Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında teknisyen ihtiyacının karşılanması için açılan programlara kayıt yaptıranlara burs verilecek. Türkiye’nin denizlerindeki aramalarda insan kaynağını geliştirmek amacıyla imzalanan protokolle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda yetiştirilmek üzere iki ön lisans programı açıldı. Ön lisans programlarına başvuru için yarın (5 Ağustos) son gün.
#Sakarya Gaz SahasıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Bakan Bayraktar ve beraberindekiler Gabar Dağı Şehit Esma Çevik petrol sahasında incelemelerde bulundu.
#PetrolEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a geldi. Bakan Bayraktar ve beraberindekiler Gabar Dağı Şehit Esma Çevik petrol sahasında incelemelerde bulundu.
#PetrolTPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, yıllık 6.1 milyar dolarlık ciroya sahip ortaklığın, önümüzdeki dönemde petrol sondajlarına devam edeceğini belirtti. Güneydoğu Anadolu illerindeki kaynaklara yoğunlaşıldığını ama Manisa, Erzurum gibi illerde de kuyular kazıldığını söyleyen Bilgin, “2023’te karada 200 sondaj yapmayı planlıyoruz. Bunların 20’si Şırnak’ta olacak” diye konuştu.
#TPAOEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek Karadeniz Gazı Karaya Getirme Töreni öncesi son hazırlıkları havadan inceledi.
#Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih DönmezTürkiye’nin Sakarya Gaz Sahası’nda bulunan 710 milyar metreküplük doğalgazı karaya ulaştırma çalışmaları sürüyor. 20 Nisan akşamı ilk gaz Filyos’taki işleme tesislerine ulaşacak ve burada yakılacak. Gazın Türkiye’deki sisteme verilmesi ise mayısın ilk yarısında gerçekleşecek.
#Sakarya Gaz SahasıKaradeniz gazının keşfinin anlatıldığı 'Keşfin Ateşi' belgeselinin lansmanı'nda konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Yüzyılı'nın en büyük eseri, en büyük tablosu Filyos'ta her gün yeni bir fırça darbesiyle daha da belirginleşmeye başlıyor. Bu esere paha biçmek elbette mümkün değil; çünkü ardında milyonların kararlılığı, inancı ve umutları var" dedi.
#Fatih DönmezKaradeniz gazının keşfinin anlatıldığı 'Keşfin Ateşi' belgeselinin lansmanı'nda konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye Yüzyılı'nın en büyük eseri, en büyük tablosu Filyos'ta her gün yeni bir fırça darbesiyle daha da belirginleşmeye başlıyor. Bu esere paha biçmek elbette mümkün değil; çünkü ardında milyonların kararlılığı, inancı ve umutları var" dedi.
#Karadeniz GazıZonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, “An itibarıyla 16 inçlik doğalgazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı” dedi.
#ZonguldakZonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, “An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı” dedi.
#Fatih DönmezZonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi’nde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, mart ayı içinde karaya ilk gaz akışını sağlamayı planladıklarını belirterek, “An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı” dedi.
#Bakan Dönmezİstanbul'dan elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ'tan İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakası ilçeleri için elektrik kesintisi uyarısı yapıldı. 3 Mart 2020 tarihli kesinti programına göre bakım ve onarım çalışmaları gereği elektrik kesintisi yapılacak. Peki, İstanbul'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mart İstanbul elektrik kesintisi programı
#İstanbul’Da Elektrik KesintisiTPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin "Lokasyonun belirlenmesinin ardından Yavuz, temmuz ayının başında sondaja başlayacak. Yaklaşık bin metre su derinliği, üç bin metre sondajla beraber tamamlanacak olan çalışmaların ardından ikinci lokasyona hareket edeceğiz" dedi.
#YavuzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında soruları yanıtladı. Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen saldırıya ilişkin "50 Müslüman orada şehit ediliyor, bunların cezası, azami 15 yıl olacak. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kabul edilebilir mi?" açıklamasında bulunan Erdoğan, "Bu olayda Avrupa'nın sesi çıktı mı? Hayır. Batı medyası işi tamamen sinsice götürüyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Mansur Yavaş’la ilgili iddialar için de “Seçimden sonra bunun dokunulmazlığı da yok, bunlar milletin önüne gelecek. O zaman çok ciddi bedeli kendisi ödeyeceği gibi maalesef Ankaralı hemşehrilerimizi ödetme durumuna düşürür” dedi.
#ErdoğanBaşkan Mustafa Tuna’nın, “Ankara’da olası bir depremde, vatandaşlarımızın toplanma alanlarını bildiğini zannetmiyorum. Vahim bir durum” sözleri, “Depreme ne kadar hazırız” sorusunu akıllara getirdi. Ankara’da, aralarında Kocatepe Camii avlusu, Gençlik Parkı, ODTÜ Devrim Stadı’nın da olduğu 346 ‘toplanma alanı’ bulunuyor.
#Deprem‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari Eser