Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan deprem felaketinin ardından eğitim öğretim dönemiyle ilgili peş peşe karar alındı. Okulların 71 ilde 20 Şubat'ta açılacağı, afet bölgesinde ise 1 Mart'a kadar kapalı kalacağını duyuran Bakan Özer, LGS konu ve içerikleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Deprem bölgesindeki ailelerin isterlerse farklı illere öğrencilerini nakledebileceklerini de anımsatan Özer, bu yıl yapılacak LGS'de bazı konuların da sorulmayacağını belirtti. Peki, 2023 LGS'de hangi konulardan soru gelecek? LGS konuları değişti mi? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#LGSLiselere giriş kapsamında uygulanan LGS sınavının belirlenen tarihte uygulanacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, söz konusu sınavın müfredatına ilişkin değerlendirmeleri paylaştı. Özellikle uzaktan eğitim dönemi nedeniyle, LGS konularında değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, Bakan Selçuk, net açıklamalarda bulundu. İşte, LGS'de hangi konular sorulacak? LGS konuları değişti mi? sorularının yanıtını merak edenler için ayrıntılı bilgiler.
#Lgs Konuları Değişti MiLGS konuları söz konusu sınavın başvuru kılavuzunun yayımlanması ile öğrencilerin odaklandığı konulardan oldu. Liselere giriş kapsamında 4 Haziran 2023'te yapılacağı bilgisinin paylaşıldığı LGS sınavında bu sene Kahramanmaraş depremi nedeniyle, 2. dönem konularından soru gelmeyecek. Sadece 8’inci sınıfın birinci dönem konularının sorulacağı LGS örnek sorular ise şubat ayında MEB.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. LGS örnek sorular merkezi sınavın yapılacağı tarihe kadar yayımlanmaya devam edecek. Matematik-Fen Bilgisi, Türkçe, İngilizce, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Din Bilgisi derslerinden örnek soruları çözerek adaylar kendilerini test edebilecekler. Peki, LGS konuları neler, değişti mi? İşte, MEB LGS şubat ayı örnek soruları ve konunun ayrıntıları.
#LGS KonularıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' dedi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili de ''Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik'' ifadelerini kullandı. Dijital karne olabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, ''Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir'' diye konuştu.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Selçuk, ''Okulları 19 Haziran'a kadar 3 haftalığına açsaydık, emin olun çok daha devasa sorunlarımız olacaktı'' dedi. LGS ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' diye konuştu. LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrencilerle ilgili bir soruya Bakan, ''Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler" yanıtını verdi.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk, 'Tatil uzayacak mı?' sorusuna "Uzaktan eğitimin uzayıp uzamaması konusu Bilim Kurulu'nun dünya ve Türkiye'deki gelişmeleri izleyip alacağı tavsiye kararlara bağlı olacak. Biz bu kararları alırken tek başımıza almıyoruz. Tüm bakanlıklar eşgüdümlü alıyoruz." yanıtını verdi. 'Tercihim sınavları ertelememek' diyen Bakan Selçuk, 3 adet sınav planlarının olduğunu söyledi. Selçuk, "Biz sınavı yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacağız." derken EBA sisteminde eğitimlerin 23 Mart günü saat 09.00'da başlayacağını söyledi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk