McAfee araştırmacıları; zararlı kripto madencilik yazılımları trendini, Windows 10 Cortana açıklarını, blockchain saldırı vektörlerini, mobil fatura dolandırıcılığı uygulamalarını ve açıkların silah olarak kullanılabilme özelliklerini analiz etti.
#McafeeSiber suçlular Microsoft Office güvenlik açıkları, dosyasız PowerShell tehditleri, Locky "Lutikus" fidye yazılımı ve bankacılık süreçlerini hedefleyen Truva atı türleri (trojan) ile 2017 yılının üçüncü çeyreğinde saniyede dört yeni zararlı yazılım çeşidi üretti.
#McafeeSiber güvenlik alanındaki son gelişmelerin yer aldığı McAfee Labs Tehditler Raporu: Eylül 2017’ye göre; zararlı yazılım Faceliker Trojan’ın elde ettiği başarı doğrultusunda Facebook önemli bir siber saldırı vektörüne dönüşüyor. Faceliker Trojan’ın etkisi ile birlikte yeni zararlı yazılımlar 2. çeyrek dönemde %67 oranında arttı. Sektörler bazında ise sağlık, kamu ve eğitim en çok saldırı alan sektörler oldu.
#McafeeMcAfee özellikle Avrupa'yı etkisi altına alan yeni Petya saldırılarına dair kullanıcıları uyarıyor. Petya, Mayıs ayında ortaya çıkan ve geniş bir coğrafyada etkili olan WannaCry'la benzer bir yöntem kullanıyor. McAfee uzmanları, OS yaması yüklü olmayan sistemleri hedef alan Petya'dan korunmak için sistemlerin güncel tutulması, güvenlik uygulamalarının yüklü olduğundan emin olunması, güvenlik politikalarının etkin bir şekilde uygulanması ve güvenilir olmayan kaynaklardan gelen hiçbir içeriğin açılmaması gerektiğini vurguluyor.
#McafeeMcAfee Labs Tehditler Raporu yayınlandı. Nisan 2017 raporu özellikle siber güvenlik sektörünün tehditlere karşı daha güçlü bir koruma sağlayabilmesi için istihbarat paylaşımının önemine değiniyor. Rapor aynı zamanda 2016 yılına damgasını vuran DDoS saldırılarından sorumlu Miari botnet’lerine odaklanıyor. Tehditlerin yayılımına dair verileri de açıklayan rapora göre; 2016 yılında fidye yazılımları %88, mobil zararlı yazılımlar %99 oranında arttı. Yılın 4. çeyreğinde McAfee, her bir dakikada 176, saniyede 3 yeni tehdidin ortaya çıktığını tespit etti.
#McafeeIntel Security, uluslararası mobil ve dijital teknolojiler buluşması Mobile World Congress’te yer alıyor. Şirket etkinlik boyunca yeni nesil teknolojilerin beraberinde getirdiği tehditlere karşı etkili güvenlik yöntemleri hakkında bilgi paylaşacak. Aynı zamanda Humax ve Intel iş birliğiyle sunduğu yeni McAfee Secure Home Platform’u tanıtacak.
#İntel SecurityIntel Security, 2016 yılı üçüncü çeyrek dönemine ilişkin siber güvenlik verilerini içeren McAfee Labs Tehditler Raporu’nu yayınladı. Raporda dünya çapında 400 güvenlik uzmanı ile yapılan araştırma sonuçları yer aldı. Araştırmaya katılan uzmanların %93’ü siber tehditleri önceliklendirmede sorun yaşadıklarını belirtti. Kurumların büyük bir çoğunluğunun güvenlik uyarılarının %25’i için yeterli bir araştırma yapamadığı açıklanırken, siber tehditlerde %67 oranında artış gözlemlendi.
#İntel SecurityMcAfee Labs Mobil Araştırma Ekibi, Android cihaz kullanıcılarının kimlik kartı bilgilerini hedefleyen yeni bir zararlı yazılım tespit etti. Banka ve kredi kartı bilgilerinin yanı sıra doğum tarihi gibi kimlik bilgilerini de hedefleyen siber suçlular, böylece kullanıcıların sosyal medya hesapları üzerinden finansal hesaplarına erişim sağlıyor.
#McafeeIntel Security’nin McAfee Labs Tehditler Raporu’na göre 2016 yılının ikinci çeyreğinde dakikada 316 yeni tehdit ortaya çıktı. Siber suçlar alanında en hızlı artış gösteren yazılımların fidye yazılım, mobil uygulamalara yönelik zararlı yazılım ve makro zararlı yazılım olduğunu belirten rapor, fidye yazılımlarla çeşitli kuruluşları 121 milyon dolar zarara uğratan bir ağı ortaya çıkardı. Ayrıca, şüpheli bitcoin işlemlerini izleyen McAfee Labs, fidye yazılım saldırılarına hedef olan bir grup hastanenin 100.000 dolarlık zarara uğradığını tespit etti.
#İntel SecurityMcAfee Labs bugün McAfee Labs Tehdit Raporu: Haziran 2014’ü yayınladı. Raporda, popüler mobil oyun Flappy Birds kılığına girmiş zararlı yazılım taşıyan klonlar da dâhil, meşru uygulama ve servislerin popülerliğini, özelliklerini ve zayıf noktalarını kötüye kullanan mobil zararlı yazılımların kullandığı taktikler ortaya çıkarıldı.
#McafeeWanna Cry nedir sorusu, dünyayı etkisi altına alan virüs saldırısının ardından merak konusu oldu. 70'ün üzerindeki ülkede on binlerce kişiyi etkisi altına alan Wanna Cry, saldırının etkisinden çekinen bireyler tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, birçok sistemi etkisi altına alan Wanna Cry nedir? İşte, bu virüsün etkisinden kurtulmak için uzmanlardan detaylı bilgiler
#WannacryAnti-virüs yazılım şirketleri, internette yayılmaya başlayan yeni bir virüs konusunda kullanıcıları uyardı. "Badtrans.b" adlı virüs, bulaştığı bilgisayarda hacker'ların sisteme rahatça girmeleri için bir "arka kapı" açıyor ve bilgisayar tuşlarındaki hareketlere ait kayıtları başkalarına gönderiyor.