkezinde gerekli sansasyonun yaratılmasıydı.