İçinden kıyması, peyniri taşan kolböreği, bol yağda kızaran puflar, içindeki ıspanakla, pırasayla gönül çalan el açmaları... Börek denince bizim için akan sular duruyor. Evde annelerimizin yaptığının yeri hepimizde ayrı ama hamurundan harcına, fırınından yağına hakkını vererek pişiren, işinin ehli işletmelerimiz de çok. Jürimiz böreğin en iyilerini tadabileceğimiz favori adreslerini paylaştı.
#KolböreğiKat kat döşenmiş, fırından yeni çıkmış, sıcacık bir dilim böreğe kim hayır diyebilir ki! İngiliz The Guardian gazetesi de buna katılıyor olmalı. Gazetenin okur yorumlarıyla hazırladığı ‘piknik önerileri’ haberinde Türk böreğine de yer verildi. Peynirlisinden ıspanaklısına, kıymalısından pudraşekerlisine çeşitli seçenekleriyle yolu Türkiye’den geçen herkesin gönlünde taht kuran böreğin en iyi adreslerini sıraladık.
#GazetehaberleriYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 Yemeği