Limon, özellikle çorbalarda, yemeklerde, salatalarda, kek ve pastalarda lezzeti arttırmak amacıyla tercih edilir. Vücut direncini olumlu yönde etkiler. C vitamini açısından oldukça zengindir. Gribal enfeksiyonlardan korunmak amacıyla sık sık tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Tüm yemeklerde kullanılabilme özelliği bulunan limonun dondurucuda saklanabilmesi için bazı püf noktalar vardır. Limon dondurucuda 3 şekilde saklanabilir.
#LimonMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarSıcak havalarda evdeki karıncalar bir sorun haline gelir. Koku alma yetenekleri çok gelişmiş olan karıncalar yiyecek kalıntısına gelip o bölgeyi sarabilir. Bu durumda evde doğal ve kolay birkaç yöntemle karıncalara zarar vermeden uzaklaştırmak mümkün. Peki karıncalardan nasıl kurtulunur? İşte evde doğal yöntemlerle karıncaları mutfaktan uzak tutmanın yolları...
#Karıncalardan Nasıl KurtulunurYaz aylarının en sağlıklı ve en lezzetli yiyecek türleri arasında bamya gelir. Tabii uzun süreli bamyayı saklamak için ne tür yöntemler bulunuyor merak edilen konular arasında gelmektedir. Peki, bamya buzlukta nasıl saklanır? Çiğ bamya dondurucuda ve buzdolabında ne kadar süre saklanır? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.
#Bamya